Имиграция и работа Ревюта на професии

Необходими квалификации за да станете графичен дизайнер

Графичните дизайнери могат да работят в различни сфери на работа, където е нужен графичен дизайн, като например:

 • Печатни издания (книги, списания, вестници и т.н.);
 • Реклама;
 • Илюстриране;
 • Уеб дизайн и др.

В повечето случаи ще ви се налага да работите на компютър, затова е добре да познавате добре необходимите програми и процеси. Ако работите за печатно издание, трябва да знаете с какви програми се работи и какви са производствените процеси. Ако сте уеб дизайнер, освен, че ще трябва да познавате добре програмите за работа, ще трябва да разбирате и от уеб програмиране.

Предимства и недостатъци

Като всяка друга професия и тази има своите преимущества и негативи.

Плюсове:

 • Вълнуваща и творческа професия;
 • Имате възможност да осъществите всичките си идеи чрез вашето творчество.

Минуси:

 • От вас ще се очаква винаги да имате нови и свежи идеи, а това на моменти може да ви подложи под голям стрес;
 • Ще трябва да търпите критики и оплаквания от колеги и недоволни клиенти, все пак това е творческа професия и нещо, което за вас е изключително красиво може да се стори ужасно на колегите и клиентите ви;
 • Ще ви се налага да сте готови с даден проект след определено време, което може да ви напрегне още повече, защото не винаги ще ви идват идеи и ако идеята ви дойде в последния момент, ще ви се налага да работите дълги часове за нейната реализация.

Необходими квалификации

 • GCSE – добре е да имате поне едно GCSE по изкуство (Art), технологии (Technology) или графичен дизайн (Graphic Design) и ако искате да бъдете уеб дизайнер GCSE по информационни и комуникационни технологии (ICT) или компютри (Computing) определено ще ви бъде от полза.
 • A Level – отново ще ви е от полза ако имате поне един A Level по изкуство или графичен дизайн, информационни технологии или компютри.
 • Диплома – въпреки, че диплома за завършено висше образование в сферата на графичния дизайн е най-доброто, което може да имате, трябва да сте на ясно, че обучението няма да ви излезе никак евтино. За повечето работодатели по-важно е портфолиото ви, така, че е възможно да започнете работа без да имате диплома за висше образование и да се обучавате директно на работното място. Някои компании предлагат безплатно обучение за работа с програмите, които използват за графичен и уеб дизайн. Може и вие сами да поемете инициативата и да се запишете на курс преди започване на работа, за да  изпъкнете пред останалите кандидати, но проучете внимателно нещата и се запишете на точните курсове.

Ако искате да имате квалификация в сферата на изкуството, а не конкретно в графичния дизайн, може да изкарате курс по изкуство или да следвате в университет по подобна специалност.

Необходимото време за добиване на квалификация варира според това по кой път ще решите да поемете.

Заплащане

Заплащането на графичните дизайнери зависи според това в коя сфера ще работите и от опита, който имате. Може да очаквате годишно заплащане от 25,000GBP до 35,000GBP, ако сте опитен дизайнер.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
  Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
  novinar
 • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
  Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
  admin

Follow us on Facebook!