Обща информация

Как да влезем във форма след лятната почивка

Лятната почивка е най-добрия начин за релаксиране и тонизиране, но тогава доста хора се отпускат и си позволяват всякакви храни и напитки, което води до натрупване на излишни килограми. Според проучване на компанията за хранителни добавки „Forza Supplements”, около 86% от хората напълняват по време на почивки и празници, като специално през лятната почивка хората качват средно от 2 до 4 килограма. Ако и вие сте понатежали с някой килограм отгоре и искате да го свалите, в тази статия ще прочетете как може да стане това.

Нормално е, когато сте на почивка, да се храните навън по ресторанти. Важно е да не свиквате с тях, защото първото нещо, което ще трябва да направите, след като почивката ви приключи, е да се откажете от посещаването на заведенията за хранене. Факт е, че в повечето ресторанти не се готви здравословно и никой не мисли за здравето на клиентите, защото целта на повечето ресторантьори е ястията да са вкусни и да се върнете отново като клиенти. В ястията често се слага изключително много сол, захар, както и други вредни добавки. Несъмнено, така приготвени ястията са много вкусни, но и не особено полезни. Помнете, че всяко едно ястие, което не е приготвено в домашни условия, може да бъде калорийна бомба, която чака да я погълнете, затова в момента, в който се приберете от почивка, започнете да се храните здравословно у дома или посещавайте само заведения, в чиято кухня сте стопроцентово сигурни.

За да свалите излишните килограми е особено важно да внимавате какво купувате и консумирате. Старайте се да купувате повече плодове, зеленчуци, прясно месо и други качествени хранителни стоки. Избягвайте вредните храни като полуфабрикатите и храните с добавени консерванти.

Друго важно нещо, което трябва да споменем, е алкохолът. Ако искате диетата ви да бъде възможно най-ефективна, трябва да не консумирате алкохол. По време на почивката си може и да сте си позволявали коктейли, както и газирани и негазирани алкохолни напитки, но ако искате да отслабнете, е добре да ги откажете напълно.

Разбира се, за да бъде успешна една диета, ще трябва да правите и физически упражнения. Старайте се да намирате време за фитнес, тичане или друг любим спорт поне два-три дни в седмицата. В случай, че сте наистина заети и нямате подобна възможност, просто се постарайте да правите дълги разходки преди и след работа.

Още нещо, което ще ви бъде полезно в свалянето на теглото – вечеряйте малко по-рано и си лягайте чак когато започнете да усещате леко чувство за глад. Това в никакъв случай не значи, че трябва да се мъчите да заспите, ако имате чувството, че умирате от глад. Просто хапнете нещо леко, изчакайте поне един час и тогава вече можете да прегърнете възглавницата. Старайте се да не преяждате на вечеря и ако сте свикнали да си лягате рано, избягвайте да вечеряте късно.

За да свалите успешно излишните килограми, трябва да спазвате добър хранителен режим, да спортувате и най-важното – да имате търпение. Резултатите едва ли ще дойдат още на втория ден. Просто се придържайте към здравословния начин на живот и успехът няма да закъснее.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
    Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
    novinar
  • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
    Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
    admin

Follow us on Facebook!