Видове банкови сметки Пари и финанси Пари и финанси: Новини

Вече можем да сменим обслужващата ни банка в рамките на 7 дни

Смяната на банката ще се случва по-лесно от днес, 16-и септември 2013 година, като се представя и гарантирана информация за всички входящи и изходящи плащания, която ще се мести в новите сметки, заедно с обещанието, че прехвърлянето ще се случи в рамките на седем работни дни.

 Това означава, че традиционният страх, че ще пропуснете важни плащания, като ипотеки, данъчни задължения или че например вашият работодател ще изпрати заплатата ви към старата сметка, вече ще останат нещо от миналото, ако банките спазват обещанията си.

Съгласно новата услуга Current Account Switch ще можете да си изберете всяка удобна за вас дата, за да започнете да използвате новия си профил, а преместването на всички данни от старата ви сметка ще се случва след не по-късно от седем работни дни. Преди тази новост смяната отнемаше около 18 до 30 работни дни.

След като изминат 13 месеца, след като сте се преместили, вашата нова банка  ще осигури информация за плащанията, направени на стария ви акаунт, или взети от стария ви профил, като те ще бъдат автоматично пренасочени към новия. Ваша отговорност обаче остава да се свържете с тези, които предстои да ви изпращат пари, за да им дадете новата си сметка.

Новата ви банка ще движи плащанията ви, явяващи се като директни дебити и постоянни нареждания, както и тези, които идват като приходи, например от заплата, на вашата нова сметка.

Ако имате пари в старата си сметка, вече може да сте спокойни, че те ще бъдат прехвърлени в новия ви акаунт на датата, определена за извършване на промяната на използваните банкови услуги.

Все пак винаги е възможно да се случи нещо и е нормално когато става въпрос за пари да сме особено предпазливи. Ако нещо се обърка с преместването, новата, избрана от вас банка, ще възстанови всички лихви (платени или изгубени) и такси, направени от двете ви – нова и текуща сметка, в резултат на този провал.

Самата услуга, свързана с това да започнете да използвате нова сметка в друга банка, е безплатна. Може да се споразумеете за точната дата, на което да се случи това.

Но периодичните плащания, известни също като постоянни органи за плащане, не са част от гаранцията за още по-качествени услуги, която от днес дават банките. Това не влиза в обещаните удобства, защото извършването на плащания по такива сметки са настроени с вашата дебитна карта, а не с номера на сметката ви или друг код, така че за момента ваша грижа остава да се занимаете с това.

Така че, ако преминете към банкова сметка, ще трябва да съобщите на съответните компании подробностите за новата ви карта.

Ако сте решили да започнете да използвате услугите на нова банка, след като знаете към коя банка искате да преминете, просто трябва да съобщите на избраната банка за намеренията ви и тя ще свърши цялата работа вместо вас.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Съдействие при избор, кандидатстване и финансиране на такси за университети във Великобритания октомври 17, 2018
    Ние от HELP4BG ви предлагаme съдействие за прием в британски колежи и университети. Ние работим с десетки престижни британски колежи и университи в Лондон, Манчестър и Бирмингам. Нашите курсове и специалности включват изброените по-долу, но дейността ни се разраства постоянно и за да сте сигурни, че списъка, който четете, е актуален, е най-добре да се […]
    novinar
  • Курсове за оператори на микро/мини багер октомври 13, 2018
    MV & Sons имат удоволствието да ви предложат курс за оператори на микро/мини багери до и над 1/3 тона. Компанията разполага с обекти, на които всеки курсист може да дойде да се обучава и след това да бъде изпитван от акредитирани инструктори. Дължината на курса зависи от опита на кандидата и е между 1 и […]
    novinar

Follow us on Facebook!