Сгради

Замъкът Доувър (Dover Castle)

Замъкът Доувър се намира на територията на Англия и е една от най-големите и отличителни крепости там. Дворецът е изключително красив и страховит и е успял да остане  една от най-старите запазени крепости в цяла Европа.

Град Доувър се намира в графство Кент, на брега на пролив Па дьо Кале – най-тясната част от протока Ла Манш между Обединеното кралство и Франция.

Заради стратегическото си положение, от векове насам градът е считан за „ключ към Англия“ , а днес замъкът се е превърнал в музей, в който посетителите могат да разгледат всички части, дори и прочутите доувърски тунели.

Замъкът е разположен върху прочутите Бели скали на Доувър, като строежът му започва при крал Хенри II, който е бил внук на Уилям I. За период от 10 години, от 1178 до 1188 година, се построява внушителната главна кула на крепостта, както и укрепленията й. Доувър претърпява множество промени по времето на Хенри III, който издига външна крепостна стена и зад нея оставя замъка, църквата и римския фар. През управлението на Хенри IV, стените на замъка отново претърпяват промени с цел по-добро укрепление.

При североизточната и югоизточната стена са издигнати пристройки, които имат стъпала, водещи към главната кула. Кулата има проход, водещ до приземния етаж, който е подсигурен с три здрави врати. На приземния етаж има стаи и складове. От едната пристройка има стъпала, които водят към параклиса.

В края на 18 век са добавени зъбчати парапети в кулата и се надстрояват масивни сводове от камък, за да бъдат побрани големите оръдия.

Цени на билетите:

Възрастни – 16,50 GBP

Деца (от 5 го 15 години) – 9,90 GBP

Ученици, студенти и пенсионери – 14,90 GBP

Семейно посещение (двама възрастни с до три деца) – 42,90 GBP

Посещения:

Събота и неделя – от 10:00 до 16:00 часа

За промени в цените на билетите и дните за посещение, направете справка на този адрес.

[nggallery id=51]

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Какви са плюсовете да използваме имиграционен съветник? януари 18, 2019
    Когато на някого му се наложи да подава документи за виза, за статут или за натурализация( или за британски паспорт, както го наричат много българи) има три варианта. Вариант 1 – да си попълни формуляра сам. Вариант 2 е някой друг, който разбира повече от вас, но не е специалист, да попълни апликацията – например, […]
    Atanas Chikov
  • Нова година, нов късмет казват хората! януари 5, 2019
    Нова година, нов късмет казват хората! На това се надявам и аз, пускам едни и същи числа от 18 години на тотото, за сега нищо! Късметът май-ще трябва да дойде от здравата ми работа и да си го направя!? За момента стана нова година, нова услуга, която да предлагам на сънародниците ни. Не бях се […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!