Пари и финанси

Изпращане на пари с Paym – как да изпращате пари само с мобилният си номер?

Paym е онлайн банково плащане на пари през вашият мобилен номер.

Paym ви помага да превеждате пари бързо и лесно, като използвате текущото си банково приложение. Забравете за сорт кода и номера на сметката (вероятно не ги знаете наизуст), забравете за влизане във вашата банкова сметка през приложението на телефона ви, a и вече няма нужда да търсите банкомат или банков клон, за да преведете пари на някого. Paym ви позволява да плащате на хората, на които искате да преведете пари, само с мобилния си номер.

О… и това е 100% безплатно!

Как работи?

Регистрирайте се и влезте – отворете приложението си за онлайн банкиране, за да се регистрирате за плащания чрез Paym. За да го направите, трябва да следвате стъпките от вашето банково приложение. Можете да намерите и се регистрирате за плащания чрез Paym, като влезете в секция: плащания (making payments) и от там да изберете опцията за плащане с мобилен номер (Paym).

Въведете подробности – за да извършите плащане, въведете името на получателят и сумата, която искате да изпратите. Приложението автоматично ще отвори списъка ви с телефонни контакти.

Потвърдете името на профила, за да сте сигурни, че изпращате парите на правилният човек и след това просто ги изпратете. Всеки път, когато искате да изпратите пари, ще трябва да въведете името на човека, на който искате да ги изпратите, и чак след това ще можете да натиснете бутон „изпрати“. Потвърждение за изпратените пари ще получите веднага след това.

Плащането може да извърши само на хора, които са регистрирали мобилния си номер за услугата в участваща банка или строително дружество. Ако получателят на парите няма регистрация, то най-вероятно ще получи текстово съобщение от Paym, за да бъде уведомен, че сте се опитали да му изпратите пари и детайли как може да се регистрира чрез плащания през Paym.

Сигурност

Плащания чрез Paym се предлагат от 15 банки и строителни дружества, така че, когато плащате чрез Paym, получавате същите високи нива на сигурност, с които сте свикнали от банката или строителното дружество.

Не са необходими нови изтегляния на приложения

Имате много приложения? Не се притеснявайте, не е нужно да изтегляте друго – Paym се намира в банковото ви приложение!

Банки и строителни дружества, които предлагат плащания чрез Paym:

Bank of Scotland

Barclays

HSBC

Santander

Isle Of Man Bank

TSB

The Cumberland

Lloyds Bank

Ulster Bank

Danske Bank

Nationwide Building Society

First Direct

NatWest

Halifax

Royal Bank Of Scotland

Повече за начина на изпращане на пари чрез Paym можете да видите във видеото.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Съдействие за издаване на Citizen Card март 21, 2019
    Citizen Card е официалната карта за самоличност и удостоверяване на възрастта на граждани на Великобритания и пребиваващите в страната, призната като такава от Министерството на вътрешните работи, Института за стандарти на търговския сертификат, почти всички търговци на дребно в Обединеното кралство и доставчици на обществен транспорт, включително авиокомпаниите. Citizen Card се издава на лица, навършили […]
    Atanas Chikov
  • Плащане с приложението Pingit март 15, 2019
    Приложението Pingit осигурява бързи и лесни плащания само с мобилен номер Pingit свързва мобилния ви номер с банковата ви сметка, като ви позволява да плащате чрез своя телефон. Не е нужно да знаете номера на сметки или сорт-кодове – просто изпратете плащането си от един мобилен телефон на друг, за да платите на приятели, семейство […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!