Имиграция и работа

Как лесно и ефективно да изпратим документи онлайн?

Налагало ли ви се е да изпращате документи на някого онлайн? Може би си мислите, че ще спестите време, ако просто ги заснемете с камерата на телефона си и ги изпратите чрез мобилните приложения за онлайн кореспонденция като вайбър и месинджър. Това наистина е лесно, но дали е достатъчно ефективно? На снимката е пример с документ изпратен от клиент. Сами може да видите качеството. Има доста документи, които са с доста по лошо качество,

В случай, че изпращате документите на познат, който има достатъчно време да ги разгледа и използва по предназначение, изпращането на снимка на самият документ не е проблем.

Ако обаче трябва да изпратите документ до важна институция, счетоводител, адвокат или друг човек, който трябва да ви помогне с нещо по най-добрият възможен начин, изпращането на снимка на вашите документи не е начина, по който това трябва да стане.

Истината е, че когато изпращате документи, файла трябва да бъде с добро качество, за да може да се работи с него, а това става единствено, ако той е във формат PDF. По този начин, ако трябва да бъде увеличен, за да бъдат прочетени малки букви по него, това ще стане без да се развали качеството му и малките букви ще бъдат прочетени ясно.

Ако често ви се налага да сканирате документи, този списък с безплатни приложения за сканиране с мобилно устройство ще ви бъде много полезен. За вас сме избрали приложения както за продуктите на Apple, така и за устройствата, използващи Android.

Безплатни приложения за iOS

 1. Prizmo – Scanning, OCR, and Speech

Приложението може да се използва на iPhone и iPad и ви позволява лесно и бързо да сканирате документи и да ги запазвате на вашето устройство като PDF файлове, но също така и в следните формати: Text, vCard, JPEG и PNG. Можете да съхранявате файловете в устройството си, а също така и в онлайн пространстовото за съхранение, включително Dropbox, Evernote, Google Drive и други.

 1. Scanbot Pro: Scanner App & Fax

Приложението е професионалната версия на Scanbot и може да се използва на iPhone и iPad. Това е едно от най-популярните приложения за сканиране на баркодове и документи. С него можете да сканирате неограничен брой баркодове, документи и снимки и да създавате висококачествени PDF и JPG файлове на вашето устройство. Можете да изпращате файловете през и-мейл, а също така и като факс.

Имате възможност да защитите приложението с код за достъп или touch id, а самото то е с iCloud Drive, Dropbox, Box, Evernote & WebDAV интеграция.

 1. TurboScan: quickly scan multipage documents into high-quality PDFs

Приложението е налично само за iPhone и е едно от най-добрите. Сканираните файлове можете да запазите в JPEG, PNG и PDF файлове. Ако търсите ефективно приложение с всички екстри, това е най-доброто решение за вас.

 1. JotNot Pro | scan multipage documents to PDF

Налично за на iPhone и iPad и лесно за употреба приложение, което същевременно предлага добър начин за бързо сканиране и запазване (включително и с парола) на файлове в PDF и JPEG формат.

 1. iScanner – PDF Scanner App

Налично за iPhone и iPad приложение, което е лесно за употреба и използва камерата на вашето устройство, за да сканира различни видове документи и ви позволява да ги съхраните в него, както и възможността да ги запазите в Dropbox, Evernote, Google Drive, One Drive. Приложението ви дава възможност да ги изпратите по и-мейл, да ги принтирате чрез AirPrint, да ги изпратите като факс чрез iScanner и да ги прехвърлите на вашият компютър, използвайки WiFi.

Също така и тук можете да използвате парола за документите си. Това е едно от най-широко използваните приложения за iPhone и iPad.

 1. Scanner Pro by Readdle

Налично за iPhone и iPad приложение – едно от най-популярните в App Store. Предоставя всички екстри, а създадените файлове можете да съхранявате в Dropbox, Google Drive, iCloud, Evernote и OneDrive, както и на вашето устройство.

 

 

А ето и няколко от най-добрите безплатни приложения за сканиране за Android:

 1. Adobe Scan

Това е едно от най-новите приложения за сканиране на документи при Android. При него има всички опции, които са ви нужни за сканиране. С приложението можете да сканирате еднакво добре както документи, така и касови бележки. В него има и цветни схеми, които можете да използвате за подобряване четливостта на някои файлове.

Можете да получите достъп на сканираните файлове на вашето устройство, когато това е необходимо. Файловете се изпращат чрез и-мейл или можете да ги архивирате в облачното пространство, ако искате.  Преобразуването на документи в PDF е друга функция, която може да бъде полезна. Списъкът с функции на приложението не е дълъг, но има важните неща.

 1. Office Lens

Office Lens е приложение за сканиране на Microsoft. Създателите му имат претенции то да е еднакво добро както за начинаещи потребители, така и за бизнес-цели. С него можете да сканирате еднакво добре различни неща, например документи, касови бележки, бели дъски, скечове, визитки, бележки и много други.

Можете да запазите сканираното в Microsoft OneNote за бърза справка по-късно. Приложението работи освен с английски, също и с опростен китайски, испански и немски език.

 1. Clear Scanner – Free PDF Scans

Clear Scanner е лека опция за приложения за сканиране на документи. Той се гордее с бързи скорости на обработка, както и поддръжка на облачно пространство за Google Drive, OneDrive и Dropbox. Опциите за конвертиране на файлове включват JPEG или PDF, в зависимост от това дали сканирате снимка или цял документ. Някои други функции включват малък размер на приложението, функции на организацията, опции за редактиране и др. Можете да получите приложението безплатно или да платите $ 2.49 за про версията.

 1. Fast Scanner

Това е добро приложение за сканиране. В него ще намерите повечето от типичните функции. Това включва поддръжка на PDF и JPEG файлове, сканиране на документи, както и някои функции за редактиране. Също така приложението поддържа облачно принтиране. С Fast Scanner можете да изпратите и факс, в случай, че това е необходимо. Можете да изтеглите приложението безплатно, но това ограничава броя сканирания, които ще направите, а платената версия ($2.99) няма ограничения.

 

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
  Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
  novinar
 • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
  Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
  admin

Follow us on Facebook!