Имиграция и работа Ревюта на професии

Необходими квалификации за да станете графичен дизайнер

Графичните дизайнери могат да работят в различни сфери на работа, където е нужен графичен дизайн, като например:

 • Печатни издания (книги, списания, вестници и т.н.);
 • Реклама;
 • Илюстриране;
 • Уеб дизайн и др.

В повечето случаи ще ви се налага да работите на компютър, затова е добре да познавате добре необходимите програми и процеси. Ако работите за печатно издание, трябва да знаете с какви програми се работи и какви са производствените процеси. Ако сте уеб дизайнер, освен, че ще трябва да познавате добре програмите за работа, ще трябва да разбирате и от уеб програмиране.

Предимства и недостатъци

Като всяка друга професия и тази има своите преимущества и негативи.

Плюсове:

 • Вълнуваща и творческа професия;
 • Имате възможност да осъществите всичките си идеи чрез вашето творчество.

Минуси:

 • От вас ще се очаква винаги да имате нови и свежи идеи, а това на моменти може да ви подложи под голям стрес;
 • Ще трябва да търпите критики и оплаквания от колеги и недоволни клиенти, все пак това е творческа професия и нещо, което за вас е изключително красиво може да се стори ужасно на колегите и клиентите ви;
 • Ще ви се налага да сте готови с даден проект след определено време, което може да ви напрегне още повече, защото не винаги ще ви идват идеи и ако идеята ви дойде в последния момент, ще ви се налага да работите дълги часове за нейната реализация.

Необходими квалификации

 • GCSE – добре е да имате поне едно GCSE по изкуство (Art), технологии (Technology) или графичен дизайн (Graphic Design) и ако искате да бъдете уеб дизайнер GCSE по информационни и комуникационни технологии (ICT) или компютри (Computing) определено ще ви бъде от полза.
 • A Level – отново ще ви е от полза ако имате поне един A Level по изкуство или графичен дизайн, информационни технологии или компютри.
 • Диплома – въпреки, че диплома за завършено висше образование в сферата на графичния дизайн е най-доброто, което може да имате, трябва да сте на ясно, че обучението няма да ви излезе никак евтино. За повечето работодатели по-важно е портфолиото ви, така, че е възможно да започнете работа без да имате диплома за висше образование и да се обучавате директно на работното място. Някои компании предлагат безплатно обучение за работа с програмите, които използват за графичен и уеб дизайн. Може и вие сами да поемете инициативата и да се запишете на курс преди започване на работа, за да  изпъкнете пред останалите кандидати, но проучете внимателно нещата и се запишете на точните курсове.

Ако искате да имате квалификация в сферата на изкуството, а не конкретно в графичния дизайн, може да изкарате курс по изкуство или да следвате в университет по подобна специалност.

Необходимото време за добиване на квалификация варира според това по кой път ще решите да поемете.

Заплащане

Заплащането на графичните дизайнери зависи според това в коя сфера ще работите и от опита, който имате. Може да очаквате годишно заплащане от 25,000GBP до 35,000GBP, ако сте опитен дизайнер.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Курсове за оператори на транспалетни колички (LLOP) и високоповдигащи колички (PPT) септември 20, 2018
  Транспалетните (LLOP) и високоповдигащите колички (PPT) се използват в оживени складове, изпълняващи задачи като товарене на камиони, разтоварване, надежден начин за доставка на стоки и ефективен начин за изпълнение на работните задачи. MV & Sons имат удоволствието да предложат курсове за обучение на оператори на транспалетни колички (LLOP) и високоповдигащи колички (PPT) в собствените си […]
  novinar
 • Обучение за водач на товарен камион с кран (HIAB) септември 20, 2018
  (HIAB) се провежда в нашия одобрен учебен център в Newmarket, който е идеален за хора, живеещи в и около Suffolk. Разполагаме с чисто нов товарен камион с кран (HIAB), на който да можете да тренирате, така че вие като наш клиент може да имате най-добрия опит в използването на машината по време на курса на […]
  novinar

Follow us on Facebook!