Забележителности и култура Сгради

Замъкът Хауърд (Castle Howard)

Замъкът Хауърд е една от най-изисканите исторически постройки на територията на Обединеното кралство. Тази уникална сграда е проектирана от фамилия Хауърд, чийто членове продължават да живеят в нея повече от три века. Английският церемониален дух не е стихвал и на територията на палата. До ден днешен тук се провежда викторианският обичай по пиене на следобеден чай, налят в порцеланови чашки, придружен с домашно сладко и прясна сметана.

Строежът на този неповторим дворец е започнат през XVIII век и по-точно около 1701-1703 година, като първо е издигнато източното крило. Замъкът е разположен в английското графство Северен Йоркшир, на около 24км северно от град Йорк.

Дворецът Хауърд е един от най-големите частни домове на Острова и всъщност не е замък в пълния смисъл на думата, но грандиозната и пищна барокова архитектура говори друго. Много от вътрешните декорации на сградата са изработени от известния майстор Джовани Антонио Пелигрини.

Днес замъкът е отворен за посетители и може да се обиколи и разгледа. Особено внимание трябва да се обърне на колекцията от картини на Гейнсбъро, Каналето, Холбайн и други именити художници, които ще накарат всеки любител на изкуството да се взира в тях с часове.

Разходката из палата е нещо уникално и дори и за момент няма да се почувствате като в музей. Невероятната благородническа атмосфера е навсякъде, а горящите камини, страхотните кристални фруктиери и уникалните вази с красиви цветя само я допълват.

Замъкът на фамилия Хауърд придоби голяма популярност след като беше използван за снимките на филма „Завръщане в Брайдсхед“ по творбата на Ивлин Уо.

Ако искате да планувате посещение, най-добре направете справка тук, за да видите кога е отворен, защото понякога се провеждат частни събития и се снимат филми и замъкът може да е затворен за посетители.

Таксите за посетителите, които искат да разгледат отвън и отвътре през натоварения сезон са:

 • Възрастни – 14,00 паунда;
 • Пенсионери и студенти – 12,00 паунда;
 • Деца (от 5 до 16 години) – 7,50 паунда;
 • Деца (под 5 години) – безплатно;
 • Семейства (2 възрастни и 2 деца) – 35,50 паунда;
 • Семейства (2 възрастни и 3 деца) – 43,00 паунда.

За таксите за посещение само на градините или таксите за посещение през ниския сезон, може да направите справка на този адрес.

Подробно упътване как да стигнете до замъка ще откриете тук.

Oфициален сайт

[nggallery id=98]

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Курсове за оператори на транспалетни колички (LLOP) и високоповдигащи колички (PPT) септември 20, 2018
  Транспалетните (LLOP) и високоповдигащите колички (PPT) се използват в оживени складове, изпълняващи задачи като товарене на камиони, разтоварване, надежден начин за доставка на стоки и ефективен начин за изпълнение на работните задачи. MV & Sons имат удоволствието да предложат курсове за обучение на оператори на транспалетни колички (LLOP) и високоповдигащи колички (PPT) в собствените си […]
  novinar
 • Обучение за водач на товарен камион с кран (HIAB) септември 20, 2018
  (HIAB) се провежда в нашия одобрен учебен център в Newmarket, който е идеален за хора, живеещи в и около Suffolk. Разполагаме с чисто нов товарен камион с кран (HIAB), на който да можете да тренирате, така че вие като наш клиент може да имате най-добрия опит в използването на машината по време на курса на […]
  novinar

Follow us on Facebook!