Имиграция и работа Ревюта на професии

Необходими квалификации за да станете графичен дизайнер

Графичните дизайнери могат да работят в различни сфери на работа, където е нужен графичен дизайн, като например:

 • Печатни издания (книги, списания, вестници и т.н.);
 • Реклама;
 • Илюстриране;
 • Уеб дизайн и др.

В повечето случаи ще ви се налага да работите на компютър, затова е добре да познавате добре необходимите програми и процеси. Ако работите за печатно издание, трябва да знаете с какви програми се работи и какви са производствените процеси. Ако сте уеб дизайнер, освен, че ще трябва да познавате добре програмите за работа, ще трябва да разбирате и от уеб програмиране.

Предимства и недостатъци

Като всяка друга професия и тази има своите преимущества и негативи.

Плюсове:

 • Вълнуваща и творческа професия;
 • Имате възможност да осъществите всичките си идеи чрез вашето творчество.

Минуси:

 • От вас ще се очаква винаги да имате нови и свежи идеи, а това на моменти може да ви подложи под голям стрес;
 • Ще трябва да търпите критики и оплаквания от колеги и недоволни клиенти, все пак това е творческа професия и нещо, което за вас е изключително красиво може да се стори ужасно на колегите и клиентите ви;
 • Ще ви се налага да сте готови с даден проект след определено време, което може да ви напрегне още повече, защото не винаги ще ви идват идеи и ако идеята ви дойде в последния момент, ще ви се налага да работите дълги часове за нейната реализация.

Необходими квалификации

 • GCSE – добре е да имате поне едно GCSE по изкуство (Art), технологии (Technology) или графичен дизайн (Graphic Design) и ако искате да бъдете уеб дизайнер GCSE по информационни и комуникационни технологии (ICT) или компютри (Computing) определено ще ви бъде от полза.
 • A Level – отново ще ви е от полза ако имате поне един A Level по изкуство или графичен дизайн, информационни технологии или компютри.
 • Диплома – въпреки, че диплома за завършено висше образование в сферата на графичния дизайн е най-доброто, което може да имате, трябва да сте на ясно, че обучението няма да ви излезе никак евтино. За повечето работодатели по-важно е портфолиото ви, така, че е възможно да започнете работа без да имате диплома за висше образование и да се обучавате директно на работното място. Някои компании предлагат безплатно обучение за работа с програмите, които използват за графичен и уеб дизайн. Може и вие сами да поемете инициативата и да се запишете на курс преди започване на работа, за да  изпъкнете пред останалите кандидати, но проучете внимателно нещата и се запишете на точните курсове.

Ако искате да имате квалификация в сферата на изкуството, а не конкретно в графичния дизайн, може да изкарате курс по изкуство или да следвате в университет по подобна специалност.

Необходимото време за добиване на квалификация варира според това по кой път ще решите да поемете.

Заплащане

Заплащането на графичните дизайнери зависи според това в коя сфера ще работите и от опита, който имате. Може да очаквате годишно заплащане от 25,000GBP до 35,000GBP, ако сте опитен дизайнер.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Безплатни курсове по английски – ноември октомври 29, 2018
  Безплатни курсове по английски – ноември Интересът към английския език е изключително голям. Ето защо стотици пъти съм получавал запитване за безплатни курсове по английски. До сега препоръчвах и продължавам да препоръчвам Учебен Център „Рая“, защото техния преподавател и система са много добри. А освен това и положителното на платения курс е, че когато платиш нещо […]
  novinar
 • HELP 4 BULGARIANS съдейства при издаването на SKILLcard октомври 26, 2018
  Тъй като от 31 март 2017 г. CSCS-схемата престава да сертифицира работници в областта на строителството, тя пренасочва дейността в тази област към партньорски организации като SKILLcard. SKILLcard за инженерни услуги регистрира уменията и компетености на хората, работещи в сектора на машиностроенето и строителната индустрия. SKILLcard се използва от повече от 50 000 инженери и […]
  novinar

Follow us on Facebook!