Обща информация Пазаруване

Най-добрите вина на цена до 6 паунда

От миналогодишно проучване на големите вериги супермаркети на Острова стана ясно, че 54% от британците не биха платили повече от 6 паунда за бутилка вино. Ако и вие сте сред хората, които смятат, че повече от няколко паунда за вино си е чист обир, тогава имаме добри новини за вас. Все пак ще можете да зарадвате половинката си за Свети Валентин без да се охарчвате много, защото има и хубави вина, които не струват повече от 6 паунда. Трябва само да знаете кои са и къде да ги откриете, което ще разберете малко по-надолу в тази статия.

Преди това обаче, нека хвърлим малко светлина по въпроса, колко всъщност плащаме за самото вино и колко за бутилката, опаковката, етикетите и т.н. Един от големите вносители на вина – компанията „Бибендум“ е направила проучване, чиито резултати може едва ли ще учудят ценителите на гроздовата напитка.

Във вината на цена около 5 паунда, самата напитка в бутилката струва не повече от 47 пенса. При тези около 7,50 паунда, виното в бутилката струва до 1,61 паунда.

Резултатите показват още, че при вината около 10 паунда нещата са най-балансирани – течността в бутилката струва до 2,87 паунда, въпреки че тук експертите не са съгласни, те твърдят, че е повече и тези вина са най-добри за повечето хора.

От „Бибендум“ твърдят, че при вината на цена около 20 паунда, самото вино в бутилките е най-скъпо – струва до 7,17 паунда.

След като вече знаете, че по-голямата част от парите ви за вино всъщност отиват за самата бутилка, етикетите, кутията и разходите за внос, можете да прецените и какво качество ще получите от евтините вина. Въпреки това, както споменахме в началото, има сравнително хубави вина в ценовия диапазон до 6 паунда, ето ги и тях:

The Exquisite Collection Rias Baixas Albarino 2013 – бяло вино, 12,5% съдържание на алкохол, продава се в Aldi на цена от 5.99 паунда

Свежо бяло вино от сорта Албариньо, внос от Испания. Подхожда си особено добре с морска храна.

Vin de Pays de l’Ardeche Gamay 2013 – червено вино, 12% алкохол, продава се в M&S на цена от 5.49 паунда

Френско леко вино, направено от сорта Гамей. Консумира се охладено.

Simply Garnacha NV – червено вино, 13.5% съдържание на алкохол, продава се в Tesco за 4.79 паунда

Виното е испанско, сорт Гренаш. Това е може би едно от най-хубавите евтини вина в света.

Porcupine Ridge Shiraz 2012 – червено вино, алкохол – 14.5%, продава се в Sainsbury’s, цената му е 5.99 паунда

Виното се произвежда в Западна Африка от сорта Шираз. Има дълбок и богат вкус, просто истинско вино.

Mas des Montagnes 2011 – червено вино, 13.5% съдържание на алкохол, продава се в Majestic на цена от 5.99 паунда

Френско вино, направено от сортовете Шираз, Каринян и Гренаш. Има силен и леко пикантен вкус. Изключително ароматно вино. Фаворит на повечето любители на виното.

The Exquisite Collection Cote de Provence Rosé 2013 – розово вино, 12.5% алкохол, продава се в Aldi за 5.99 паунда

Невероятно пивко френско розе, направено от Гренаш, Шираз, Мурведър и Сензо.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
    Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
    novinar
  • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
    Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
    admin

Follow us on Facebook!