Имиграция и работа

Доброволна работа – добър начин за придобиване на опит

Работата като доброволец може да не се нрави на всеки защото не се получава парично възнаграждение, но повечето хора не се замислят за другите възнаграждения, които носи тя. Ако започнете доброволна работа в определена сфера ще придобиете професионален опит и ще се усъвършенствате. Освен това ще имате възможност да помагате на хората, а повечето няма да забравят този жест от ваша страна. Когато нещата бъдат погледнати по този начин се оказва, че работата като доброволец не е никак лош вариант, даже напротив – помагате на хората и помагате на себе си и своето бъдеще.

Изберете внимателно организацията, за която ще полагате доброволен труд, все пак трябва да се радвате на работата, а не да я вършите с нежелание. Освен това, трябва да подберете внимателно и сферата на работа на тази организация спрямо вашите желания, защото едва ли ще искате да придобиете стаж в сфера, която не ви интересува и не искате да работите след това.

Ако нямате необходимите квалификации, или дори нямате абсолютно никакви квалификации, не се отчайвайте. Все пак вие сте разумна личност, която има някакви умения и опит, така, че имате какво да предложите на съответната организация. Помислете добре какво умеете и какво ви харесва да правите.

Възнаграждението при доброволната работа е съвсем реално и зависи изцяло от вас. Въпреки, че няма да получавате пари, ако имате желанието да се развивате професионално, вие ще го направите. В процеса на работа вие ще добивате опит като научавате нови неща и придобивате нови умения и освен това ще попивате неща и от по-опитните ви колеги. Самата група или организация, за която работите може също да ви помогне да подобрите и доразвиете вашите таланти и умения. Придобиването на стаж, независимо дали от платена или доброволна работа ще ви помогне да се чувствате по компетентни и уверени в себе си и освен това хората, с които работите и тези, на които помагате ще ви уважават.

Работата като доброволец ще ви даде възможност да разберете как се работи в екип, ще разберете какво вършат организациите и как се ръководят и докато научавате нови неща ще добивате и практически умения, а това всичкото ще се превърне в ценен опит, който ще ви послужи за в бъдеще когато започнете платена работа.

Ако сте решили да опитате и да поработите доброволно, преди всичко трябва да решите по колко време може да отделяте за това. Ако сте безработни може да се отдадете напълно, но трябва да сте на ясно, че доброволната работа няма да ви плати сметките, затова е добре да си намерите някаква работа, от която да изкарвате пари и паралелно с нея да полагате и доброволен труд. След като добиете достатъчно опит и увереност, за да започнете на нова по-добра работа, може да напуснете старата, но до тогава е препоръчително да се придържате към нея.

Когато искате да полагате доброволен труд паралелно докато работите и на платена работа е добре поне първоначално да отделяте по-малко часове за доброволчество и с времето, след като свикнете с работата и добиете увереност и опит да увеличите часовете. И все пак, колкото повече време отделяте за доброволен труд, толкова повече опит ще придобиете и то за кратко време. Ако групата или организацията, за която работите доброволно забележи, че се стараете и сте придобили достатъчно опит и умения, може дори да ви предложат платена работа, а ако това не стане, не унивайте, след като натрупате необходимите ви опит, умения и увереност, може отново да се върнете на трудовия пазар и да си намерите добра работа.

Когато започнете работа като доброволец не забравяйте най-важното, а именно, че трябва да добиете умения, които да са ви от полза за намирането и вършенето на платена работа след това и разбира се, да помагате в организация, която работи в сфера, която вие също харесвате и бихте искали да работите в нея след това. Когато си намерите добра платена работа не бързайте да отритвате доброволната работа, все пак благодарение на тази работа сте си намерили мечтаната добре платена длъжност, така, че продължавайте и с доброволния труд.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Курсове за оператори на транспалетни колички (LLOP) и високоповдигащи колички (PPT) септември 20, 2018
    Транспалетните (LLOP) и високоповдигащите колички (PPT) се използват в оживени складове, изпълняващи задачи като товарене на камиони, разтоварване, надежден начин за доставка на стоки и ефективен начин за изпълнение на работните задачи. MV & Sons имат удоволствието да предложат курсове за обучение на оператори на транспалетни колички (LLOP) и високоповдигащи колички (PPT) в собствените си […]
    novinar
  • Обучение за водач на товарен камион с кран (HIAB) септември 20, 2018
    (HIAB) се провежда в нашия одобрен учебен център в Newmarket, който е идеален за хора, живеещи в и около Suffolk. Разполагаме с чисто нов товарен камион с кран (HIAB), на който да можете да тренирате, така че вие като наш клиент може да имате най-добрия опит в използването на машината по време на курса на […]
    novinar

Follow us on Facebook!