Образование Обща информация

Десет сайта, където можем да учим и упражняваме английска граматика

Десет сайта, където можем да учим и упражняваме английска граматикаЕдно от основните неща в изучаването на чужд език е граматиката. Без нея просто няма как да прогресирате. За повечето хора, ученето на граматика е най-досадно, но в интернет има различни сайтове, които да го направят много по-забавно и интересно. В тази статия сме събрали именно десет такива сайта, където можете да учите и упражнявате английска граматика.

 1. EnglishGrammar.org

Това е личен блог, в който собственичката му Дженифър, публикува уроци и помощни материали за изучаване на английска граматика. Сайтът е изключително полезен както за начинаещи, така и за напреднали. Тук ще намерите отговор на повечето си въпроси, свързани с английската граматика, а не намирате някой, можете да оставите коментар или да напишете съобщение директно на Дженифър, която ще ви отговори възможно най-скоро.

 1. ЕnglishGrammarSecrets.com

Ако не сте намерили нещо, което ви интересува в първия предложен сайт, то със сигурност ще го намерите в този. Тук има повече от уроци и обяснения. След всеки урок има упражнения, с които можете да затвърдите знанията си.

 1. UsingEnglish.com

На този сайт ще откриете много уроци, във версия за принтиране. Така ще можете да си ги разпечатате и да се учите и упражнявате дори и когато нямате възможност да стоите пред компютъра. Освен това сайта ви предлага опция да говорите с други обучаващи се и дори хора, чийто роден език е английския, за да затвърдите наученото и упражните говорните си умения. Също ако имате въпроси, можете да ги зададете към екипа на сайта по всяко време.

 1. LearnEnglish.britishcouncil.org

Британският съвет има сайт, на който може да се учи английски език и съответно граматика. Сайтът е един от най-посещаваните и известни в световен мащаб. Тук може и да не откриете най-изчерпателната информация, но ще останете очаровани от ентусиазираното общество от учащи се потребители, а екипът на сайта също е готов да помогне винаги. На този сайт освен да учите граматика, можете и да се упражнявате.

 1. ЕnglishClub.com

Още един полезен сайт, където можете да учите граматика. Този обаче се отличава с изключително големия брой въпроси и упражнения, чрез които можете да затвърдите наученото

 1. Perfect-english-grammar.com

Това е още един личен блог където авторката Шона е публикувала много уроци с подробни обяснения и съвети за начинаещи за по-лесно научаване на английската граматика.

 1. EnglishLeap.com

На сайта ще намерите много полезна информация, а ако имате някакви въпроси можете да ги зададете, като отговор вероятно ще получите веднага от някой от седемте хиляди потребители, които винаги са на линия.

 1. ЕnglishТeacherМelanie.com

Още един личен сайт, този път на Мелани, която преподава уроци по английски език. На сайта й ще намерите много полезна информация относно английската граматика и не само. Ако харесате и Фейсбук страницата към сайта й, ще можете да четете интересна информация и упражнения дори и когато прекарвате време в социалната мрежа, защото освен сайта, и страницата се поддържа редовно.

 1. Grammarly.com

Сайт с невероятно много полезна информация за английска граматика и изобщо изучаване на английски език. Всичко е обяснено на достъпен език и с много примери, което прави сайта подходящ и за начинаещи.

 1. KaplanInternational.com

На този сайт ще намерите още уроци, примери и упражнения свързани с английската граматика и изучаването на езика.

Имайте предвид, че не е задължително да използвате всички сайтове, които ви представихме. Достатъчно е да си харесате 2-3 от тях, за да започнете да се обучавате и упражнявате.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Какви са плюсовете да използваме имиграционен съветник? януари 18, 2019
  Когато на някого му се наложи да подава документи за виза, за статут или за натурализация( или за британски паспорт, както го наричат много българи) има три варианта. Вариант 1 – да си попълни формуляра сам. Вариант 2 е някой друг, който разбира повече от вас, но не е специалист, да попълни апликацията – например, […]
  Atanas Chikov
 • Нова година, нов късмет казват хората! януари 5, 2019
  Нова година, нов късмет казват хората! На това се надявам и аз, пускам едни и същи числа от 18 години на тотото, за сега нищо! Късметът май-ще трябва да дойде от здравата ми работа и да си го направя!? За момента стана нова година, нова услуга, която да предлагам на сънародниците ни. Не бях се […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!