Други Обща информация

Британките носят най-високи токчета в Европа

Проучване от 2012 година на компанията-производител на продукти за грижа за краката “Компийд”, в което са взели участие почти 3792 жени, е установило, че британките носят най-високи токчета в Европа. Средната височина на токчетата на жените в Обединеното кралство е изчислена на около 8,4 сантиметра.

Те следват примера на известни звезди, луди по високите токчета, като Виктория Бекъм и Шерил Коул, а техните обувки надхвърлят доста тази височина.

Компанията, провела проучването, смята, че британките носят по-високите токове, за да компенсират по-ниския си ръст в сравнение с жените от Германия, например. Средният ръст на британките е 163 см. Германките се извисяват над британките с около 5 см, а испанките са само с 1 см по-високи.

Логично, в проучването испанките се нареждат на второ място след британските дами по височина на токчетата, като средната височина при тях е 8,1 сантиметра. В дъното на класацията са французойките и германките – те носят токове със средна височина от едва 6 сантиметра.

Ново проучване от 2017 година на учени от университета в Портсмут пък разкри защо все повече жени предпочитат да носят високи токчета. Според тях те правят жената по-сексапилна, отколкото ако е с равни обувки, дори ако мъжът не вижда добре лицето или фигурата й.

Според експертите, високите обувки засилват женствеността, променяйки начина, по който жената движи задните си части, бедрата и краката, и подчертавайки извивките на тялото й.

Колкото по-висока е обувката, толкова по-сексапилна е дамата, до това заключение стигнали британските учени. Според тях изборът на партньор е основната причина, поради която жените предпочитат да носят високи токчета.

Но жените на високи обувки се възприемат като по-привлекателни не само от господата, но и от другите жени, така че много представителки на нежния пол избират токчета, за да впечатлят и женската конкуренция.

Жените, участвали в проучването, имали средно десет чифта обувки с високи токчета и ги носели поне веднъж седмично. Те били снимани да ходят четири минути с равни обувки и с обувки с 6-сантиметров ток, за да се прецени какво е възприятието на околните. За да избегнат други фактори, учените показвали на “журито” само силуетите на ходещите жени.

“Съдиите”, както мъже, така и жени, дали оценките си, след като изгледали 30-секундни видео клипове на жени с ниски и високи обувки. Всички жени били преценени като по-привлекателни, когато носели високи токчета.

Освен това учените установили, че дамите на високи токчета се движат по-бързо, като увеличават стъпките от 106 на 110 за минута, но намалявали размера на крачките от 1,24 на 1,20 метра.

Дамите на високи токчета се движат по начин, който е много по-характерен за женската походка. Резултатите потвърждават мнението, че носенето на високи обувки помага на жените да изглеждат по-привлекателни. Модата по своя характер е ефимерна, но модата, която трае дълго, като високите токчета, подчертава специфичните полови аспекти на тялото, посочват учените.

Според световно известният дизайнер Кристиан Лубутен, когато една жена иска да се чувства красива и желана, не й трябва нищо друго, освен да си сложи чифт високи обувки.

Според психолозите, жените, носещи високи обувки, се възприемат като по-амбициозни, независими и уверени в себе си. Не е тайна, че британките са изключително амбициозни жени, затова ако са решили, че високият ток може да ги издигне в кариерата, несъмнено ще го носят

Но ходенето на високи токчета е монета с две страни, защото може да бъде изключително неудобно и болезнено. Въпреки това, повече от 50% от анкетираните жени са отговорили, че са готови да изтърпят болката и дискомфорта, които биха сравнили с болка от болен зъб или болно ухо, за да могат да носят високи токчета.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Какви са плюсовете да използваме имиграционен съветник? януари 18, 2019
    Когато на някого му се наложи да подава документи за виза, за статут или за натурализация( или за британски паспорт, както го наричат много българи) има три варианта. Вариант 1 – да си попълни формуляра сам. Вариант 2 е някой друг, който разбира повече от вас, но не е специалист, да попълни апликацията – например, […]
    Atanas Chikov
  • Нова година, нов късмет казват хората! януари 5, 2019
    Нова година, нов късмет казват хората! На това се надявам и аз, пускам едни и същи числа от 18 години на тотото, за сега нищо! Късметът май-ще трябва да дойде от здравата ми работа и да си го направя!? За момента стана нова година, нова услуга, която да предлагам на сънародниците ни. Не бях се […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!