Пазаруване

Няколко съвета при пазаруване онлайн в Ebay

Всеки от нас знае какво е Ebay и как се пазарува оттам. Все повече хора започват да пазаруват и постоянно правят изгодни покупки, а защо не и да продадат нещо на добра цена. В тази статия ще прочетете съвети за това, как да пазарувате възможно най-изгодно от британския Ebay.

 • Потърсете за евтини стоки около вас – много търговци в Ebay пускат на търг стоки, които не искат да изпращат, а държат купувачите да са местни или да дойдат да си ги приберат. Някой от тези търговци може да се окаже вашият човек и да си намерите супер евтина и изгодна стока около вас, защото много малко хора наддават в търговете без доставка.
 • Използвайте правописните грешки на другите във ваша полза – много търговци допускат правописни грешки или не знаят добре английски и когато пускат продуктите си в Ebay. Тук е моментът, в който вие може да се възползвате от това, тъй като продуктите с правописни грешки не излизат в търсенето на потребителите, а ако на вас ви излязат, това е почти сигурно, че вие ще си намерите определена стока на много ниска цена, защото няма да има конкуренция в търга.
 • Възползвайте се в последната минута – много често търговци пускат продаваните стоки на търг с начална цена от 99 пенса, като си мислят, че много хора ще наддават и цената ще се повиши в тяхна полза. Когато обаче останат броени минути до края на търга, те остават разочаровани, защото почти никой не е наддал и ще трябва да продават на голяма загуба. От тяхното разочарование обаче идва вашата добра сделка. Възползвайте се от такива аукциони и вземете стоки на пределно ниски цени. Сайтът Lastminute Auction открива точно такива търгове, затова, ако искате да се възползвате, може да го посетите.
 • Абонирайте се за редки предмети – ако си търсите нещо специално, което не се среща често из Ebay, може да се абонирате за някой предмет и всеки път когато той се пуска на търг от някого, ще получавате имейл. Абонирането става като напишете името на търсения продукт и после кликнете на „save search”.
 • Не си мислете, че съществува само Ebay – понякога даден продукт може да е по-евтин на друго място, затова не се залъгвайте, че в Ebay са най-ниските цени. Използвайте shopbot за да проверите къде може да намерите дадена стока на най-ниска цена. Един от известните shopbot-и е MegaShopBot.com, в този сайт може да проверите цените.
 • Пазарете се – дори даден търговец да не е склонен към пазарлък, нищо не ви пречи да го попитате за по-добра цена на стоката му. Този номер върши работа най-добре при аукциони с фиксирана цена, без наддаване и с аукциони с висока стартова цена, при които няма желаещи да наддават.
 • Купете нещо малко и евтино като за начало – все пак да не забравяме, че Ebay е просто сайт, който съществува благодарение на търговците, които продават в него. Препоръчително е преди да закупите нещо скъпо от даден продавач, да видите предлаганите от него стоки и да си вземете нещо малко и евтино, за да видите какво е отношението, стоката отговаря ли на описанието, колко време ще отнеме доставката и т.н. Ако всичко е наред след това спокойно може да поръчвате.
 • Наддавайте с няколко пенса отгоре – когато използвате програма за наддаване, заложете максималната си цена не кръгла, а с няколко пенса в повече, така че ако някой наддате с минималната сума над вас, системата автоматично ще наддаде от ваше име и така отново вие ще сте на челната позиция в търга.
 • Плащайте през PayPal – избягвайте да плащате с чекове, преводи и т.н. Използвайте PayPal, като по този начин рискът да изгубите парите си при измама е много по-малък.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Съдействие при избор, кандидатстване и финансиране на такси за университети във Великобритания октомври 17, 2018
  Ние от HELP4BG ви предлагаme съдействие за прием в британски колежи и университети. Ние работим с десетки престижни британски колежи и университи в Лондон, Манчестър и Бирмингам. Нашите курсове и специалности включват изброените по-долу, но дейността ни се разраства постоянно и за да сте сигурни, че списъка, който четете, е актуален, е най-добре да се […]
  novinar
 • Курсове за оператори на микро/мини багер октомври 13, 2018
  MV & Sons имат удоволствието да ви предложат курс за оператори на микро/мини багери до и над 1/3 тона. Компанията разполага с обекти, на които всеки курсист може да дойде да се обучава и след това да бъде изпитван от акредитирани инструктори. Дължината на курса зависи от опита на кандидата и е между 1 и […]
  novinar

Follow us on Facebook!