Имиграция и работа Работа като нает - employed

Как да получим дадено работно място, ако нямаме точната квалификация за него?

Обявите за работа и описанията на длъжностните характеристики стават все по-дълги с всяка изминала година. Един от неприятните аспекти за кандидатите е, че тези многобройни изисквания правят почти невъзможно да се намери перфектният кандидат. Дебора Фелдман, главен консултант в JobWhiz, казва: „Традиционните методи за търсене на работа като онлайн кандидатстване, отговаряне на обяви, попълване на формуляри или предоставяне на документи на агенциите за подбор на персонал, не са надеждна гаранция, че ще получите положителен отговор от работодателя, дори и ако отговаряте на посочените в описанието изисквания. Най-добрият подход за тези кандидати е да се фокусират върху прякото изграждане на контакти.”

Осъществяването на контакти с различни хора, изграждането на доверие и отношения, които са от полза и за двете страни, е ключово условие, ако искате да увеличите шансовете си за намиране на добра работа. Най-ефикасните контакти са с хората, които взимат решения за подбора на кадри, или със служители, които ръководството познава и на чиито препоръки се доверява.

Как да се справим успешно, ако нямаме перфектната за работното място квалификация?

Избягвайте да кандидатствате масово онлайн, както правят всички

Вместо това изградете важни контакти в набелязаните ниши. Фелдман казва, че най-ефективните контакти са със служителите, които взимат решения за наемането на кадри, защото те могат да оценят потенциала ви. Съобщението, което ще отправите, трябва да отговаря на техните очаквания, да събужда интереса им, да култивира доверие и да демонстрира вашите таланти, опит и способности. Целта ви е да фокусирате върху нуждите на работодателя. „Покажете, че можете да се справите с работата по-добре от останалите конкуренти”, съветва Фелдман. „Свържете се отново с тях след първоначалния контакт, за да останете в полезрението им като кандидата, който проявява най-сериозен интерес.”

Търсете директен контакт

Уговарянето на среща с отдела, отговорен за подбор на служители, трябва да бъде ваш основен приоритет. Трябва да ги мотивирате да отделят време, за да се срещнат с вас. Задачата на кандидата е да им покаже, че наистина има причина да го направят. Искането ви не трябва да е отчаяно, неорганизирано, прекалено настоятелно или егоистично. Положете усилия да звучите на 100% надеждни, приятни, заслужаващи доверие и благонадеждни.

При първоначалното запитване вече сте показали, че можете да предложите на работодателя ценни качества.

Любопитството е в полза на кандидата. Информацията, която представяте, трябва да включва измерими данни (например спестявания или подобрения) и постигнати успехи, да им покажете как вашите знания, умения, таланти и опит могат да са полезни за техните нужди.

Издействайте си препоръка

Имайте предвид, че когато един кандидат бъде препоръчан от общ познат, той вече донякъде е успял да спечели интереса, доверието и уважението на отговорника за подбора на персонал. Увеличава се вероятността да се осъществи среща и тя да мине добре. Хората предпочитат да работят с приятел на приятел, отколкото с непознат. Постарайте се да установите и разширите връзките с различни хора (свързани с индустрията, функциите и т.н.). Не разчитайте на Отдела за човешки ресурси за създаването на контакти, освен ако не работите в тази област.

Източник: в-к „БгБен“

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
    Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
    novinar
  • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
    Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
    admin

Follow us on Facebook!