Пътуване и транспорт Шофиране

Нововъведения в практическия изпит по шофиране от април 2017г.

Кандидат-шофьори, пригответе се, защото от април се въвеждат нови елементи в изпита по шофиране. От централата на лицензионния орган DVLA, заявиха, че е крайно време да бъдат преразгледани и преработени някои тестови ситуации от изпита по шофиране така, че той да съответства на реалната пътна обстановка в страната.

Един от новите елементи, например, ще бъде демонстрирането на умения да се шофира със сателитен навигатор. Повече от 60 процента от хората във Великобритания използват навигация на пътя, а това досега не беше застъпено в часовете по кормуване.

Промяната в елементите на изпита по кормуване идва в резултат от високата статистика на произшествия с млади шофьори през миналата година и на изследванията за често срещани пътни ситуации, причинили тези произшествия.

Кои са ключовите промени в новия практически изпит по шофиране:

При досегашния вариант на изпита в началото се задаваха два въпроса от типа “Покажи ми… кажи ми…”, докато колата е в покой като например, “Кажи ми какво би проверил по автомобила, преди да седнеш и да потеглиш?”, като отговорът може да бъде налягането в гумите, светлините, маслото и други течности и т.н. Могат да ви помолят да покажете как бихте извършили самата проверка на всяко от назованите неща. С новата промяна един от тези два въпроса ще се задава, докато колата е в движение и изпитваният шофира. През зимен месец изпитваният ще трябва да демонстрира и процедура по размразяване на колата.

От десетминутно самостоятелно шофиране с устни указания за посоката и спрямо указанията на пътните знаци, изпитваните вече ще трябва да шофират самостоятелно в продължение на двадесет минути, следвайки указанията на сателитна навигация и пътни знаци при включено радио в колата.

Досега трябваше да се изпълнява една от следните маневри: обръщане на посоката на движение на прав път; вземане на уличен завой на заден ход; паркиране на заден ход (на указано паркомясто или паралелно паркиране на страната на пътя).  Вече ще трябва да се изпълняват две от следните маневри: влизане и излизане на заден ход от паркомясто; маневриране през автомобилна алея на верига за бързо хранене или през автомивка; спиране отдясно, обръщане на колата и влизане в трафика на съседното платно; паркиране на заден ход (на паркинг или в страни на пътя).

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
    Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
    novinar
  • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
    Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
    admin

Follow us on Facebook!