Сгради

Замъкът Лийдс (Leeds Castle)

Замъкът Лийдс е разположен в графството Кент – Англия, на изток от едноименното малко селце и датира от средата на 9 век. Замъкът е бил дом на Едуард I, Хенри V и Хенри VIII. Издигнат е на две малки островчета, съединени с прекрасно езеро, което го заобикаля.

Основите на пищната крепост са положени през 875г. от Етелбърт IV, който е бил член на саксонската кралска фамилия. В продължение на няколко века, замъкът е бил непревземаема каменна крепост. От 1278г. в него живеят кралски особи като първо е обитаван от Едуард I. През 1321г., по времето на Едуард II, е превзет, защото съпругата му кралица Изабела не получила достъп до замъка. Оттогава крепостта не е обсаждана, заради слуховете, че крепостта била обитавана предимно от жени.

Английската крепост е известна като ,,Замъкът на дамите“, защото внушителните й зали са били обитавани от цели шест английски кралици от Средновековието. Този замък е обявен за един от най-красивите замъци на Англия.

Замъкът пази различни произведения на изкуството и антики със свои уникални истории. Известен е също и с различните си експозиции:  на старинни кучешки каишки, вековни картини, ръчно везани гоблени и старинни мебели.

Дворецът е заобиколен от градини, замайващи растителни лабиринти, лозя и голф-игрище. Птичарникът има прекрасен изглед към езерото и е дом на много птици. Една от най- интересните и пленяващи дейности на двореца, за тези, които решат да пренощуват в него, е вечерята. Тя се поднася в банкетната зала ,, Хенри VIII“, която е запазила старинната си обстановка.

Посещения на замъка могат да се правят всеки ден като от април до септември това може да стане от 10;30 до 16;00 часа, а от октомври до март от 10;30 до 15;00 часа.

Цените на билетите са както следва:

 • За възрастни – 19,75 GBP;
 • За ученици, студенти и пенсионери – 17,50 GBP;
 • За деца ( от 4 до 15 годишна възраст) – 12,50 GBP.

Официален сайт

[nggallery id=52]

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Съдействие при избор, кандидатстване и финансиране на такси за университети във Великобритания октомври 17, 2018
  Ние от HELP4BG ви предлагаme съдействие за прием в британски колежи и университети. Ние работим с десетки престижни британски колежи и университи в Лондон, Манчестър и Бирмингам. Нашите курсове и специалности включват изброените по-долу, но дейността ни се разраства постоянно и за да сте сигурни, че списъка, който четете, е актуален, е най-добре да се […]
  novinar
 • Курсове за оператори на микро/мини багер октомври 13, 2018
  MV & Sons имат удоволствието да ви предложат курс за оператори на микро/мини багери до и над 1/3 тона. Компанията разполага с обекти, на които всеки курсист може да дойде да се обучава и след това да бъде изпитван от акредитирани инструктори. Дължината на курса зависи от опита на кандидата и е между 1 и […]
  novinar

Follow us on Facebook!