Почивки и ваканции в страната и чужбина

Десетте най-добри европейски плажа за 2017 година

Уебсайтът „Трип адвайзър“ публикува своята годишна класация за най-добрите плажове в Европа, която се базира на потребителски оценки и отзиви. И в нея има някои изненади…

 1. „Плая де Муро“, Майорка, Испания

„На северния бряг на острова близо до курорта Алкудия, Муро е безкрайна ивица от фин, златист пясък“, казва Ани Бенет, специалист по Майорка. „Въпреки че на места плажът е ограден от дюни, хвойна и борове, има и много хотели. Това е плаж със син флаг, достъпен за хора с увреждания и с много удобства“, добавя тя.

 

 1. Плажът на Уеймът, Великобритания

Пол Клемънтс пише: „Върху златните пясъци на плажа в Уеймът, Пънч и Джуди все още се забавляват по няколко пъти на ден, недалеч от въртележката и разходките с магаре. Това е най-чистият плаж във Великобритания. Извадете сандвичите с краставица и помахвайте със захарните си пръчки, за да отпъждате осите.

 

 1. Плажът „Клефтико“ в Милос, Гърция

В Милос има около 80 плажа, много от тях с гледки на невероятни скални формации (един от тях е Клефтико).

 

 1. Плаж и лагуна „Балос“ в Кисамос, остров Крит, Гърция

В допълнение към невероятните плажове, Крит е известен и със своите древни минойски руини, изящно изрисувани параклиси, хубава храна и вино. За любителите на ходенето клисурата Самария е най-грандиозната от десетината каньона, преминаващи през каменисти планини, за да стигнат чак до морето.

 

 1. „Плая де Сес Илетес“ на о-в Форментера, Испания

Първенецът от миналогодишната класация се намира на остров Форментера, малката сестра на остров Ибиса. Ани Бенет казва: „Когато хората зърнат за първи път „Сес Илетес“, първата им реакция е да останат със зяпнала уста. Форментера често е сравняван с Карибите заради финия си бял пясък и прозрачната си, бледотюркоазена вода. Единственият проблем е, че „Сес Илетес“ представлява тясна ивица пясък, която става изключително претъпкана през лятото, което съсипва средиземноморската идилия – освен ако не намирате тълпите от хора за забавни, вместо дразнещи.

 

 1. „Спиаджия де Конили“, в Лампедуза, Сицилия, Италия

Местоположението на Лампедуза – между Сицилия и Либия – означава, че се намира там, накъдето се запътват хиляди имигранти, предимно от Африка, в търсене на по-добър живот. Но ако изключим това, мястото е известно и със своята назъбена крайбрежна линия и красиви плажове. „Спиаджия де Конили“ или в превод „Заешкият плаж“ бе обявен за най-добрият в Европа от „Трип адвайзър“ за 2013 година.

 

 1. „Фиг трий бей“ в Протарас, Кипър

Влече ли ви „Фиг трий бей“? Експертите на „Трип адвайзър“ съветват да отседнете в близкия до плажа хотел „Капо бей“. „Разположен точно на прага на един от най-добрите плажове в Кипър, той привлича с елегантни дизайнерски решения, ярки цветове, еклектични картини и предмети на изкуството“, казва Каръл Френч. „Капо бей“ е място, което съчетава неформалната обстановка на семейната отдих с изразителен стил“.

 

 1. „Ла Кот де Баск“ в Биариц, Франция

Антъни Перегрин пише: „Това е най-изящният плаж в курорт, който съчетава стила на старите пари с шика на новите, без да продава душата си нито на едните, нито на другите. Короновани глави и филмови звезди идват и си отиват, но Биариц си остава на баските. И някакси, тази великолепна ивица – дълга, леко дива и с неподредени скали – помага това да остане така. Европейският сърфинг започва точно тук през 1957 година и все още е популярен“.

 

 1. Елафониси на о-в Крит, Гърция

Очаквайте тълпи. Елафониси, на час път по вода или на 90 минути с кола от Палеохора, е най-зашеметяващият плаж на остров Крит, въпреки че трудно може да поеме всичките си посетители. Пясъкът е розовеещ, можете да погазите през тюркоазената лагуна до плажните барове и други части на острова.

 

 1. „Ла Конча“, Сан Себастиан – Доностия, Испания

Това е най-добрият европейски плаж за 2017 година, според „Трип адвайзър“. Сан Себастиан също е чудесен град за хората, които обичат да похапват вкусотии. Малкият баскски град с елегантната си архитектура в стил „Бел Епок“ има повече звезди „Мишлен“ на глава от населението от всеки друг по света. Не само това, той е приютил два ресторанта, попадащи в топ 20-те в класацията на 50-те най-добри ресторанта в света. Това са „Арзак“ и „Мугариц. Ако сте с кола, няма да са ви далече и още два – „Асадор Ечебари“ и „Азурменди“. Какво още чакате?

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. февруари 14, 2019
  Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. Нека обясня основните прилики и разлики. И двете неща се получават от живеещи във Великобритания, които са навършили пенсионна възраст. Пенсионната възраст в момента е 66 години и е с тенденции да се увеличи. И двете парични заплащания са в максимален размер от 164.35 на седмица. […]
  Atanas Chikov
 • Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. януари 30, 2019
  Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. Ако си направите тази сметка правилно, може да спестите над 1000 паунда. Става въпроса за гражданството на детето. Когато дете на български родители се роди във Великобритания, статута на родителите има голямо значение за неговото гражданство. Ако в момента […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!