Пари и финанси Пари и финанси: Новини

Получаване и изпращане на пари през Фейсбук Месинджър

Фейсбук е приложение, което може всичко. Последните разширения не се изчерпват само до известяване за местоположението и приложенията за сигурност. Вече можете да използвате фейсбук месинджър, за да изпращате или получавате пари.

Всеки, който използва фейсбук месинджър във Великобритания, може да се възползва от новото приложение за изпращане на пари.

Ето какво трябва да знаете за това приложение.

За първи път приложението е пуснато през 2015 година в Съединените Щати, като в началото на 2017 година пускат и разширението, което ви дава възможност да изпращате и получавате пари, дори и ако се намирате в разговор с група.

Плановете са за в бъдеще да можете да използвате фейсбук месинджър и за да плащате в повечето магазини, както и в онлайн магазините.

Достатъчно сигурно ли е плащането през фейсбук месинджър?

За да използвате приложението за изпращане на пари, трябва да въведете данните от дебитната си карта. Понякога може да се наложи да инсталирате най-новата версия на месинджър на вашето устройство, за да можете да използвате функцията за изпращане на пари.

Фейсбук убеждава своите потребители, че банковите им детайли са криптирани и защитени на ниво „банкова сигурност“, както и че плащанията се следят от специализиран екип.

Според екипа, който отговаря за сигурността, случаи на измама почти не са засечени, но ако вие забележите неоторизиран достъп, трябва да уведомите вашата банка.

Когато става въпрос за изпращане или получаване на пари, всичко, което потребителите на фейсбук месинджър трябва да направят, е да натиснат иконката „нови плащания“ (new payments) и да въведат сумата, която искат да изпратят до получателя. За целта трябва да се въведат данните на дебитната карта в месинджър акаунта.

Можете да изпратите пари през приложението на фейсбук месинджър, само ако имате Apple или Android операционна система на вашия мобилен телефон. Освен това има и лимит, който е 250 паунда на транзакция.

Новото приложение има и асистент, който има за цел да улесни изпращането на парите дори още повече. Виртуалният асистент М е на линия, за да разпознае дали вие и вашият приятел си говорите за пари. Така, ако вие изпишете, например, че приятелят ви ви дължи пари, “М” ще се появи на екрана и ще ви напомни как лесно можете да получите или изпратите пари през приложението.

Налично ли е приложението във Великобритания?

Плащанията през фейсбук месинджър са вече достъпни за хората, които се намират във Великобритания. Относно услугата, Дейвид Маркус, управител на Месинджър, казва: „Нашите проучвания показват, че основните причини за изпращането на пари включват тържества, социални и празнични събития; това са онези ежедневни моменти, които се опитваме да направим малко по-лесни – видяхме, че в САЩ повечето хора използват плащания в Messenger, за да изпратят по-малко от $ 50 наведнъж.“

Как става изпращането и получаването на пари през фейсбук месинджър?

За да изпратите пари:

 1.      Започнете разговор с приятел
 2.      Натиснете синият знак „+“ и после изберете зелената иконка за плащания
 3.      Настройте платежната си сметка (само първия път) и въведете сумата, която искате да изпратите
 4.      Натиснете „плати“ и добавете дебитната си карта
 5.      Наблюдавайте как започват да „валят пари“ надолу по екрана

За да получите пари

 1.      Отворете разговора с вашият приятел
 2.      Натиснете „добавяне на карта“ в съобщенията, добавете данните от дебитната си карта и настройте вашата платежна сметка (само първия път).

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
  Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
  novinar
 • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
  Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
  admin

Follow us on Facebook!