Забележителности и култура Сгради

Замъкът Инверерей (Inveraray Castle)

Възхитителният дворец е разположен в Западна Шотландия и от близо 400 години насам е под фамилното владение на фамилията Кемпбъл. Сред красивата природа на Шотландия тази великолепна постройка е красиво място за разходка и отмора.

Барок, паладин, готически стил – тези три архитектурни стила съчетани в едно правят дизайна на замъка по-удивителен от всеки друг. Проектирането и строителството на двореца започват със сложна история през 1720 година, като сър Джон Вангбруг изготвя скиците на Инверерей. След смъртта на главния архитект на замъка, построяването му е в ръцете на Роджър Морис и Уилям Адам. Издигането му е по волята на Арчибалд Кемпбъл, който е трети херцог на Агрил. Замъка е напълно завършен през 1771 година. За замъка има много легенди и всяка една е уникална по свой собствен начин.

Красивата градина на Инверерей разположена на площ от 16 декара е прекрасно място за разходка, като 2 декара са тревни площи и цветни лехи, а останалите 14 са гори и паркове. Замъкът се радва на много голямо внимание. Той е предпочитано място за почивка през уикенда, заради разнообразните възможности за отмора и спорт. Само някои части са отворени за обществени посещения и на туристите се забранява да използват фотоапаратите и камерите си в двореца.

Освен да се наслаждавате на фасадата на замъка, там също можете да практикувате различни спортове, както и да си почивате на открито. Дори има възможност да наемете малка къща за неограничен период от време. В пределите на замъка има отлични условия за лекоатлетични спортове, стрелба и др. Езерото Лох Файн е подходящо за различни водни спортове. Освен изброеното до тук има и добра база за конна езда и голф игрище.

Замъкът може да посетите всекидневно от 10:00 до 17:00 часа.

Цените на билетите са:

  • Възрастни – 10GBP;
  • Ученици, студенти, пенсионери – 8,50GBP;
  • Деца (до 16 години) – 6,50GBP;
  • Деца (до 5 години) – безплатно;
  • Семейства – 28,00GBP;
  • За групи – отстъпки.

Официален сайт

[nggallery id=69]

Категории