Пазаруване

Няколко съвета при пазаруване онлайн в Ebay

Всеки от нас знае какво е Ebay и как се пазарува оттам. Все повече хора започват да пазаруват и постоянно правят изгодни покупки, а защо не и да продадат нещо на добра цена. В тази статия ще прочетете съвети за това, как да пазарувате възможно най-изгодно от британския Ebay.

 • Потърсете за евтини стоки около вас – много търговци в Ebay пускат на търг стоки, които не искат да изпращат, а държат купувачите да са местни или да дойдат да си ги приберат. Някой от тези търговци може да се окаже вашият човек и да си намерите супер евтина и изгодна стока около вас, защото много малко хора наддават в търговете без доставка.
 • Използвайте правописните грешки на другите във ваша полза – много търговци допускат правописни грешки или не знаят добре английски и когато пускат продуктите си в Ebay. Тук е моментът, в който вие може да се възползвате от това, тъй като продуктите с правописни грешки не излизат в търсенето на потребителите, а ако на вас ви излязат, това е почти сигурно, че вие ще си намерите определена стока на много ниска цена, защото няма да има конкуренция в търга.
 • Възползвайте се в последната минута – много често търговци пускат продаваните стоки на търг с начална цена от 99 пенса, като си мислят, че много хора ще наддават и цената ще се повиши в тяхна полза. Когато обаче останат броени минути до края на търга, те остават разочаровани, защото почти никой не е наддал и ще трябва да продават на голяма загуба. От тяхното разочарование обаче идва вашата добра сделка. Възползвайте се от такива аукциони и вземете стоки на пределно ниски цени. Сайтът Lastminute Auction открива точно такива търгове, затова, ако искате да се възползвате, може да го посетите.
 • Абонирайте се за редки предмети – ако си търсите нещо специално, което не се среща често из Ebay, може да се абонирате за някой предмет и всеки път когато той се пуска на търг от някого, ще получавате имейл. Абонирането става като напишете името на търсения продукт и после кликнете на „save search”.
 • Не си мислете, че съществува само Ebay – понякога даден продукт може да е по-евтин на друго място, затова не се залъгвайте, че в Ebay са най-ниските цени. Използвайте shopbot за да проверите къде може да намерите дадена стока на най-ниска цена. Един от известните shopbot-и е MegaShopBot.com, в този сайт може да проверите цените.
 • Пазарете се – дори даден търговец да не е склонен към пазарлък, нищо не ви пречи да го попитате за по-добра цена на стоката му. Този номер върши работа най-добре при аукциони с фиксирана цена, без наддаване и с аукциони с висока стартова цена, при които няма желаещи да наддават.
 • Купете нещо малко и евтино като за начало – все пак да не забравяме, че Ebay е просто сайт, който съществува благодарение на търговците, които продават в него. Препоръчително е преди да закупите нещо скъпо от даден продавач, да видите предлаганите от него стоки и да си вземете нещо малко и евтино, за да видите какво е отношението, стоката отговаря ли на описанието, колко време ще отнеме доставката и т.н. Ако всичко е наред след това спокойно може да поръчвате.
 • Наддавайте с няколко пенса отгоре – когато използвате програма за наддаване, заложете максималната си цена не кръгла, а с няколко пенса в повече, така че ако някой наддате с минималната сума над вас, системата автоматично ще наддаде от ваше име и така отново вие ще сте на челната позиция в търга.
 • Плащайте през PayPal – избягвайте да плащате с чекове, преводи и т.н. Използвайте PayPal, като по този начин рискът да изгубите парите си при измама е много по-малък.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Какви са плюсовете да използваме имиграционен съветник? януари 18, 2019
  Когато на някого му се наложи да подава документи за виза, за статут или за натурализация( или за британски паспорт, както го наричат много българи) има три варианта. Вариант 1 – да си попълни формуляра сам. Вариант 2 е някой друг, който разбира повече от вас, но не е специалист, да попълни апликацията – например, […]
  Atanas Chikov
 • Нова година, нов късмет казват хората! януари 5, 2019
  Нова година, нов късмет казват хората! На това се надявам и аз, пускам едни и същи числа от 18 години на тотото, за сега нищо! Късметът май-ще трябва да дойде от здравата ми работа и да си го направя!? За момента стана нова година, нова услуга, която да предлагам на сънародниците ни. Не бях се […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!