Пари и финанси Пари и финанси: Новини

Получаване и изпращане на пари през Фейсбук Месинджър

Фейсбук е приложение, което може всичко. Последните разширения не се изчерпват само до известяване за местоположението и приложенията за сигурност. Вече можете да използвате фейсбук месинджър, за да изпращате или получавате пари.

Всеки, който използва фейсбук месинджър във Великобритания, може да се възползва от новото приложение за изпращане на пари.

Ето какво трябва да знаете за това приложение.

За първи път приложението е пуснато през 2015 година в Съединените Щати, като в началото на 2017 година пускат и разширението, което ви дава възможност да изпращате и получавате пари, дори и ако се намирате в разговор с група.

Плановете са за в бъдеще да можете да използвате фейсбук месинджър и за да плащате в повечето магазини, както и в онлайн магазините.

Достатъчно сигурно ли е плащането през фейсбук месинджър?

За да използвате приложението за изпращане на пари, трябва да въведете данните от дебитната си карта. Понякога може да се наложи да инсталирате най-новата версия на месинджър на вашето устройство, за да можете да използвате функцията за изпращане на пари.

Фейсбук убеждава своите потребители, че банковите им детайли са криптирани и защитени на ниво „банкова сигурност“, както и че плащанията се следят от специализиран екип.

Според екипа, който отговаря за сигурността, случаи на измама почти не са засечени, но ако вие забележите неоторизиран достъп, трябва да уведомите вашата банка.

Когато става въпрос за изпращане или получаване на пари, всичко, което потребителите на фейсбук месинджър трябва да направят, е да натиснат иконката „нови плащания“ (new payments) и да въведат сумата, която искат да изпратят до получателя. За целта трябва да се въведат данните на дебитната карта в месинджър акаунта.

Можете да изпратите пари през приложението на фейсбук месинджър, само ако имате Apple или Android операционна система на вашия мобилен телефон. Освен това има и лимит, който е 250 паунда на транзакция.

Новото приложение има и асистент, който има за цел да улесни изпращането на парите дори още повече. Виртуалният асистент М е на линия, за да разпознае дали вие и вашият приятел си говорите за пари. Така, ако вие изпишете, например, че приятелят ви ви дължи пари, “М” ще се появи на екрана и ще ви напомни как лесно можете да получите или изпратите пари през приложението.

Налично ли е приложението във Великобритания?

Плащанията през фейсбук месинджър са вече достъпни за хората, които се намират във Великобритания. Относно услугата, Дейвид Маркус, управител на Месинджър, казва: „Нашите проучвания показват, че основните причини за изпращането на пари включват тържества, социални и празнични събития; това са онези ежедневни моменти, които се опитваме да направим малко по-лесни – видяхме, че в САЩ повечето хора използват плащания в Messenger, за да изпратят по-малко от $ 50 наведнъж.“

Как става изпращането и получаването на пари през фейсбук месинджър?

За да изпратите пари:

 1.      Започнете разговор с приятел
 2.      Натиснете синият знак „+“ и после изберете зелената иконка за плащания
 3.      Настройте платежната си сметка (само първия път) и въведете сумата, която искате да изпратите
 4.      Натиснете „плати“ и добавете дебитната си карта
 5.      Наблюдавайте как започват да „валят пари“ надолу по екрана

За да получите пари

 1.      Отворете разговора с вашият приятел
 2.      Натиснете „добавяне на карта“ в съобщенията, добавете данните от дебитната си карта и настройте вашата платежна сметка (само първия път).

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Какви са плюсовете да използваме имиграционен съветник? януари 18, 2019
  Когато на някого му се наложи да подава документи за виза, за статут или за натурализация( или за британски паспорт, както го наричат много българи) има три варианта. Вариант 1 – да си попълни формуляра сам. Вариант 2 е някой друг, който разбира повече от вас, но не е специалист, да попълни апликацията – например, […]
  Atanas Chikov
 • Нова година, нов късмет казват хората! януари 5, 2019
  Нова година, нов късмет казват хората! На това се надявам и аз, пускам едни и същи числа от 18 години на тотото, за сега нищо! Късметът май-ще трябва да дойде от здравата ми работа и да си го направя!? За момента стана нова година, нова услуга, която да предлагам на сънародниците ни. Не бях се […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!