Други Забележителности и култура Сгради

Замъкът Тинтагил (Tintagel Castle)

Английският замък Тинтагил е разположен на красив нос, който наподобява островче, което е свързано с континента само с тънко парче земя. За голямо съжаление морето е разрушило голяма част от замъка и до наши дни се е запазило много малка част от него.

Една от легендите за този замък е, че преди 800 години той е бил родното място на крал Артур. Роден е от прелестната кралица Игерна и е защитаван от магьосника Мерлин, който живеел в пещера под крепостта.

Замъкът Тинтагил е построен през 1233 година от корнуолския граф Реджиналд. Той не случайно е избрал да построи крепостта на  едноименния остров, защото там, според легендите, е бил и дворецът на древните крале на Корнуол.

Първоначално Тинтагил е бил легендарна крепост, но после се преобразява в замък, разположен на брега на графството Корнуол.  Освен че това е рожденото място на крал Артур, замъкът е известен още и с това, че е бил резиденция на крал Марк.

Освен историята си, крепостта дава възможността на посетителите си да се изправят на върха на суровите морски скали, високо над разбиващите се вълни.

Поколения посетители, сред които Чарлз Дикенс и Тенисън, са идвали, за да видят това вълшебно място, смятано за крайъгълен камък на легендата за Артур.

Замъкът може да бъде посетен:

 • Всекидневно от 10:00 до 18:00 часа, за периода 31 март – 31 октомври;
 • Събота и неделя от 10:00 до 16:00 часа, за периода 1 ноември – 30 март.

За по-подробно и актуално разписание относно дните и часовете за посещения може да проверите тук.

Цените на билетите са:

 • Възрастни – GBP5,90;
 • Деца (от 5 до 15 години) – GBP3,50;
 • Деца (под 5 години) – безплатно;
 • Студенти и пенсионери – GBP5,30;
 • Семейства (2 възрастни с 3 деца) – GBP15,30.

Телефони за връзка и адрес на замъка:

Център за посетители на Тинтагил: 01840 779084;

Адрес: Bossiney Road, Tintagel, Cornwall – PL34 0HE

Подробна карта, указания и допълнителна информация може да откриете тук.

Официален сайт

Замъкът Тинтагил в сайта English Heritage

[nggallery id=90]

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Проверка и подобряване на кредитно досие ноември 14, 2018
  Всеки индивид във Великобритания е обект на следене от страна на финансовите инстутуции. Информацията за неговото поведение по отношение на оперирането с финанси се  записва и споделя. Съществуват много скрити детайли, които не могат да се видят с просто око в един кредитен рапорт. Всеки един от вас може да получи кредитен отчет, но рекламираните […]
  novinar
 • Безплатни курсове по английски – ноември октомври 29, 2018
  Безплатни курсове по английски – ноември Интересът към английския език е изключително голям. Ето защо стотици пъти съм получавал запитване за безплатни курсове по английски. До сега препоръчвах и продължавам да препоръчвам Учебен Център „Рая“, защото техния преподавател и система са много добри. А освен това и положителното на платения курс е, че когато платиш нещо […]
  novinar

Follow us on Facebook!