Обща информация Семейство

Как да противодействаме на махмурлука по празниците

Коледа и Нова година е времето, когато на трапезата изобилстват вкусни храни и изискани алкохолни напитки. Когато ни е весело и сме в приятната компания на най-близките, често се случва да се поотпуснем и от питие на питие накрая да прекалим. Това обаче води до нежеланото последствие – махмурлук. За щастие, има редица изпитани средства срещу махмурлук, които ще ви представим в тази статия.

Обичайните симптоми на махмурлука, които се проявяват няколко часа след като човек е преустановил консумацията на алкохол, са жажда, умора, силно главоболие, гадене и повръщане.

Срещу силното главоболие помага да се спи на отворен прозорец след препиване, обяснява Марен Шмид от Института по натуропатия в Ерфурт.

За да намалите махмурлука на сутринта, предната вечер се препоръчва да приемате много вода между алкохолните напитки. Също е добре преди да започнете консумацията на алкохол да хапнете – най-добре мазни и богати на протеини храни. По този начин ще забавите абсорбирането на алкохола в кръвта.

Преди лягане след препиване е добре да се изпие голяма чаша негазирана вода с разтворена в нея таблетка магнезий, за да не сте чак толкова големи махмурлии на другия ден.

Празнуващите хора, които въпреки взетите мерки се събудят на следващата сутрин с неприятни усещания, могат да сложат студен компрес на челото си. Той предизвиква свиване на кръвоносните съдове и противодейства на ефектите от алкохола върху тях. Експертите препоръчват за приятен охлаждащ ефект горната костна част на носа да се натрие с масло от мента или тигрова мас.

Срещу сутрешното главоболие помага и силното кафе, но с разтворен в него половин лимон. Употребата на аспирин не е препоръчителна, защото повишената киселинност може да предизвика гадене и да раздразни допълнително и без това страдащия стомах на махмурлията.

Друга традиционен лек е маринованата херинга, поне за тези, които са в състояние да я преглътнат след тежка вечер. Рибата набавя всички изгубени от организма минерали. Алтернатива на това средство е зеленчуковата супа.

На всеки може да се случи да препие, особено по празниците, но е добре да знаем, че така вредим на здравето си. Експертите препоръчват след празниците да забравим за алкохола поне за шест или седем седмици, за да може организмът да се възстанови.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Да поясня нещо за някои,които не разбират. декември 3, 2018
    Да поясня нещо за някои,които не разбират. Във Великобритания има едно място където хората получават пари за да говорят с вас на български език и ви дават инфрмация безплатно, това е българското посолство ето неговите данни за контакт. http://bulgarianembassy-london.org/contact-us/ Всичко други сънародници включително и аз сме фирми и работим не като чарити. Никой не ни […]
    Atanas Chikov
  • Проверка и подобряване на кредитно досие ноември 14, 2018
    Всеки индивид във Великобритания е обект на следене от страна на финансовите инстутуции. Информацията за неговото поведение по отношение на оперирането с финанси се  записва и споделя. Съществуват много скрити детайли, които не могат да се видят с просто око в един кредитен рапорт. Всеки един от вас може да получи кредитен отчет, но рекламираните […]
    novinar

Follow us on Facebook!