Обща информация Технологии

Кратко представяне на Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

В края на месец април корейският технологичен гигант Samsung пусна в продажба новите модели смартфони от серията Galaxy – моделите S8 и по-големия S8 Plus. Официалното представяне на смартфоните обаче се случи месец по-рано – още в края на март. Наред със световните медии, на събитието в Лондон присъстваха и представители от редакторския екип и на нашия сайт, които имаха удоволствието да разгледат двата водещи модела преди всички други.

Въпреки че някои по-нетърпеливи потребители вероятно вече са се сдобили със новите си смартфони S8 и S8 Plus, ние ще представим по-подробно двата модела за тези от вас, които не са ги държали в ръце.

И Galaxy S8 и S8 Plus имат красив дизайн с корпус от стъкло и метал с извити като предишните модели от Edge серията екрани. Galaxy S8 е с 5,9-инчов дисплей, а Galaxy S8+ е с 6,2-инчов дисплей, но общите им размери с по-малки отколкото предполагате, защото заемат почти целия преден панел на смартфоните и те почти нямат горна и долна рамка в резултат на това, че от Samsung вече са се отказали от хардуерния бутон, центриран в долната част, познат от предходните модели. Същият този бутон криеше в себе си и сензора за пръстови отпечатъци и съответно той вече не е наличен отпред и е изместен на гърба на телефона, в близост до камерата.

Хардуерните бутони, които се намират по корпуса на смартфоните Galaxy S8 и S8 Plus са четири на брой, съответно бутон за заключване и отключване, бутони за усилване и намаляване на звука и бутон за  новият виртуален помощник на Samsung наречен Bixby, който много напомня на Google Assistant.

Дизайнът на смартфоните е красив и изпипан и веднага дава усещането за устройства от най-висок клас. Двата модела запазват защитата си от прах и вода, като издържат на потапяне под вода на дълбочина до метър и половина до 30 минути. За щастие, аудио жакът, от който Apple се отказа в своите нови модели iPhone, е наличен и при двата смартфона.

Процесорите и при двата модела са от най-ново поколение, от най-бързите, като според региона могат да бъдат или Snapdragon 835 или Exynos 8895. Сред характеристиките на Galaxy S8 и S8 Plus са още 4GB оперативна памет, 64GB място за съхранение на данни (има и разширителен слот за допълнителна карта памет до 256GB) и 3000mAh батерия за S8 и 3500mAh за S8 Plus. Резолюцията на дисплеите на двата модела е 2960х1440 пиксела, но може да бъде и намалена с цел пестене на енергия и по-дълъг живот на батерията. Основната камера и при двата модела е 12MP с нов фотосензор Sony IMX333, който прави заснемането на изображения и видео абсолютно удоволствие. Предните камери на смартфоните са с резолюция от 8MP.

И за финал нещо любопитно – бутиковата компания Legend, която преобразява различни устройства в луксозни, се е заела с новите смартфони Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus. Ако искате да имате наистина отличаваща се версия, продуктите на компанията са добър начин да го постигнете.

В случая отличаваща се е меко казано, защото дизайнът на смартфоните не може да бъде видян при всеки. Той може да бъде с облицовка от злато 24 карата, с диамантено покритие, добавени скъпоценни камъни, от розово злато, крокодилска кожа и дори платина, както и гравиран според личните предпочитания на клиента.

Вариантът с 24-каратово златно покритие е с добавени диаманти от най-висок клас по гърба на смартфона. Зад всичко това е специално разработен технологичен процес, който позволява на скъпоценните камъни и метали да бъдат поставени върху стъкления корпус на моделите.

Всички количества на смартфоните, които са преобразени от Legend са ограничени, а началната им цена е 2790 евро.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. февруари 14, 2019
    Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. Нека обясня основните прилики и разлики. И двете неща се получават от живеещи във Великобритания, които са навършили пенсионна възраст. Пенсионната възраст в момента е 66 години и е с тенденции да се увеличи. И двете парични заплащания са в максимален размер от 164.35 на седмица. […]
    Atanas Chikov
  • Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. януари 30, 2019
    Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. Ако си направите тази сметка правилно, може да спестите над 1000 паунда. Става въпроса за гражданството на детето. Когато дете на български родители се роди във Великобритания, статута на родителите има голямо значение за неговото гражданство. Ако в момента […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!