Имиграция и работа Имиграция и работа: Правна помощ

Подаване на жалба до Бюрото по труда

Ако не сте доволни от услугите на консултант от Бюрото по труда (Jobcentre Plus) или имате друго оплакване, може да подадете жалба в местното бюро. Ако не знаете къде се намира то, може да намерите адреса в горния край на пликовете от писмата, които сте получили от тях.

Когато пишете жалбата обяснете подробно какво точно се е случило, какви са последиците за вас и какво очаквате да се направи в случая от Бюрото, за да бъде удовлетворена жалбата ви.

От Бюрото по труда ще се опитат да отговорят и разрешат проблема ви в срок от 15 работни дни. Може да се свържат с вас по телефона за да поискат допълнителна информация или за да ви уведомят как вървят нещата с вашата жалба.

Незадоволителен отговор

Ако не сте доволни от отговора на жалбата или от предприетите мерки може да отнесете случая до главния оперативен директор на отдела по трудова заетост. Там също ще трябва да почакате за отговор 15 работни дни.

Ако и след това не сте доволни може да поискате безплатно разследване от следовател, които се занимава с подобни случаи, наречен „Independent Case Examiner” или накратко ICE. Той ще разгледа жалбата и случаят ви подробно и ще вземе безпристрастно решение.

Ако взетото решение от ICE също е незадоволително за вас, може да отнесете случая на най-високо ниво, а именно към Parliamentary and Health Service Ombudsman.

Обезщетение

Ако се сметне за необходимо вие може да получите парично обезщетение за това, че от Бюрото по труда са се отнесли лошо и несправедливо към вас или ако сте пострадали финансово заради тях.

Ако търсите безплатен и безпристрастен съвет за вашия случай, може да се свържете и с бюрото за съвети на гражданите – Citizens Advice.

Категории