Пътуване и транспорт Шофиране

Новата опростена онлайн система за обжалване глобите за неправилно паркиране

Източник: вестник „БГБен“

След като се оказа, че само 0.5% от шофьорите през изминалата година са обжалвали глоба за неправилно паркиране, наложена им от общината, правителството обяви, че до края на тази година въвежда нова опростена онлайн система за обжалване на общинските глоби.

Какво представлява новата система

Ако намерите глоба за неправилно паркиране на стъклото на вашия автомобил, трябва да следвате стандартната процедура за плащането или отхвърлянето й. Ако я отхвърлите, общината ви изпраща т.нар. rejection letter (потвърждение за това, че вие сте отхвърлили глобата) с указания да се свържете с независимия съдебен медиатор Traffic Penalty Tribunal. Именно на този етап влиза в употреба новата система.

В нея трябва да въведете следната информация:

– регистрационен номер на колата;

– номера на уведомлението за налагане на глобата (penalty charge notice);

– вашият адрес;

– причината, заради която смятате, че глобата ви е наложена неправомерно.

В системата има възможност и за прикачване на ваши снимки и видеоклипове, които доказват правотата ви.

Обжалването на глобата ви по електронен път се изпраща до Traffic Penalty Tribunal, които пък от своя страна по имейл ви изпращат решението си. Решението на Traffic Penalty Tribunal е крайно и нямате право да го обжалвате.

За обжалването на кои глоби се въвежда новата система?

Системата ще може да се използва за обжалването на глоби за неправилно паркиране, наложени от община и за глоби за шофиране в автобусната лента. Тя няма да може да се прилага за обжалване на глоби, наложени от притежатели на частни паркинги.

График за въвеждането на новата система

Системата вече работи в общините Brighton и Hove.

За останалите части на страната, тя ще се въвежда поетапно, както следва:

– до края на март – Bristol и Bath;

– до края на април – Devon, Somerset, Bournemouth, Oxford, Luton, Cardiff, Manchester и Sandwell;

– до края на май – Ashford, Dover, Thanet, Leeds, Durham, Cheshire West;

– до края на годината – в останалата част от страната, като целта е навсякъде системата да заработи възможно най-скоро.

Допълнителна информация за новата система

Системата е създадена в партньорство с потребителския сайт Resolver, чиято цел е да елиминира излишните лутания из административните дебри на системата и да ви предостави лесни онлайн формуляри за съставянето на всякакъв вид оплаквания, за изпращането им, проследяването на отговора, и придвижването им. Resolver е дело на водещия британски сайт за защита на правата на потребителя www.Moneysavingexpert.com.

Очаква се новата система да спести на общините по £200 на обжалване на глоба за неправилно паркиране или шофиране в автобусната лента.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Да поясня нещо за някои,които не разбират. декември 3, 2018
    Да поясня нещо за някои,които не разбират. Във Великобритания има едно място където хората получават пари за да говорят с вас на български език и ви дават инфрмация безплатно, това е българското посолство ето неговите данни за контакт. http://bulgarianembassy-london.org/contact-us/ Всичко други сънародници включително и аз сме фирми и работим не като чарити. Никой не ни […]
    Atanas Chikov
  • Проверка и подобряване на кредитно досие ноември 14, 2018
    Всеки индивид във Великобритания е обект на следене от страна на финансовите инстутуции. Информацията за неговото поведение по отношение на оперирането с финанси се  записва и споделя. Съществуват много скрити детайли, които не могат да се видят с просто око в един кредитен рапорт. Всеки един от вас може да получи кредитен отчет, но рекламираните […]
    novinar

Follow us on Facebook!