Образование

Курсове за изучаване на английски език в Обединеното кралство

Умението да говорите и пишете свободно на английски език ви дава голямо предимство в живота. Изучаването на езика в Обединеното кралство ви позволява да го усвоявате и практикувате постоянно, защото ще ви се налага да го използвате ежедневно – когато четете преса и книги, когато сте на вън и общувате с хората, когато гледате филми и предавания и т.н.

Курсовете по английски език на Острова включват слушане, писане, четене и разбира се  говорене. Освен високото качество на курса и вниманието, което ще ви обърнат, вие се обучавате постоянно, не само в учебно време, защото всичко около вас е на английски.

Курсове, които може да изучавате

Ако се интересувате от различните курсове по английски, на които може да се запишете, отдолу може да откриете някои:

 • Основен английски (General English) – в този курс се изучават общи неща, които ще са ви нужни за да се оправяте в ежедневието.
 • Ваканционни курсове за възрастни (Vacation courses for adults) – тези краткосрочни курсове са създадени за възрастните, които могат да отделят малко време през почивката или отпуската си, за обучение.
 • Ваканционни курсове за деца и юноши (Vacation courses for young learners) – подходящи са за деца на възраст от 5 до 17 години, като предлага интересни спортни, културни и туристически програми за изучаването на езика.
 • Частен курс (One-to-one tuition) – това е курс  „на четири очи“, само вие и преподавателя.
 • Делова кореспонденция на английски език (English for business) – с този курс може да подобрите бизнес уменията си и да се усъвършенствате, този тип курсове са доста интензивни.
 • Подготовка за изпити (Examination preparation) – ако ви предстои изпит за квалификация, която се признава навсякъде по света, винаги е добре да сте подготвени, а какъв по-добър начин от това да посетите специализиран курс.
 • Домашно обучение (Home tuition) – още един курс „на четири очи“, при който преподавателя ви посещава в дома ви.
 • Академична подготовка (English for Academic Purposes) – тези курсове предлагат академична подготовка, например за хората, на които им предстои влизане в университет.
 • Подготовка за определена сфера (English for Special Purposes) – курсове, които предлагат подготовка и изучаване на английски език за точно определена сфера, например медицина, право, журналистика и т.н.
 • English Plus – кратък или дълъг курс, който предлага изучаване на английски език за определена практическа или академична наука, като например готварство, спорт, актьорско майсторство и т.н.

Места, на които да се обучавате

Има много акредитирани институции в Обединеното кралство, където да се обучавате. Може да си изберете институцията, в която да се запишете, за да изучавате английски език.

 • Частни езикови училища – предлагат обучение на различни езикови нива в редовна и задочна форма.
 • Частни и държавни центрове – предлагат само краткосрочно обучение, предимно през лятото. Често в обучението влизат социални и културни дейности.
 • Независими училища и колежи – в тях може да учите много различни предмети освен английски език, като те също ще са на английски.
 • Институции за по-нататъшно обучение и образование – предлагат обучение в редовна и задочна форма. Има различни квалификации, като всичките са на английски език.
 • Институции за висше образование – обучението е редовно и задочно. Има множество специалности, но за да влезете в подобна институция ви е необходимо поне средно ниво на английски език. В тези институции ще усъвършенствате английския си най-добре и ще придобиете висше образование.

About the author

Daniel

2 коментара

Click here to post a comment

 • На мен ми се вижда доста добре измислен този курс и благодаря много за хубавият клип който ни споделихте от който разбрахме по подробно за какво става дума и какво можем да очакваме. Това, че курсовете по английски език на Острова включват слушане, писане, четене и разбира се говорене е страхотно, освен това има и къде да го упражняваме и с кого постоянно. Освен високото качество на курса и вниманието, което ще ни обърнат, е на доста голямо ниво и се надявам всичко това и реално да е така, поне да знаем за какво си даваме парите.Благодаря за статията.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
  Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
  novinar
 • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
  Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
  admin

Follow us on Facebook!