Сгради

Лондонският аквариум (London Aquarium)

Ако пътуване до Лондон, то едно от най-добрите места, за които трябва да помислите, е Аквариумът. Не само защото Аквариумът в Лондон е сред най-добрите аквариуми в света, но също така е идеалното място, където можете да осигурите забавления за децата си.

Разположен е на партерния етаж на Кънтри Хол, на южния бряг на река Темза в централната част на Лондон. За първи път отваря врати през март 1997 г. Там се съхранява и най-голямата колекция на водните видове в страната, която пък се радва на интереса на около един милион посетители всяка година.

Лондонският Аквариум има колекция от около 350 риби. Тези риби са разделени в много категории, най-вече според това в коя част на света се срещат. Разделени са също така според вида им, хранителните навици и размер. Аквариумът е на три етажа, които са пълни с резервоари с вода с различен състав, за да осигурят подходящи условия за различните видове риби. В аквариума има 14 различни зони.

През 2005 г. в аквариума се показват три роботизирани риби, създадени от отдела за компютърни науки в Университета в Есекс. Рибите са проектирани да са автономни, да плуват и избягват препятствия като истински риби. Техният създател твърди, че той се опитва да съчетае „скоростта на риба тон, ускорението на щука, и навигационните умения на змиорка.“

През май 2011 лондонският аквариум отвори нова изложба на пингвини, с 8 пингвина Генто, които бяха прехвърлени от зоопарка в Единбург.

Цени на билети

Официален сайт

[nggallery id=23]

About the author

Daniel

1 Comment

Click here to post a comment

  • Трябва да се отбележи, че може да си купите комбиниран билет за аквариума и за Лондон Ай и ще ви излезе по евтино.

Категории