Градове Други Забележителности и култура Паркове, ботанически градини

Зимни празници във Великобритания

Когато времето се застуди, но снега е все пак рядко срещан във Великобритания, често британците си мислят за зимна почивка извън страната. Но ако нямате достатъчно време да организирате почивката си извън Великобритания, има достатъчно райони в страната, които предлагат уютни и приветливи места за почивка.

Можете да посетите исторически градове като Бат и Единбург, да се впуснете в двудневни екскурзии до Стоунхендж или област Девън, а можете и да се разходите из големите паркове, много от които всяка зима се превръщат в зимни приказки със своите украсени със светлини дървета и светещи декорации.

Ето и няколко места, които можете да посетите през почивните дни:

walkers-at-wasdale-cumbria-with-the-vast-expanse-of-wastwater-in-the-distance-c2a9national-trust-images-joe-cornishPembrokeshire

Уелс предлага едни от най-красивите гледки по бреговете, а ако обичате да се разхождате, просто следвайте някоя от многото пътечки покрай бреговете или се разходете по скалите наоколо. Pembrokeshire Coast National Park предлага възможности за катерене, колоездене или туризъм, а в околността е пълно с вили, които предлагат уютно настаняване, а много от тях предлагат на гостите възможност сами да приготвят храната си и да се отопляват с камини на дърва. Можете да проверите за наличните свободни места за настаняване тук.

tenby-pembrokeshire Cumbria, North West England

Това е район, който предлага на туристите прекрасни места за разходка. Просто добавете допълнителна блуза и термос с чай в раницата си и се отдайте на разходка по невероятните малки пътечки или се изкачете на хълма Latrigg Fell – местното предизикателство за туристите. Гледката от върха със сигурност си струва.

С безбройните си исторически места, уютни пъбове и замръзнали езера, Cumbria със сигурност е едно от местата, които са добри за зимна почивка. Можете да проверите за наличните свободни места за настаняване тук.

article-2265836-0d41b241000005dc-560_634x401Edinburgh

Ако сте настроени на градска вълна, защо не посетите столицата на Шотландия? По време на зимните празници градът се изпълва с празнични светлини, зимни забавления, коледни базари, а Hogmanay – годишното улично парти – е неповторимо.

За тези, които умеят, има възможност за пързаляне със зимни кънки в Princes Street Gardens в новата част на града, а за останалите им множество заведения по Royal Mile в старата част, от които да се наслаждават на зимните празници и коледното настроение. Можете да се разходите в German market и да си изберете ръчно изработени подаръци, да си купите празнични храни или да си направите снимки пред готическата архитектура наоколо.

Можете да потърсите места за настаняване в Единбург тук.

antrimCounty Antrim

Antrim предлага на туристите невероятна разходка по Пътят на Великаните (Giant’s Causeway). Сложете си вълнения пуловер и се разходете по странно оформените скали, преди да се спуснете към града, за да се стоплите в някой уютен пъб. Северна Ирландия и окръг Антрим предлагат много и разнообразни възможности за туристите, като освен разходки по скалистите брегове, можете да се поразходите в горските паркове, да опитате да карате кану, да посетите част от местата, където е сниман “Game of Thrones”, да се повозите на лодка или да покарате автомобил по живописния път покрай брега. Можете да видите местата, на които да отседнете тук.

Cornwall

cbd7f1e84fffaa716644df94c1cbbf97Няма как да пропуснете това вълшебно място. Cornwall предлага на посетителите разнообразни забавления, мек климат и възможности за много повече слънце, отколкото всяко едно друго място във Великобритания. Едно от най-красивите места е Tresco Abbey Gardens, които се намират на остров Tresco, западно от бреговете на Cornwall. Там можете да откриете над 300 цъфтящи растения. До него се стига със самолет или с кораб, като можете предварително да планирате всеки един аспект от почивката си, като използвате официалният сайт.

Може да решите да останете в Cornwall и да предприемете екскурзия до еко парка и ботаническите градини Eden Project, където ще видите над 100 000 екзотични растения от целият свят – от Амазонските гори до средиземноморските брегове.

А след като посетите градините, можете да се насладите на разходките в района с най-красивите плажове.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Съдействие при избор, кандидатстване и финансиране на такси за университети във Великобритания октомври 17, 2018
    Ние от HELP4BG ви предлагаme съдействие за прием в британски колежи и университети. Ние работим с десетки престижни британски колежи и университи в Лондон, Манчестър и Бирмингам. Нашите курсове и специалности включват изброените по-долу, но дейността ни се разраства постоянно и за да сте сигурни, че списъка, който четете, е актуален, е най-добре да се […]
    novinar
  • Курсове за оператори на микро/мини багер октомври 13, 2018
    MV & Sons имат удоволствието да ви предложат курс за оператори на микро/мини багери до и над 1/3 тона. Компанията разполага с обекти, на които всеки курсист може да дойде да се обучава и след това да бъде изпитван от акредитирани инструктори. Дължината на курса зависи от опита на кандидата и е между 1 и […]
    novinar

Follow us on Facebook!