Други Забележителности и култура

Най-популярните летни музикални фестивали в Англия

Англия предлага не само много забележителности, но и редица забавления и развлечения, особено през лятото, когато има много фестивали, провеждани на открито.

Почти през целия летен сезон в Англия и цяла Великобритания се организират фестивали, където се събират почитателите на живата музика и изобщо хората, които обичат да се веселят. В близост до всеки фестивал има удобни хотели и общежития, така че имате голям избор. Може и да къмпингуватe, ако това ви допада.

Фестивалите са много и най-различни, а в тази статия ще ви представим най-популярните:

„Гластънбъри“ (Glastonbury)

Фестивалът тази година ще се проведе от 22 до 26 юни в Гластънбъри, Съмърсет. Това е най-големият и известен летен фестивал във Великобритания.

Билетите вече са разпродадени, но допълнително се пускат за продажба билетите на тези, които са се отказали да посетят фестивала. За целта следете сайта www.glastonburyfestivals.co.uk и по-конкретно секцията за информация. Внимавайте обаче, защото се продават и фалшиви билети. Ако те не се купени директно от агенция See Tickets, значи шансът да са фалшиви е много голям, защото други агенции и частни лица нямат правата да продават и разпространяват билети за фестивала.

Тази година на сцената на Гластънбъри ще излязат известни изпълнители и групи като Адел, Колдплей, Зи Зи Топ, Ели Голдинг, Дуа Липа, Алуна Джордж, Фетбой Слим, Карл Кокс и много други.

Адресът на фестивала „Гластънбъри“ е Worthy Farm, Pilton, Somerset.

„Уайърлес фестивал“ (Wireless Festival)

Това е един невероятен фестивал, който се провежда всяка година в Лондон. Тази година ще бъде от 8 до 10 юли (от петък до неделя) в лондонския Финсбъри парк.

Фестивалът може да бъде посетен от 13:30 до 22:30 часа в петък и от 11:30 до 22:30 часа за събота и неделя. Билетите за един ден струват 62,50 паунда, за два дни – 109,50 паунда, а за всичките три дни – 155,50 паунда. Можете да резервирате своите на официалния сайт на фестивала на адрес: wirelessfestival.co.uk/tickets.

На сцената на фестивала в петък ще излязат Калвин Харис, Курупт, Мигел, Дисайпълс, Дуа Липа, Брайсън Тайлър и др. В събота на нея ще се качат Чейс енд Стейтъс, Джей Коул, Сигма Лайв, Фърг, Крейг Дейвид и др. В последния ден на фестивала феновете ще могат да видят и чуят Мартин Гарикс, Кайго, Бой Бетър Ноу, Джес Глин, Йънг Тъг, Джереми, Йелаулф и др.

Адресът на събитието е  Finsbury Park, London N4.

„Идън Сешънс“ (Eden Sessions)

Този фестивал е способен да ви предложи преживявания и емоции както никой друг. Провежда се на няколко дати, като на всяка на сцената е различен изпълнител. Мястото е Боделва, Корнуел.

Тази година датите за фестивала са 14 и 15 юни, когато на сцената ще излезе Лайънъл Ричи, 26 юни – Том Джоунс, 27 юни – Пи Джей Харви, 9 юли – Маник Стрийт Причърс и 14 юли – Джес Глин. Билетите за всички дати са разпродадени, но организаторите съветват да се следи сайта на събитието www.edensessions.com/buy-tickets, защото понякога се пускат допълнително билети или хора се отказват от техните и те се препродават.

Адресът на „Идън Сешънс“ е Eden Project, Bodelva, St Austell, Cornwall, PL24 2SG.

„Ви фестивал“ (V Festival)

Това е фестивал, който се организира всяка година от „Върджин мидия“. Фестивалът тази година ще се проведе на 20 и 21 август на две места едновременно – Хайлъндс парк в Челмсфърд и Уестън парк в Южен Стафордшър.  

На 20 август в Хайлъндс парк и 21-ви в Уестън парк на сцената ще излязат Джъстин Бийбър, Сиа, Фейтлес, Джес Глин, Тайни Темпа, Рита Ора и много др.

На 20 август в Уестън парк и на 21 август в Хайлъндс парк пък ще можете да видите Риана, Дейвид Гета, Литъл Микс, Екзампъл, Биг Шон, Курупт, Флур Ийст и др.

Цените на билетите са от 89 до 288 паунда в зависимост дали са за ден или два, с право за къмпингуване или не и дали са ВИП или обикновени. Паркингът за автомобили ще ви струва 10 паунда за един ден и 20 паунда за целия уикенд. Може да купите билети на сайта на събитието www.vfestival.com/tickets.

Адрес Уестън парк – Weston-under-Lizard, Shifnal TF11 8LE; адрес Хайлендс парк – London Rd, Chelmsford CM2 8WQ.

„Криймфийлдс“ (Creamfields)

Тази година фестивалът се провежда от 25 до 28 август (от четвъртък до неделя) в сърцето на Чешър, точно между градовете Ливърпул и Манчестър.

Тази година на сцената ще излязат изпълнители и групи като  Найф Парти, Чейс енд Стейтъс, Армин ван Бюрен, Авичи, Мартин Гарикс, Ники Ромеро, Курупт, Калвин Харис, Дюк Дюмонт, Дисайпълс, Тиесто, Фетбой Слим, Пол Ван Дайк и още десетки други.

Цените на билетите можете да намерите на официалния сайт на събитието www.creamfields.com/tickets.

Адресът на фестивала е Tea Factory, 82 Wood Street, Liverpool, Merseyside, L1 4DQ.

На уебсайта www.thefestivalcalendar.co.uk  можете да научите за всички фестивали, които се провеждат това лято във Великобритания, както и да си купите билети за тези, които искате да посетите.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. февруари 14, 2019
    Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. Нека обясня основните прилики и разлики. И двете неща се получават от живеещи във Великобритания, които са навършили пенсионна възраст. Пенсионната възраст в момента е 66 години и е с тенденции да се увеличи. И двете парични заплащания са в максимален размер от 164.35 на седмица. […]
    Atanas Chikov
  • Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. януари 30, 2019
    Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. Ако си направите тази сметка правилно, може да спестите над 1000 паунда. Става въпроса за гражданството на детето. Когато дете на български родители се роди във Великобритания, статута на родителите има голямо значение за неговото гражданство. Ако в момента […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!