Обща информация Пазаруване

Най-добрите вина на цена до 6 паунда

От миналогодишно проучване на големите вериги супермаркети на Острова стана ясно, че 54% от британците не биха платили повече от 6 паунда за бутилка вино. Ако и вие сте сред хората, които смятат, че повече от няколко паунда за вино си е чист обир, тогава имаме добри новини за вас. Все пак ще можете да зарадвате половинката си за Свети Валентин без да се охарчвате много, защото има и хубави вина, които не струват повече от 6 паунда. Трябва само да знаете кои са и къде да ги откриете, което ще разберете малко по-надолу в тази статия.

Преди това обаче, нека хвърлим малко светлина по въпроса, колко всъщност плащаме за самото вино и колко за бутилката, опаковката, етикетите и т.н. Един от големите вносители на вина – компанията „Бибендум“ е направила проучване, чиито резултати може едва ли ще учудят ценителите на гроздовата напитка.

Във вината на цена около 5 паунда, самата напитка в бутилката струва не повече от 47 пенса. При тези около 7,50 паунда, виното в бутилката струва до 1,61 паунда.

Резултатите показват още, че при вината около 10 паунда нещата са най-балансирани – течността в бутилката струва до 2,87 паунда, въпреки че тук експертите не са съгласни, те твърдят, че е повече и тези вина са най-добри за повечето хора.

От „Бибендум“ твърдят, че при вината на цена около 20 паунда, самото вино в бутилките е най-скъпо – струва до 7,17 паунда.

След като вече знаете, че по-голямата част от парите ви за вино всъщност отиват за самата бутилка, етикетите, кутията и разходите за внос, можете да прецените и какво качество ще получите от евтините вина. Въпреки това, както споменахме в началото, има сравнително хубави вина в ценовия диапазон до 6 паунда, ето ги и тях:

The Exquisite Collection Rias Baixas Albarino 2013 – бяло вино, 12,5% съдържание на алкохол, продава се в Aldi на цена от 5.99 паунда

Свежо бяло вино от сорта Албариньо, внос от Испания. Подхожда си особено добре с морска храна.

Vin de Pays de l’Ardeche Gamay 2013 – червено вино, 12% алкохол, продава се в M&S на цена от 5.49 паунда

Френско леко вино, направено от сорта Гамей. Консумира се охладено.

Simply Garnacha NV – червено вино, 13.5% съдържание на алкохол, продава се в Tesco за 4.79 паунда

Виното е испанско, сорт Гренаш. Това е може би едно от най-хубавите евтини вина в света.

Porcupine Ridge Shiraz 2012 – червено вино, алкохол – 14.5%, продава се в Sainsbury’s, цената му е 5.99 паунда

Виното се произвежда в Западна Африка от сорта Шираз. Има дълбок и богат вкус, просто истинско вино.

Mas des Montagnes 2011 – червено вино, 13.5% съдържание на алкохол, продава се в Majestic на цена от 5.99 паунда

Френско вино, направено от сортовете Шираз, Каринян и Гренаш. Има силен и леко пикантен вкус. Изключително ароматно вино. Фаворит на повечето любители на виното.

The Exquisite Collection Cote de Provence Rosé 2013 – розово вино, 12.5% алкохол, продава се в Aldi за 5.99 паунда

Невероятно пивко френско розе, направено от Гренаш, Шираз, Мурведър и Сензо.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Съдействие при избор, кандидатстване и финансиране на такси за университети във Великобритания октомври 17, 2018
    Ние от HELP4BG ви предлагаme съдействие за прием в британски колежи и университети. Ние работим с десетки престижни британски колежи и университи в Лондон, Манчестър и Бирмингам. Нашите курсове и специалности включват изброените по-долу, но дейността ни се разраства постоянно и за да сте сигурни, че списъка, който четете, е актуален, е най-добре да се […]
    novinar
  • Курсове за оператори на микро/мини багер октомври 13, 2018
    MV & Sons имат удоволствието да ви предложат курс за оператори на микро/мини багери до и над 1/3 тона. Компанията разполага с обекти, на които всеки курсист може да дойде да се обучава и след това да бъде изпитван от акредитирани инструктори. Дължината на курса зависи от опита на кандидата и е между 1 и […]
    novinar

Follow us on Facebook!