Здраве и здравеопазване Имиграция и работа Ревюта на професии

Необходими квалификации за да станете педикюрист

Педикюристите не се занимават само с лакирането на ноктите на краката, както мислят повечето хора, но и със цялостното поддържане на вашите стъпала в добро здраве. Те са изключително важна част от човешкото тяло, защото на всеки му се налага да върви, но повечето хора не им обръщат особено внимание. Работата на педикюриста е да поддържа и разкрасява вашите стъпала и при проблеми от всякакво естество, да ги отстранява.

Плюсове на професията:

  • Имате възможност да накарате хората да се чувстват по-добре;
  • Може да работите към NHS, да практикувате частно или в свободното си време;
  • Може да работите на пълен или непълен работен ден.

Минуси:

  • Често ще се сблъсквате с лошия аромат на крака.

За да станете педикюрист трябва да имате достатъчно GCSE за да вземете A-level и след това да продължите образованието си. Предимно се изискват 3 GCSE – английски език, математика и поне един научен предмет, взети с добри оценки.

За да продължите образованието си и да станете квалифициран педикюрист трябва да имате поне два A-level, като поне един от тях трябва да е по научен предмет.

Следващата стъпка е да вземете диплома от университет и вече може да практикувате професията. Toва ще ви отнеме 3 години, ако се обучавате в редовна форма, където ще изучавате теория и практика.

Ако искате да работите към NHS ще трябва да се регистрирате в HPC – Health Professions Council.

В Обединеното кралство има около 15,000-20,000 педикюриста.

Заплатата на един педикюрист варира, средно между 25,000-35,000GBP годишно.

Категории