Необходими документи за работа - общ преглед

Какво представляват картите CSCS за дърводелци?

За да работите като дърводелец в Обединеното кралство, ще ви трябва CSCS карта за дърводелство.Трябва да преминете теста CSCS , чрез който доказвте, че имате познания по здравни и безопасни условия на работа. Тази карта доказва на вашият работодател и на хората, които ви наемат за дърводелски услуги, че имате опита и квалификацията, необходими за да свършите работа и е задължително условие, за да започнете законно работа. 

Дърводелските CSCS карти са маркирани по цветове за по-лесно разпознаване. Има четири различни цвята карти, всеки от които се отнася за определено ниво NVQ. NVQ-то показва вашето ниво на способност и компетентност и е основно изискване за всички дърводелци, както и самата CSCS карта. Без нея ще ви е почти невъзможно да намерите желаната работа в дърводелския сектор.

Как картата CSCS ви помага да получите желаната работа

Ако кандидатствате за дадена позиция в дърводелския сектор, вашият бъдещ работодател ще иска да знае, какъв цвяткарта CSCS  имате. Картата ви тук играе ролята на портативна автобиография и на директно доказателство каква квалификация имате и колко дърводелски теста сте преминали. Например, ако имате синя карта CSCS за дърводелец, това значи, че имате NVQ (QCF) 2-ро ниво и по този начин вашият работодател веднага ще разбере, че сте квалифицирани. В редки случаи, когато работодателите събират и кандидатури на дърводелци без карта CSCS и на такива със, те разбира, се ще предпочетат тези с картите.

Никоя компания или работодател с добро реноме няма и да обмислят възможността да ви вземат на работа, освен ако нямате NVQ и дърводелска карта CSCS.

Видове дърводелски карти CSCS

Четирите цвята на картите са следните – червен, син, златист и черен.

  • Червената карта е за начинаещи, които са взели NVQ (QCF) от 1-во ниво и се обучават за 2-ро.
  • Синята карта се получава при взимане на 2-ро ниво NVQ (QCF) и се отнася за опитни работници.
  • Златната карта е два вида – за висококвалифицирани работници и за началници. Получава се при завършено NVQ  от 3-то ниво.
  • Черната карта е за NVQ  от 4-то и 5-то ниво, като с тя е за мениджъри.

Кандидатстване за карта CSCS за дърводелци

Трябва да преминете теста CSCS , който е за да докажете, че имате познания по здравни и безопасни условия на работа. За този тест можете да се запишете и онлайн на този линк. Има различни тестове CSCS за всеки сектор на работа, така, че бъдете сигурни, че сте се записали за дърводелския. Вашата карта CSCS ще е на гърба на документа за преминат тест CSCS.

Може да бъдете оценявани за дърводелско NVQ (QCF) на място, докато работите, което ви позволява да напредвате в квалификациите без да отсъствате от работа.

About the author

Daniel

Добави коментар

Click here to post a comment

Категории

Популярни