Сгради

Замъкът Доувър (Dover Castle)

Замъкът Доувър се намира на територията на Англия и е една от най-големите и отличителни крепости там. Дворецът е изключително красив и страховит и е успял да остане  една от най-старите запазени крепости в цяла Европа.

Град Доувър се намира в графство Кент, на брега на пролив Па дьо Кале – най-тясната част от протока Ла Манш между Обединеното кралство и Франция.

Заради стратегическото си положение, от векове насам градът е считан за „ключ към Англия“ , а днес замъкът се е превърнал в музей, в който посетителите могат да разгледат всички части, дори и прочутите доувърски тунели.

Замъкът е разположен върху прочутите Бели скали на Доувър, като строежът му започва при крал Хенри II, който е бил внук на Уилям I. За период от 10 години, от 1178 до 1188 година, се построява внушителната главна кула на крепостта, както и укрепленията й. Доувър претърпява множество промени по времето на Хенри III, който издига външна крепостна стена и зад нея оставя замъка, църквата и римския фар. През управлението на Хенри IV, стените на замъка отново претърпяват промени с цел по-добро укрепление.

При североизточната и югоизточната стена са издигнати пристройки, които имат стъпала, водещи към главната кула. Кулата има проход, водещ до приземния етаж, който е подсигурен с три здрави врати. На приземния етаж има стаи и складове. От едната пристройка има стъпала, които водят към параклиса.

В края на 18 век са добавени зъбчати парапети в кулата и се надстрояват масивни сводове от камък, за да бъдат побрани големите оръдия.

Цени на билетите:

Възрастни – 16,50 GBP

Деца (от 5 го 15 години) – 9,90 GBP

Ученици, студенти и пенсионери – 14,90 GBP

Семейно посещение (двама възрастни с до три деца) – 42,90 GBP

Посещения:

Събота и неделя – от 10:00 до 16:00 часа

За промени в цените на билетите и дните за посещение, направете справка на този адрес.

[nggallery id=51]

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
    Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
    novinar
  • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
    Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
    admin

Follow us on Facebook!