Имиграция и работа Ревюта на професии

Необходими квалификации, за да станете ветеринар

За да работите като ветеринар ще трябва да положите доста усилия и да се отдадете напълно. Не само, че трябва да ви влекат научните предмети, но трябва и да се представяте отлично по тях.

Когато кандидатствате за работа ще забележите, че конкуренцията е доста голяма, особено на места, където се търсят ветеринари с опит. В такива случаи, доказателства, че имате опит в работата с животни и добитък е задължителен критерии за да имате шанс за назначаване. Ако имате подобен опит, не забравяйте да го впишете най-отгоре във вашата молба за работа или автобиография.

След като сте се квалифицирали като ветеринар, работата, която ще вършите ще е с различни животни, в зависимост от специализацията ви. Всички ветеринари са длъжни да помогнат при спешни случаи, независимо по кое време на денонощието е, така, че в общи линии, имайте готовност да сте денонощно на повикване.

Като ветеринарен лекар имате възможност да работите в някой от следните сектори:

 • Обща ветеринарна медицина (след завършване повечето ветеринари започват от тук);
 • Преподаване и научни изследвания;
 • Правителствени агенции;
 • Фармацевтика;
 • Опазване на дивата природа и др.

Предимства и недостатъци

Няма как да определим предимствата и недостатъците на тази професия, тъй като за различните хора определени предимства могат да бъдат недостатъци, както и обратното, но все пак ще споменем няколко.

Плюсове:

 • Ще работите с много животни с различни проблеми;
 • Имате възможност да помагате на животните;
 • Заплащането е добро.

Минуси:

 • Ще сте на повикване 24 часа в денонощието;
 • Нямате фиксирано работно време.

Необходими квалификации

Ще ви е нужна доста солидна основа от GCSE, задължително по научни предмети и  математика, взети с отлична оценка.

Ще ви трябват поне 3 oтлични A-Level, един, от които по биология и още два по физика, математика или химия. Ако имате BTEC диплома и в нея имате отлична оценка по Animal Science (животновъдни науки), това също ще ви бъде в плюс.

За да станете ветеринар ще трябва да завършите и висше образование в някой от университетите одобрени от Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS). След като изберете някой от одобрените университети проверете какви изисквания има за кандидат-студентите и колко години ще е курсът на обучение.

Завършването на висше образование отнема предимно между 5 и 6 години. След като сте получили своята диплома, трябва да се регистрирате към RCVS.

В Обединеното кралство са регистрирани около 20,000 ветеринарни лекари.

Заплащане

Началната заплата на ветеринарите е около 30,000GBP годишно, като по-опитните лекари получават около 50,000GBP.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. февруари 14, 2019
  Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. Нека обясня основните прилики и разлики. И двете неща се получават от живеещи във Великобритания, които са навършили пенсионна възраст. Пенсионната възраст в момента е 66 години и е с тенденции да се увеличи. И двете парични заплащания са в максимален размер от 164.35 на седмица. […]
  Atanas Chikov
 • Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. януари 30, 2019
  Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. Ако си направите тази сметка правилно, може да спестите над 1000 паунда. Става въпроса за гражданството на детето. Когато дете на български родители се роди във Великобритания, статута на родителите има голямо значение за неговото гражданство. Ако в момента […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!