Обща информация Пазаруване

Къде да продадем ненужните коледни подаръци

Едно от най-хубавите неща в дните около Коледа е събирането на семейството и размяната на подаръци. Но факт е, че не винаги получаваме желаните подаръци ни подаряват нещо, от което реално нямаме никаква нужда и съответно няма да използваме никога. В такива случаи обаче, подобни непотребни за нас вещи може  да от полза на другиго. Затова добра идея е да ги продадем, вместо да събират прах и да заемат място – а и така можем да изкараме малко, а защо не и повече пари.

Но как да продадем ненужните коледни подаръци? Разбира се, че най-лесният начин е онлайн – а ето и конкретно къде:

 

Ибей (eBay)

Най-големият сайт за онлайн продажби в света и със сигурност го знаете. Всъщност, голяма част от онлайн потребителите използват именно него, когато търсят нещо или просто искат да продадат някоя своя вещ. Регистрацията в сайта е безплатна, а във всеки един момент има средно по 14 милиона активни търга. Ако търсите широка аудитория за каквото и да продавате, тук е най-вероятно да я намерите.

В Ибей можете да пуснете безплатно до 20 обяви на месец, като сайтът си удържа 10 процента комисиона при осъществена продажба. Ако искате да се възползвате от други допълнителни функции на сайта, например кога точно да излезе обявата ви или да добавите допълнителни снимки, ще трябва да си платите. Всяка такса на сайта може да бъде видяна в списъка с такси.

Сайтът работи с разплащателната система Пейпал (PayPal), с която ще трябва да се запознаете също и да се регистрирате в нея, ако досега не сте я чували. Накратко – Ибей е сайт, който ви дава много възможности и шансовете да продадете ненужните коледни подаръци е много голям. Той, обаче има други недостатъци – като започнем от таксите и завършим само до разплащанията с Пейпал. За щастие обаче има и други алтернативи, за които ще прочетете по-надолу.

 

Ибид (eBid)

Този сайт е много подобен на Ибей, но по-малко популярен. Въпреки това средно активните търгове в него са 3,3 милиона, което също не е никак малко. Всъщност предимството тук е, че в сайта има сравнително по-малко продавачи и съответно рискът обявите ви да се изгубят в океана от други обяви е по-малък.

Най-голямото предимство на Ибид пред Ибей са таксите. Публикуването на обява е напълно безплатно, независимо какво ще добавите към нея. При успешна продажба сайтът взима само 3 процента комисионна. Много потребители решават да изберат тази опция пред Ибей, но единствено вие преценявате кой от двата сайта да използвате. Разбира се, имате и други опции.

 

Амазон (Amazon)

Ако сайтовете с основна насоченост търгове не са по вашия вкус, можете да опитате Амазон. Има хора, които смятат, че на сайта се продават само стоки на онлайн търговци, но всъщност има и пазар, на който и други фирми и потребители могат да публикуват каквото имат за продан.

Можете да използвате функциите на пазара напълно безплатно ако публикувате до 35 обяви на месец, но при продажба ще ви се удържат 75 пенса на предмет. В случай, че сте събрали много непотребни вещи и няма да продавате само подаръци от тази Коледа, можете да си купите абонамент за 25 паунда и да пускате над 35 обяви.

 

Гъмтри (Gumtree)

В този сайт се публикуват обяви за около 60 различни големи града по целия свят. Пускането на обява няма да ви струва нищо, а разплащането също не е онлайн. Много вероятно е купувачът да е от вашия град и съответно да пожелае да се срещнете лично, за да направите сделката. На сайта има подробно ръководство за извършване на покупко-продажбите с цел да ви предпази от измами, което препоръчваме да прочетете ако решите да го използвате. В случай, че не сте от хората, които тръпнат в очаквате да се срещнат с непознат, за да осъществят сделка, вероятно използването на Гъмтри едва ли ще ви допадне.

About the author

Daniel

3 коментара

Click here to post a comment

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Какви са плюсовете да използваме имиграционен съветник? януари 18, 2019
    Когато на някого му се наложи да подава документи за виза, за статут или за натурализация( или за британски паспорт, както го наричат много българи) има три варианта. Вариант 1 – да си попълни формуляра сам. Вариант 2 е някой друг, който разбира повече от вас, но не е специалист, да попълни апликацията – например, […]
    Atanas Chikov
  • Нова година, нов късмет казват хората! януари 5, 2019
    Нова година, нов късмет казват хората! На това се надявам и аз, пускам едни и същи числа от 18 години на тотото, за сега нищо! Късметът май-ще трябва да дойде от здравата ми работа и да си го направя!? За момента стана нова година, нова услуга, която да предлагам на сънародниците ни. Не бях се […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!