Други Забележителности и култура Сгради

Замъкът Тинтагил (Tintagel Castle)

Английският замък Тинтагил е разположен на красив нос, който наподобява островче, което е свързано с континента само с тънко парче земя. За голямо съжаление морето е разрушило голяма част от замъка и до наши дни се е запазило много малка част от него.

Една от легендите за този замък е, че преди 800 години той е бил родното място на крал Артур. Роден е от прелестната кралица Игерна и е защитаван от магьосника Мерлин, който живеел в пещера под крепостта.

Замъкът Тинтагил е построен през 1233 година от корнуолския граф Реджиналд. Той не случайно е избрал да построи крепостта на  едноименния остров, защото там, според легендите, е бил и дворецът на древните крале на Корнуол.

Първоначално Тинтагил е бил легендарна крепост, но после се преобразява в замък, разположен на брега на графството Корнуол.  Освен че това е рожденото място на крал Артур, замъкът е известен още и с това, че е бил резиденция на крал Марк.

Освен историята си, крепостта дава възможността на посетителите си да се изправят на върха на суровите морски скали, високо над разбиващите се вълни.

Поколения посетители, сред които Чарлз Дикенс и Тенисън, са идвали, за да видят това вълшебно място, смятано за крайъгълен камък на легендата за Артур.

Замъкът може да бъде посетен:

 • Всекидневно от 10:00 до 18:00 часа, за периода 31 март – 31 октомври;
 • Събота и неделя от 10:00 до 16:00 часа, за периода 1 ноември – 30 март.

За по-подробно и актуално разписание относно дните и часовете за посещения може да проверите тук.

Цените на билетите са:

 • Възрастни – GBP5,90;
 • Деца (от 5 до 15 години) – GBP3,50;
 • Деца (под 5 години) – безплатно;
 • Студенти и пенсионери – GBP5,30;
 • Семейства (2 възрастни с 3 деца) – GBP15,30.

Телефони за връзка и адрес на замъка:

Център за посетители на Тинтагил: 01840 779084;

Адрес: Bossiney Road, Tintagel, Cornwall – PL34 0HE

Подробна карта, указания и допълнителна информация може да откриете тук.

Официален сайт

Замъкът Тинтагил в сайта English Heritage

[nggallery id=90]

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
  Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
  novinar
 • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
  Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
  admin

Follow us on Facebook!