Пътуване и транспорт Пътуване със самолет

Най-добрите и най-лошите места  в самолетите на британските авиолинии

Разликата между хубаво и лошо място е разликата между това, да можете да си изпънете краката и да си починете и да сте свити по време на целия полет, постоянно да ви бутат или да сте до тоалетната.

Ако не си падате по лотарийните шансове за място в самолета, прочетете тази статия и ще разберете кои са най-добрите и кои – най-лошите места за седене в самолетите на британските авиолинии.

 

Бритиш Еъруейс – Еърбъс А320

Този самолет на Бритиш Еъруейс се използва най-вече за кратки разстояния по европейски дестинации. Вклас „Club Europe“ има 48 места, а  в клас „Euro Traveller“ – 96 места. В Club Europe най-добрите места са 12А и C-F.

Избягвайте 12В обаче, защото има празни разстояния в средата и от двете страни на седалката, когато това място се използва за икономична класа, което го прави много неудобно. Най-добре е да се пазите от всички места B от редове 2-12, за да избегнете този проблем. Също е важно да внимавате с 10-ти ред, чиито седалки не се накланят назад, заради изхода зад тях.

Тъй като това е по-малък самолет, единствените места, които имат предимство пред останалите, са тези на целия 11-ти ред и 12-ти ред, заради по-широкото пространство за краката. Местата на 4-ти ред също не са лоши, но избягвайте място 4B.

В клас Euro Traveller избягвайте последните места – ред 28-ми. С ограничен наклон на седалките и в близост до тоалетната, този ред е с най-лошите места. Също така, внимавайте с 27С и D. Близостта до тоалетната може да създаде определени неудобства.

Заключение: Ако сте в клас Club Europe, избягвайте местата B и се насочете към редове 4,11 и 12. Ако сте в клас Euro Traveller, избягвайте ред 28-ми, както и места C и D на ред 27.

 

Бритиш Еъруейс – Еърбъс А380-800

Еърбъс А380-800 се използва за дълги полети и превозва 303 пътници в икономична класа и 55 в “икономична плюс” класа.

Самолетът е най-големият на Бритиш Еъруейс и има две палуби.

Един ред в този самолет е съставен от 10 места – три от лявата страна, четири по средата и три от дясната страна.

Всеки пътуващ с този самолет трябва да избягва 42-ри ред на долната палуба и 78-ми ред на горната. Това са последните редове на всяка от палубите, седалките имат ограничена възможност за отпускане назад и са близо до тоалетните.

Също така съветваме пътниците да внимават с 31-ви ред на долната палуба и горни редове 2-3, защото са близо до бордовата кухня. Това може да пречи на пътниците заради шума, светлината и движението на екипажа.

На долната палуба най-добрите места от икономичната класа са места B-C и H-J на 20-ти ред, защото имат по-широко място за краката.

Ако имате голям късмет, може да получите място 25D. Пред него липсва седалка, което означава много място за краката без да ви безпокоят, в случай, че аварийната врата трябва да се отвори.

Заключение: Избягвайте последните редове на всяка палуба заради ограниченото накланяне на седалките и се стремете да вземете място 25D – най-доброто място в икономичната класа.

 

Раянеър – Боинг 737-800

Боинг 737-800 е стандартния самолет, който използва авиокомпанията Раянеър. Той е разделен на премиум класа с 51 места и икономична със 138 места.

Нито една седалка в самолета не се накланя назад.

В премиум класата трябва да се пазите от 1-ви ред от лявата страна и от 2-ри ред от дясната страна. Това са висока класа места с повече място за краката, но близостта до бордовата кухня може да притеснява някои пътници. В допълнение, масичката се намира в подлакътника, което намалява ширината на седалките. На всичкото отгоре, няма място за багаж на пода за тези места по време на излитане и кацане.

В икономична класа, местата, които трябва да се избягват са 11А и 12F заради липсата на прозорец. Също така е препоръчително да се избягва целия 33-ти ред, защото няма багажно отделение отгоре и е близо както до тоалетните, така и до бордовата кухня.

Най-добрите места на самолета са тези до аварийните изходи. Места 16B-E и 17B-E имат допълнително място за краката, но няма място за багаж на пода по време на излитане и кацане.

Следващите най-добри места са 16 и 17А и 16 и 17F, защото имат допълнително място за краката, но пък нямат подлакътници от страната на прозореца.

Заключение: Избягвайте 11А и 12F, както и целия 33-ти ред. Вземете си места на 16-ти и 17-ти ред.

 

Изиджет – Еърбъс А320

Ако пътувате в Европа на Еърбъс А320, можете да очаквате 180 места на борда на самолета.

Най-добрите места са тези на 13-ти ред. Определяни като XL места, това означава, че шестима късметлии, които седят на 13-ти ред, ще имат допълнително пространство за краката. Тези места са малко по-скъпи от стандартните, но пък вървят с услугата “бързо качване”, което означава, че ще сте едни от първите пътници на борда.

Други места в самолета получават смесени отзиви. Обикновено повечето пътници предпочитат да седят в предната част на самолета – първи са и в повечето случаи се радват на повече пространство за краката. Първият ред обаче има преграда, която ограничава движението на краката. Освен това масичката е в подлакътника, което го прави неподвижен и намалява ширината на седалката.

И докато 12-ти ред предлага допълнително място за краката, седалките имат ограничен наклон и няма място за багаж под тях. Тези места също така са малко по-скъпи от останалите, но подобно на тези от 13-ти ред, вървят с опция за качване преди останалите.

Най-лошите места са тези отзад – особено ред 31 A-C. Те са най-зле защото това е последният ред в самолета и няма прозорци. Освен това, местата са в близост до тоалетните, което може да означава липса на почивка, заради непрекъснато минаващите покрай вас хора.

Според някои пътници, подлакътникът пречи и намалява ширината на седалките, което ги прави още по-неудобни.

Заключение: Избягвайте 31-ви ред и първо опитайте място на 13-ти ред.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • СЕРТИФИКАТИТЕ, НЕОБХОДИМИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА БРИТАНСКО ГРАЖДАНСТВО август 6, 2019
    Ако имате статут за постоянно пребиваване като, Indefinite Live to Remain ( Settled Status) или Permanent Residence, вие може да подадете документи, за да вземете британско гражданство.   Преди обаче да вземете британско поданство, трябва да са изминали 12 месеца от получаване на статута ви, както и да  имате документи за владеене на английски език и да покажете сертификат за […]
    Atanas Chikov
  • КАКВО ДА НАПРАВИМ СЛЕД КАТО СМЕ ПОЛУЧИЛИ СТАТУТ ЗА ПРЕБИВАВАНЕ август 1, 2019
    Ето стъпките, които всеки сънародник, който е получил статут във Великобритания трябва да следва. В деня, в който сте получили статут за пребиваване в Обединеното кралство,  освен да си кажете едно честито и ако искате да го полеете, препоръчвам да направите следните неща. Стъпки за тези които са получили временен статут (pre-settled status) ILR Indefinite leave […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!