Други Обща информация

Най-добрите открити басейни в Лондон за 2017 година

Лятото вече настъпи и хората  се чудят как да се разхладят в горещите дни. Не всички българи във Великобритания ще имат възможността да заминат на почивка в страната или в чужбина или да се приберат до България, така че и за тях трябва да има приемливи варианти. Един от тях е посещение на обществен басейн на открито. Ако идеята ви допада, то в тази статия ще ви предложим някои от най-добрите открити басейни в британската столица Лондон, където ще можете да разпуснете през свободното си време.

Басейнът в Чарлтън (Charlton Lido)

Отворен отново за публични посещения през март, 2013 година, басейнът в Чарлтън е претърпял ремонт за 2 милиона паунда. Посетителите могат да плуват в басейн с дължина от 50 метра, а вече могат да останат и до по-късно заради удълженото работно време, което е от 06:00 до 22:00 часа. Басейнът в Чарлтън е доста посещаван, дори и в по-хладни дни, защото водата се загрява допълнително. Намира се в Югоизточен Лондон. Адресът е Hornfair Park, Shooters Hill Road, SE18 4LX.

Басейнът в Тутинг Бек (Tooting Bec Lido)

Разположен в южната част на Лондон, този открит басейн е с размери 90х30 метра, което го прави един от най-големите открити басейни във Великобритания. Направен още през далечната 1906 година, този басейн остава истински рай за лондончани и до днес. В случай, че не ви се стои само във водата, можете да изпиете едно кафе или любимата си разхладителна напитка в кафенето до басейна. Ако решите да го посетите, адресът е Tooting Bec Rd, SW16 1RU. Отворен е всеки ден от 06:00 до 20:00 часа.

Езерата в Хампстед Хийт (Hampstead Heath Ponds)

Това място е любимо за повечето лондончани. В Хампстед Хийт има три езера, където се събират много хора, за да поплуват и да се разхладят през топлите летни дни. Красива природа, уютна атмосфера и разбира се, компанията на патици, лебеди и още много хора, това ви очаква тук. Ако желаете да поплувате в езерата, адресът е Hampstead Heath, NW3. До 20 август са отворени за посетители от 07:00 до 20:30 часа, а след това работното време е до 18:30 часа.

Басейнът в Брокуел (Brockwell Lido)

Разположен в Брокуел парк, този открит басейн е с дължина от 50 метра и е открит още през 1930 година. През 1990 година басейнът е затворен, но след недоволството на хората, отново отваря врати 4 години по-късно. Разполага с хубаво кафене и фитнес център. Адресът, на който ще го намерите е Brockwell Park, Dulwich Road, SE24. Работи от 06:30 до 22:00 часа.

Басейнът в Лондон Филдс (London Fields Lido)

Този басейн е също е перфектен за хората, които обичат да плуват в по-топла вода, защото водата се подгрява допълнително. Дължината на басейна е 50 метра. Мястото е едно от най-известните и посещавани в Хакни. В случай, че ви омръзне да стоите във водата или просто е прекалено пренаселено, можете да поседнете в едно от двете уютни кафенета около басейна. Ако искате да посетите басейна в Лондон Фийлдс, адресът е London Fields Westside, E8. От април 2017 басейнът е затворен за ремонт, но от управата обещават той да бъде готов и отворен за летния сезон.

Басейнът в Парламент Хил (Parliament Hill Lido)

Този красив басейн е построен през 1938 година. През 2005 година претърпява сериозен ремонт. Басейнът е с размери 61х27 метра и е особено предпочитан за семейни посещения. Водата в басейна е сравнително студена, но за радост на посетителите, наоколо има душове с топла вода и кафене, където да изпият топла напитка, за да се постоплят. Можете да посетите този басейн на адрес Parliament Hill Fields, Gordon House Road, NW5. Работното време е от 07:00 до 20:30 часа.

Спортен център „Оазис“ (Oasis Sports Centre)

Спортният център „Оазис“ е истински открит оазис за лондончани. Басейнът не е много голям –  едва 27,5 метра дължина, но водата и тук е топла и приятна, защото се подгрява. В центъра има и панорамна тераса, кафене и дори закрит басейн, ако времето не е подходящо за открития басейн. Адресът на спортния център е 32 Endell Street, WC2H. Работното време на центъра е от 06:30 до 22:00 часа.

Басейнът в Хайд Парк (Serpentine Lido)

Открит басейн на по-централно място от главното езеро в Хайд Парк едва ли ще намерите. Подобно на езерата в Хампстед Хийт и тук ще се насладите на красива природа, животни и естествени води без хлор и други химикали. Плувците посещават басейна целогодишно, въпреки че за обществено ползване той е отворен само през лятото. Адресът е Hyde Park, W2 и може да го посетите от 10:00 до 18:00 часа.

Басейните в Ричмънд Парк (Pools on the Richmond Park)

Това попълнение към откритите басейни в Лондон е построено през 60-те години на миналия век. Освен открити басейни, тук ще намерите и фитнес, здравен център, спа и закрит басейн. Адресът е Old Deer Park, Twickenham Rd, Richmond TW9 2SF. Работното време е от 06:30 до 22:00 часа.

Басейнът в хотел „Бъркли“ (Berkeley Hotel Lido)

В този изискан хотел е направен и голям открит басейн, който освен за гостите на хотела, е достъпен и за ограничен брой външни посетители. Трябва да признаем, че таксата за влизане може да откаже много посетители да отидат там – тя е 150 паунда за цял ден. Все пак, тя дава достъп освен до басейна, и до други екстри, като например, фитнеса на хотела, сауната и спа центъра. Адресът на хотел „Бъркли“ е Wilton Place, Knightsbridge, SW1, а басейнът може да бъде посетен от 06:00 до 22:00 часа.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Какви са плюсовете да използваме имиграционен съветник? януари 18, 2019
    Когато на някого му се наложи да подава документи за виза, за статут или за натурализация( или за британски паспорт, както го наричат много българи) има три варианта. Вариант 1 – да си попълни формуляра сам. Вариант 2 е някой друг, който разбира повече от вас, но не е специалист, да попълни апликацията – например, […]
    Atanas Chikov
  • Нова година, нов късмет казват хората! януари 5, 2019
    Нова година, нов късмет казват хората! На това се надявам и аз, пускам едни и същи числа от 18 години на тотото, за сега нищо! Късметът май-ще трябва да дойде от здравата ми работа и да си го направя!? За момента стана нова година, нова услуга, която да предлагам на сънародниците ни. Не бях се […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!