Обща информация Семейство

Как да се подготвим за есента

Лятото вече отмина и дойде моментът, в който трябва да се приготвим за посрещането на следващия сезон, а именно есента. За повечето хора, есента е ужасен сезон – слънцето се скрива, времето захладнява и вали често, децата не могат да играят по цял ден навън, започват училище и т.н. Есенните месеци като цяло са скучни, но нека не забравяме, че те до голяма степен ни подготвят и за наближаващата зима, когато всичко става още по еднообразно.

Вместо да чакате с нетърпение есента да отмине, просто се подгответе да я посрещнете и й се насладете. Ето няколко съвета как да го направите:

 • Настройте се за мрачно и дъждовно време и се опитайте да привикнете бързо с него

Времето през есенните месеци е наистина малко непредвидимо и в повечето случаи дъждовно и мрачно, но нека не забравяме, че точно през тях можем да си отдъхнем от летните жеги и да се настроим за студовете. Вместо да се надявате за още ден или два слънце, просто се настройте психически за настъпващата промяна във времето, това ще ви помогне да я понесете и привикнете с нея по-лесно.

За да ви бъде възможно най-лесно да свикнете с есенните метеорологични условия, просто още от сега си пригответе по-дебели и плътни дрехи, якета и затворени обувки и когато излизате рано сутрин или късно вечер, когато навън вече е хладно, просто носете някои от тях.

Шопингът също е добър вариант, за да се предразположите за наближаващата есен. Излезте на покупки и си купете ново яке, обувки или дрехи, защото след това няма да имате търпение да дойде есента, за да излезете с тях.

 • Започнете да цените есенната природа

Есента е един изключително цветен и красив сезон. Листата пожълтяват и окапват, пред нас се откриват изключително красиви гледки. Просто излезте сред природата, насладете и се, вземете фотоапарат и заснемете всичко, което ви харесва. Не забравяйте и мигриращите на ята птици, които също могат да бъдат много красива гледка и обект на невероятни фотографии.

 • Дори и малчуганите имат какво да правят…

Ако имате деца, за които есента не е нищо повече от скучен и досаден сезон, можете да ги изведете на разходка навън или в парка. Съберете им голям куп с паднали листа и ги оставете да скачат в тях, да ги разхвърлят наоколо и да си играят, така, както на тях им е интересно. Просто се уверете, че в купчината с листа няма камъни или други опасни за здравето неща и че листата не са мокри, защото прането после ще е доста трудна задача.

 • Есента е сезонът, когато се събира реколтата

Ако имате овощна градина, есенното време е момента, в който да я оберете. Запретнете ръкави и започнете със събирането на реколтата, а ако градината е прекалено голяма, вземете и любимите хора с вас, за да ви помогнат. Ябълките и тиквите са едни от най-разпространените есенни плодове, така че можете да си приготвите изключително вкусни десерти с тях, например пайове.

 • Настройте се празнично

Наистина, през зимата има повече празници, но и есенното време има какво да ни предложи. Настройте се празнично, защото именно тогава е така харесваният от децата празник Хелоуин, а освен него хората празнуват още Деня на благодарността, Деня на труда и много други.

Не забравяйте и за множеството фестивали, които се организират през есента, особено един от най-известните – Октоберфест.

 • Харесвате ли риболова?

Повечето запалени рибари знаят, че есента е най-подходящият сезон за риболов. Тогава метеорологичните условия са много добри и рибата кълве повече. Ако не сте ловили риба скоро и ви се ходи, есента е точният сезон за това.

Есента може да се окаже доста приятен сезон, стига да погледнете по-оптимистично на нещата. Старайте се да не бъдете предубедени и винаги да намирате начин да разпускате и да се забавлявате, независимо дали е лято или есен.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
  Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
  novinar
 • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
  Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
  admin

Follow us on Facebook!