Обща информация Семейство

Крайни срокове за изпращане по пощата преди Коледа

Ако възнамерявате да изпращате поздравителни писма, картички и подаръци за Коледа по пощата чрез „Роял мейл“ , постарайте се да го направите в определените
крайни срокове, за да могат те да пристигнат навреме, преди празниците.

За изпращане на картички и подаръци на територията на Великобритания, крайните
срокове са:

 •          Вторник, 18 декември – с втора класа и препоръчано срещу подпис втора класа;
 •          Четвъртък, 20 декември – за първа класа, препоръчано срещу подпис първа класа и препоръчано до 48 часа с номер за проследяване;
 •          Петък, 21 декември – за услугата препоръчано до 24 часа с номер за проследяване;
 •          Събота, 22 декември – с гарантирана специална доставка.

За изпращане в чужбина с международна стандартна услуга (бивша “въздушна поща”) и всички международни услуги с проследяване и срещу подпис:

 •          Вторник, 4 декември – Африка и Близкия Изток.
 •          Петък, 7 декември за изпращане до България и други държави в Източна Европа (без Полша, Чехия и Словакия), Кипър, Малта, Азия и Далечния Изток.
 •          Събота, 8 декември – Карибите, Централна и Южна Америка.
 •          Понеделник, 10 декември – Гърция, Турция, Нова Зеландия и Австралия.
 •          Петък, 14 декември – Канада, Чехия, Италия, Полша и Съединените щати.
 •          Събота, 15 декември – Финландия и Швеция.
 •          Понеделник, 17 декември – Австрия, Дания, Исландия, Холандия, Норвегия, Португалия, Словакия, Испания и Швейцария.
 •          Вторник, 18 декември – Франция, Белгия, Ирландия, Люксембург.

Коледните картички във Великобритания се продават на много места от много по-рано – от началото на ноември. „Роял мейл“ също продава картички във всеки пощенски клон или на уебсайта си – www.royalmail.com.

Датите за изпращането на коледна картичка и писмо са същите, като за подаръците, а цените на услугата варират според това, какво изпращате, колко бързо искате да
пристигне и в коя държава го изпращате.

Цените на услугата за изпращане на поздравителни и пощенски картички, лични писма и сметки, за стандартен размер до 24 см/16.5 см/ 5 мм, до 100 грама, за Великобритания започват от:

 •          67 пенса за обикновена и 1.77 паунда за препоръчана услуга първа класа.
 •          58 пенса за обикновена услуга и 1.68 паунда за препоръчана с втора класа.

Ако искате да пращате писма до България или друга европейска страна, цените започват от 1.55 паунда за обикновено писмо и 6.50 паунда за препоръчано писмо с номер за проследяване.

По-големите и тежки картички ще трябва да се изпратят с по-голям плик и ще струват по-скъпо.

За изпращане на колет до България или друга държава в Европа, цените започват от 3,90 паунда за малък пакет до 100 грама, при услугата за икономична доставка и срок за доставка 15 дни. За малък пакет до 100 грама с подпис и номер за проследяване ще платите от 8,95 паунда.   Имайте предвид, че колкото по-бърза услуга изберете и колкото по-обемен и тежък е колетът, толкова повече ще трябва да платите.

Подробен списък с таксите на “Роял мейл“ може да намерите на кратък линк https://goo.gl/BmSYpv. Ако нямате възможност да посетите сайта, но имате нужда от повече информация, можете да позвъните на телефон 08457 22 33 44.

Знаете ли, че има реален адрес, на който да изпратите писмата на вашите деца до Дядо Коледа? Те могат да му напишат писмо, а вие просто го изпратете до 7 декември, петък, на адрес:

Father Christmas,

Reindeerland,

SAN TA1.

Ако сте го изпратили в срок, вероятно ще получите отговор от Дядо Коледа навреме за
празниците.

Може да изпратите писмо до Дядо Коледа и по интернет и ще получите отговор веднага. Адресът е: www.aletter4santa.com.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Да поясня нещо за някои,които не разбират. декември 3, 2018
  Да поясня нещо за някои,които не разбират. Във Великобритания има едно място където хората получават пари за да говорят с вас на български език и ви дават инфрмация безплатно, това е българското посолство ето неговите данни за контакт. http://bulgarianembassy-london.org/contact-us/ Всичко други сънародници включително и аз сме фирми и работим не като чарити. Никой не ни […]
  Atanas Chikov
 • Проверка и подобряване на кредитно досие ноември 14, 2018
  Всеки индивид във Великобритания е обект на следене от страна на финансовите инстутуции. Информацията за неговото поведение по отношение на оперирането с финанси се  записва и споделя. Съществуват много скрити детайли, които не могат да се видят с просто око в един кредитен рапорт. Всеки един от вас може да получи кредитен отчет, но рекламираните […]
  novinar

Follow us on Facebook!