Пътуване и транспорт Пътуване със самолет

Максималнo допустими размери на багажите на различните авиокомпании

Различните авиокомпании имат различни изисквания и допустими размери на багажите и опитите да се уточни универсален размер за всички компании за сега не са довели до успех.  В тази статия ще ви дадем информация за максимално допустимите размери ръчен и чекиран багаж на някои европейски авиокомпании. Данните са актуални към месец юли, 2015 година.

Ще започнем с авиокомпаниите, които имат директни полети от Великобритания до България. Преди да пътувате, винаги проверявайте актуалните в момента изисквания за размери на багажа за компанията, която сте избрали.

EasyJet – максималните размери на ръчния багаж са 56 x 45 x 25 сантиметра, като няма ограничение в теглото му. Максималните размери на чекирания багаж са 275 сантиметра – сборът на всичките измерения и максимално тегло 20 килограма. Таксата за чекиран багаж е 32 паунда.

WizzAir – максималните размери на ръчния багаж са 42 x 32 x 35 сантиметра, като отново нямате ограничение в теглото му. Допустимите размери на чекирания багаж са 144.9 x 119.4 x 171.5 сантиметра и тегло до 32 килограма. Таксата за чекиран багаж е 45 евро.

British Airways – авиокомпанията позволява на пътниците да носят не една, а до две чанти ръчен багаж. Максималните им размери трябва да са  56 x 45 x 25 сантиметра за първата и 45 x 36 x 20  съответно за втората. Теглото на всяка чанта не трябва да бъде повече от 23 килограма. Чекираният багаж трябва да бъде с максимални размери до 90 x 75 x 43 сантиметра и тегло до 23 килограма. Таксата за него е 30 паунда.

Ryanair – максималните размери на ръчния багаж са 55 x 40 x 20 сантиметра и тегло до 10 килограма. Чекираният багаж трябва да не надвишава 81 x 119 x 119 сантиметра и тегло от 20 килограма. Таксата за него е от 15 до 45 паунда в зависимост от сезона.

Bulgaria Air – ръчният багаж не трябва да бъде по-голям от  55 x 40 x 20 сантиметра и да тежи повече от 10 килограма. Максимално допустимият чекиран багаж трябва да бъде със сбор от всички измерения  158 сантиметра  и тегло до 23 килограма. Таксата за чекиран багаж е включена в цената на билета.

Ето и някои други авиокомпании:

Alitalia – максималните размери на ръчния багаж са  55 x 25 x 35 сантиметра и тегло до 5 килограма. Чекираният багаж не трябва да бъде над 42 x 70 x 40 сантиметра и с тегло над 20 килограма. Таксата за багажа е включена в цената на билета.

Lufthansa – максимално допустимият ръчен багаж е с размери 55 x 40 x 23 сантиметра и тегло до 8 килограма. Чекираният багаж трябва да има сбор на всички измерения от 158 сантиметра и тегло до 23 килограма. Таксата за него е включена в цената на билета.

Air France – ръчният ви багаж не трябва да има размери по-големи от 55 x 35 x 25 сантиметра и тегло, което надвишава 12 килограма. Чекираният багаж трябва да има сбор на всички измерения от 158 сантиметра и тегло до 23 килограма. Таксата за чекиран багаж е 14 паунда.

Air Berlin – авиокомпанията позволява на пътниците да носят не една, а до две чанти ръчен багаж. Максималните им размери трябва да са  55 x 40 x 23 сантиметра за първата и 40 x 30 x 10 съответно за втората. Теглото на първата чанта не трябва да бъде повече от 8 килограма или 10, ако в нея има лаптоп. Втората чанта не трябва да тежи повече от 2 килограма. Компанията няма посочени ограничения за размерите на чекирания багаж, но тежестта му не трябва да надвишава 23 килограма. Таксата за чекирания багаж влиза в цената на опцията FlyDeal.

Austrian Airlines – максималните размери на ръчния багаж са 55 x 40 х 23 сантиметра, а теглото му може да бъде до 8 килограма. Максималните размери на чекирания багаж са 275 сантиметра – сборът на всичките измерения и максимално тегло 20 килограма. Таксата за чекиран багаж е включена в цената на билета.

Turkish Airlines – ръчният ви багаж не трябва да има размери по-големи от 55 x 40 x 23 сантиметра и тегло, което надвишава 8 килограма. Компанията няма посочени ограничения за размерите на чекирания багаж, но тежестта му не трябва да надвишава 20 килограма. Таксата за чекирания багаж e включена в цената на билета.

LOT – ръчният багаж не трябва да бъде по-голям от  55 x 40 x 23 сантиметра и да тежи повече от 8  килограма. Чекираният багаж трябва да има сбор на всички измерения от 158 сантиметра и тегло до 23 килограма. Таксата за чекиран багаж е 15 евро.

Източник: в. „БГБен“

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
    Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
    novinar
  • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
    Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
    admin

Follow us on Facebook!