Пътуване и транспорт Пътуване със самолет

Максималнo допустими размери на багажите на различните авиокомпании

Различните авиокомпании имат различни изисквания и допустими размери на багажите и опитите да се уточни универсален размер за всички компании за сега не са довели до успех.  В тази статия ще ви дадем информация за максимално допустимите размери ръчен и чекиран багаж на някои европейски авиокомпании. Данните са актуални към месец юли, 2015 година.

Ще започнем с авиокомпаниите, които имат директни полети от Великобритания до България. Преди да пътувате, винаги проверявайте актуалните в момента изисквания за размери на багажа за компанията, която сте избрали.

EasyJet – максималните размери на ръчния багаж са 56 x 45 x 25 сантиметра, като няма ограничение в теглото му. Максималните размери на чекирания багаж са 275 сантиметра – сборът на всичките измерения и максимално тегло 20 килограма. Таксата за чекиран багаж е 32 паунда.

WizzAir – максималните размери на ръчния багаж са 42 x 32 x 35 сантиметра, като отново нямате ограничение в теглото му. Допустимите размери на чекирания багаж са 144.9 x 119.4 x 171.5 сантиметра и тегло до 32 килограма. Таксата за чекиран багаж е 45 евро.

British Airways – авиокомпанията позволява на пътниците да носят не една, а до две чанти ръчен багаж. Максималните им размери трябва да са  56 x 45 x 25 сантиметра за първата и 45 x 36 x 20  съответно за втората. Теглото на всяка чанта не трябва да бъде повече от 23 килограма. Чекираният багаж трябва да бъде с максимални размери до 90 x 75 x 43 сантиметра и тегло до 23 килограма. Таксата за него е 30 паунда.

Ryanair – максималните размери на ръчния багаж са 55 x 40 x 20 сантиметра и тегло до 10 килограма. Чекираният багаж трябва да не надвишава 81 x 119 x 119 сантиметра и тегло от 20 килограма. Таксата за него е от 15 до 45 паунда в зависимост от сезона.

Bulgaria Air – ръчният багаж не трябва да бъде по-голям от  55 x 40 x 20 сантиметра и да тежи повече от 10 килограма. Максимално допустимият чекиран багаж трябва да бъде със сбор от всички измерения  158 сантиметра  и тегло до 23 килограма. Таксата за чекиран багаж е включена в цената на билета.

Ето и някои други авиокомпании:

Alitalia – максималните размери на ръчния багаж са  55 x 25 x 35 сантиметра и тегло до 5 килограма. Чекираният багаж не трябва да бъде над 42 x 70 x 40 сантиметра и с тегло над 20 килограма. Таксата за багажа е включена в цената на билета.

Lufthansa – максимално допустимият ръчен багаж е с размери 55 x 40 x 23 сантиметра и тегло до 8 килограма. Чекираният багаж трябва да има сбор на всички измерения от 158 сантиметра и тегло до 23 килограма. Таксата за него е включена в цената на билета.

Air France – ръчният ви багаж не трябва да има размери по-големи от 55 x 35 x 25 сантиметра и тегло, което надвишава 12 килограма. Чекираният багаж трябва да има сбор на всички измерения от 158 сантиметра и тегло до 23 килограма. Таксата за чекиран багаж е 14 паунда.

Air Berlin – авиокомпанията позволява на пътниците да носят не една, а до две чанти ръчен багаж. Максималните им размери трябва да са  55 x 40 x 23 сантиметра за първата и 40 x 30 x 10 съответно за втората. Теглото на първата чанта не трябва да бъде повече от 8 килограма или 10, ако в нея има лаптоп. Втората чанта не трябва да тежи повече от 2 килограма. Компанията няма посочени ограничения за размерите на чекирания багаж, но тежестта му не трябва да надвишава 23 килограма. Таксата за чекирания багаж влиза в цената на опцията FlyDeal.

Austrian Airlines – максималните размери на ръчния багаж са 55 x 40 х 23 сантиметра, а теглото му може да бъде до 8 килограма. Максималните размери на чекирания багаж са 275 сантиметра – сборът на всичките измерения и максимално тегло 20 килограма. Таксата за чекиран багаж е включена в цената на билета.

Turkish Airlines – ръчният ви багаж не трябва да има размери по-големи от 55 x 40 x 23 сантиметра и тегло, което надвишава 8 килограма. Компанията няма посочени ограничения за размерите на чекирания багаж, но тежестта му не трябва да надвишава 20 килограма. Таксата за чекирания багаж e включена в цената на билета.

LOT – ръчният багаж не трябва да бъде по-голям от  55 x 40 x 23 сантиметра и да тежи повече от 8  килограма. Чекираният багаж трябва да има сбор на всички измерения от 158 сантиметра и тегло до 23 килограма. Таксата за чекиран багаж е 15 евро.

Източник: в. „БГБен“

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Да поясня нещо за някои,които не разбират. декември 3, 2018
    Да поясня нещо за някои,които не разбират. Във Великобритания има едно място където хората получават пари за да говорят с вас на български език и ви дават инфрмация безплатно, това е българското посолство ето неговите данни за контакт. http://bulgarianembassy-london.org/contact-us/ Всичко други сънародници включително и аз сме фирми и работим не като чарити. Никой не ни […]
    Atanas Chikov
  • Проверка и подобряване на кредитно досие ноември 14, 2018
    Всеки индивид във Великобритания е обект на следене от страна на финансовите инстутуции. Информацията за неговото поведение по отношение на оперирането с финанси се  записва и споделя. Съществуват много скрити детайли, които не могат да се видят с просто око в един кредитен рапорт. Всеки един от вас може да получи кредитен отчет, но рекламираните […]
    novinar

Follow us on Facebook!