Обща информация

Да изпратим лятото и да се подготвим за настъпващата есен

Лятото вече се изнизва през задната врата, а есента настъпва все по-уверено с всяко жълто листо върху дърветата в парка. С отминаването на топлия сезон постепенно преустановяваме дългите разходки поради застудяващото време и първите студени капки дъжд.

Повод за носталгия обаче няма. Есента е време за презареждане на батериите, връщане към ежедневието и стартиране на всички професионални и лични проекти, за които досега не сме намирали време.

Ето няколко съвета, как може да организирате ежедневието си и да се настроите за настъпващата есен.

–          Промяна на сутрешната рутина

Летните вечери често продължават до малките часове на нощта, а после ставането се оказва проблем. Със застудяването, обаче, вероятно сте усетили, че вече по-трудно се събуждате сутрин. Затова вместо да се излежавате в леглото и да спирате алармата за още 5 минути дрямка, докато накрая вече наистина е време за работа, се опитайте да нагласите алармата за малко по-рано и посветете времето си на пиене на кафе или чай, леки сутрешни упражнения и настройка за деня. Дрехите си можете да подготвите от вечерта.

През лятото може и да сте носили по-тънки и къси дрехи, но през есента се изисква малко по-топло облекло. Експериментирайте смело с различни аксесоари като шалове, шапки, тънки ръкавици и каквото още ви дойде на ум.

–          Подсилете имунитета си

Плодове, зеленчуци и още плодове и зеленчуци, за да сте сигурни, че ще се разминете с настинките и досадните грипове, които върлуват при смяната на сезоните.

–          Определете целите си

Направете си списък с всичко, което искате да постигнете до края на годината. Това може да е обновяване на гардероба, придобиване на нови вещи, влизане във форма, повишение в службата – изобщо всичко, което искате да осъществите.

Когато запишете идеите и амбициите си черно на бяло, имате по-голям шанс да ги осъзнаете и да пристъпите към изпълнението им.

–          Възстановете баланса си

Лятото често се поддаваме на различни изкушения и сме склонни с лека ръка да загърбим режима си. Сега е време да възстановите вътрешната си хармония и да се подготвите за спокойното посрещане на зимните месеци и празниците през тях.

Не се поддавайте на стреса, който настъпва с връщането на работа след отпуската и изпращането на последните летни дни. Настройте се положително и си намерете нови неща, които ви предстоят и които да очаквате с нетърпение.

–          Наслаждавайте се на есента

Това, че лятото свършва и настъпва есен, не значи, че не можете да се насладите и на нея. Използвайте пълноценно останалото време до зимата и събирайте от последните слънчеви лъчи.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
    Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
    novinar
  • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
    Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
    admin

Follow us on Facebook!