Обща информация Почивки и ваканции в страната и чужбина

Най-добрите европейски дестинации за 2016 година

Август е месецът от годината, през който повечето работещи хора взимат отпуск и планират лятната си почивка. Ако все още не сте се спрели на конкретно място, където да се отдадете на хубави емоции и релакс, то в тази статия ще ви представим 15-те места в Европа, отличени чрез гласуване в сайта www.europeanbestdestinations.com като най-добрите дестинации. Класацията е подредена на базата на 288 992 потребителски гласа и е актуална за настоящата 2016 година.

 

Задар, Хърватия

Хърватският град Задар е получил най-много гласове – съответно взема приза за най-добра европейска дестинация за годината..

Задар е прекрасен град, изпълнен с традиции и модернизъм, град, отворен към морето. Поразходете се по морската ивица и чуйте уникалните звуци на морето, докато гледате красивите изгреви или залези.

Градът има древна история, но е модернизиран достатъчно добре. Това е едно различно и несравнимо място, с мека и уютна атмосфера, която предразполага към почивка и вътрешен мир.

Ако търсите тихо и безопасно място, Задар е точно за вас. Можете спокойно да се разхождате по улиците му посред нощ, без да се притеснявате от каквото и да било. Забележителности още от римско време, невероятни магазини и ресторанти с вкусна храна, пазари, концерти на открито и каквото още пожелаете – това е Задар.

 

Атина, Гърция

От известния Акрополис, издигащ се над града, до чаровните квартали и уникални галерии, градът на маратона и олимпиадата е едно място, на което можете да се насладите както на древността, така и на настоящето.

Един от най-старите градове в света, датиращ отпреди 3500 години, гръцката столица Атина е град, който търпи постоянна еволюция и трябва да бъде видян.

 

Пловдив, България

В южната част на България се намира бъдещата културна столица на Европа Пловдив. Градът има осемхилядна история и е място, където можете да намерите много забавления и да прекарате страхотно. Вино, шопинг, забележителности, ресторанти, разходки сред природата – всичко това може да намерите там.

Пловдив е провъзгласен за един от най-старите постоянно населявани градове в Европа и е шести по старинност в целия свят. През 2019 година градът ще бъде официална европейска културна столица.

 

Нант, Франция

Впечатляващият град Нант навремето е бил избран от херцозите на Бретан за тяхна историческа столица. И до днес тук са запазени уникалните археологически забележителности, сред които Шатото на бретанските херцози – ренесансов замък, който ще ви смае. В града можете да видите и най-високата катедрала в цяла Франция и още други туристически атракции. За последните 20 години той е трансформиран повече от всеки един друг френски град, явно има защо.

Освен че е изпълнен с живот и млади хора, Нант е определен за зелена столица на Европа през 2013 година. Изкуството е вградено в града по всички възможни начини, което доказва, че артистите са способни да променят дори цели градове.

 

Азорски острови, Португалия

В Атлантическия океан, между Европа и Америка се намират Азорските острови, автономна част от Португалия. Те са разделени на три географски групи – източна, която включва островите Санта Мария и Сао Мигел; централна, в която се намират Терсейра, Грациоса, Сао Хорхе, Пико и Фаял; и западна, към която спадат Корво и Флорес. Заедно тези групи формират архипелаг, но всеки от островите има своя идентичност и е различен от другите.

Независимо кой остров ще посетите, на него ви очаква смайваща природа, традиции, кухня и архитектура. Няма думи, които могат да опишат чара и харизмата на тези девет острова.

 

Париж, Франция

Париж е една от малкото наистина легендарни столици в света. Градът се цели към постоянно развитие и постигане на модернизъм, запазвайки цялата си история и известни забележителности.

В Париж са съчетани по невероятен начин миналото, настоящето и бъдещето. Едва ли има човек, който да не е чувал за френската столица и да не е поискал да посети Лувъра, да види Айфеловата кула и всички останали бележити атракции.

