Други Обща информация

Няколко причини да харесваме месец февруари

Някои хора, особено ако не харесват зимата и студа, не таят никакви топли чувства към най-краткия месец от годината – февруари. За тях дупка в календара би била по-полезна, отколкото да преживеят този месец.

Да, студено е, мрачно е, влажно е и пролетта е точно след него, но това не е причина да игнорираме месеца и да престанем да очакваме нещо хубаво да се случи през него. Всъщност, в интерес на истината, февруари може да ни донесе много забавни и интересни неща. Подготвили сме ви няколко шеговити причини, които да ви накарат поне мъничко да харесате Малкия Сечко.

Вярно е, че Великден е далеч, но всъщност още през февруари можем да намерим по рафтовете в супермаркетите любими на много хора шоколадови яйца с крем.

Януари официално е отминал и вече можем спокойно да нарушим новогодишното си обещание да влезем във форма – и да спрем с диетата.

На 17 февруари в Бразилия се провежда карнавалът Марди Гра, което не пречи и в Лондон да има тематични събития по повода. Обличате хубава тропическа рокля, пийвате си ром под формата на пунш и се правите, че вече е лято.

Месецът си е доста студен, но това е възможност да облечете новите топли дрешки, които сте си купили около коледните разпродажби и да се похвалите пред приятели.

Януари обикновено е месец, през който се въздържаме от алкохол, защото сме се наситили около празниците. Да, но февруари вече е нов месец, който ни дава възможността да си пийваме и купонясваме колкото искаме, или поне докато не ни омръзне отново.

Чувствате се като крал/кралица, защото за първи път получавате заплата след декемврийското плащане. Светът на такситата и скъпите коктейли отново е ваш… поне за няколко дни.

Тъй като е най-краткият месец в годината, по-бързо ще дойде денят на заплатата и няма да се чувствате толкова безпарични, както обикновено.

14 февруари или Свети Валентин – причина да си разменяме подаръци, да правим секс, да излизаме с половинката или приятели и много други забавни неща.

15 февруари – как да не го харесаме, Св. Валентин вече е минал и има още цяла година до следващия ден на влюбените.

Излиза продължението на филма „Петдесет нюанса сиво“ и заради ентусиазма на хората, работили върху лентата, няма как да я пропуснем. Но какво пък – едно извинение да гледаме еротика (за някои хора дори чисто порно) на голям екран в киното, без някой да ни съди.

На 17 февруари се отбелязва Денят на палачинката – че кой не харесва палачинки?

Данданията около януарските разпродажби вече в отминала, а в модните среди вече се представят новите пролетни колекции, което означава само едно – време е да нападнем магазините.

Почти сигурно е, че ще има сняг, все пак е февруари. Това е добра новина, поне за любителите на снега.

Наградите Оскар и Бафта са тук, чудесен повод да станем изискани филмови критици, поне за кратко.

Студ навън, но вкъщи е топло. През февруари със сигурност ще има доста интересни филми, сериали и телевизионни предавания, които да приковат вниманието ни с часове пред телевизора.

Знаете ли, че има Ден на течния шоколад Нутела и той се пада на 5-ти февруари? Вече знаете и това е една чудесна причина да се проснете на дивана с бурканче Нутела и лъжица в ръка, не само на този ден, но и през всеки друг от февруари.

През февруари дните стават все по-дълги, стъмва се все по-късно и преди да се усетим – пролетта е тук.

 

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
    Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
    novinar
  • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
    Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
    admin

Follow us on Facebook!