 

Нови Сад, Сърбия

Градът може да предложи на посетителите невероятно богатство от забележителности, архитектура, история, забавление и отмора. Намира се на река Дунав и ще очарова всеки, който е решил да го посети. Балканската гостоприемност и преживяванията не са за изпускане.

 

Брюксел, Белгия

Брюксел е столицата на 500 милиона европейци и очаква да разкрие своите богатства и да разкаже историята си пред всеки посетител. Независимо по кое време на годината ще посетите града, бъдете сигурни, че той има какво да ви предложи: Кралският дворец на Брюксел; Големият площад, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО; паметникът Атомиум; статуята “Пикаещото момченце”; Юбелпарк и още много забележителности.

 

Котор, Черна гора

Красивият Котор е град с огромно културно и природно наследство. Ако обичате красивата природа и спиращите дъха гледки и пейзажи, ако обичате изкуството и искате да научите повече за историята на града и страната, посетете го.

 

Милано, Италия

Милано, освен модна столица на Европа, е много интересен и многоцветен град. В миналото е бил столица и на западната половина от Римската империя – притежава огромно културно и историческо наследство. Изкуство, архитектура, модернизъм, мода и интересни преживявания – това ви очаква тук. Ако обичате шопинга, в Милано има всичко за всеки вкус и джоб.

 

Прага, Чехия

Прага е считан за един от най-красивите градове в целия свят още от Средновековието. Често е описван с думите „златен“, „град на стотици кули“, „короната на света“ и др. Намира се в сърцето на Европа и в сърцето на всички хора, решили да го посетят.

 

Рим, Италия

Италианската столица и околностите й предлагат на посетителите множество исторически забележителности и невероятна архитектура. В и около Рим можете да видите и опитате от всичко – море, природа, страхотна кухня, богата история, красиви селца, изкуство, езера, реки, лозя и какво ли още не.

 

Виена, Австрия

Рингщрасе във Виена е най-красивият булевард в целия свят. Никъде другаде не можете да намерите толкова много и на гъсто сгради с невероятна архитектура, дворци и паркове. Но не се ограничавайте само до тази улица, защото целият град има какво да предложи на посетителите и ще бъде жалко да не го разгледате обстойно.

 

Мадрид, Испания

Мадрид е град, където културата и забавлението се сливат в едно. Испанската столица може да накара всеки турист да се почувства като у дома си, докато изпитва напълно нови преживявания. Изпълнен с туристически атракции и забележителности, невероятна архитектура, Мадрид е един от най-живите градове в света, особено вечер. Шопинг, нощен живот, вкусна кухня, галерии – тук всеки ще намери какво да прави.

 

Никозия, Кипър

За любителите на Средиземноморието, остров Кипър е задължителна дестинация. Легендарното рождено място на Афродита и изпълнено с невероятно красиви плажове, предоставя спиращи дъха гледки и пейзажи и е изпълнено с живот. Всеки ще намери по нещо за правене, бъдете сигурни, че няма да скучаете, освен ако самите вие не го искате.

Никозия е столица на Кипър от 10 века и е разположена в средата на острова. Градът е известен търговски и бизнес център. Изпълнен е със забележителности, архитектура и има дълга и интересна средновековна история.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Какви са плюсовете да използваме имиграционен съветник? януари 18, 2019
    Когато на някого му се наложи да подава документи за виза, за статут или за натурализация( или за британски паспорт, както го наричат много българи) има три варианта. Вариант 1 – да си попълни формуляра сам. Вариант 2 е някой друг, който разбира повече от вас, но не е специалист, да попълни апликацията – например, […]
    Atanas Chikov
  • Нова година, нов късмет казват хората! януари 5, 2019
    Нова година, нов късмет казват хората! На това се надявам и аз, пускам едни и същи числа от 18 години на тотото, за сега нищо! Късметът май-ще трябва да дойде от здравата ми работа и да си го направя!? За момента стана нова година, нова услуга, която да предлагам на сънародниците ни. Не бях се […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!