Имиграция и работа Имиграция и работа: Новини Обща информация

Промени в имиграцията и социалните помощи след 5 април 2013 година

След 5 aприл 2013 ще настъпят много промени. Много от нашите сънародници се притесняват да не им спрат помощите. Всяка година се правят промени след 5 април всяка година, но те не винаги влизат в действие веднага. Например, Универсалният Кредит ( Universal Credit) за начало ще бъде представен само в два района: Манчестер и Чешиър. Този вид бенефит ще се тества за грешки и/или подобрявания за около 6 месеца и е разбираемо, че Такс Офиса ( Данъчната инстанция) няма да може да смени системата за един ден на цялото Кралство, за тази цел новите правила и промени ще бъдат въведени постепенно.

Много хора питат дали ще им се спрат помощите и дали могат да кандидатстват по-рано за този Универсален Кредит. Отговорът е не.

Например, може да се прекрати получаването на tax credit по следните причини:

 • ако детето ви навърши 16 години, но не продължи да учи пълна седмица;
 • децата ви напускат за постоянно ( или дълго време) Англия;
 • Вие спирате да работите или имате голяма промяна в печалбата за тази година и т.н.

 

При промяната към универсалния кредит, който ще замести такс кредита, помощите за безработни, (помощ за ниски доходи) incom support и помощ с жилищните разходи (housing benefit), не се налага да правите нищо предварително: нито да кандидатствате онлайн, нито да ходите лично в данъчното.

Много от вас, които получават помощи за плащането на наем (housing benefit),  вече са получили писма от общината, която Ви уведомява за промени в плащането на общинския данък ( Council Tax). След април 2013 правителството намалява субсидиите на общините и разликата, която се получава, ще трябва да бъде заплатена от вас. Ако до сега сте получавали помощ за общинския данък в размер на 80 британски лири на месец, сега, вероятно, ще получавате 60. Не всички общини ще кандидатстват за субсидии от държавата за общинския данък, затово не се учудвайте, ако общината ви спре помощите за общински данък и очаква Вие да покриете цялата сума.

Много се спрягат промени в ситуацията на имигрантите. В по-голямата  си част, помощите за нашите сънародници са за работещи хора, затова промените в областта на  имиграцията и помощите няма много да се отрази върху нас. Има много имигранти, кандидатстващи за помощи за безработни, на които ние нямаме право, защото повечето от нас си плащат само осигуровки клас 2, а не клас 1. На българи и румънци се полагат помощи въз основа на работа и/или низки доходи, но не и за безработни, ако не са изключение от ограниченията за достъп до трудовия пазар или представляват друг вид изключение поради лични обстоятелства.

Съветваме хората които са били тук от години, да кандидатстват за жълти/сини карти към Home Office, защото правителството предлага промени относно имигрантите. Още повече, че е възможно да се заплаща издаването на всички карти след 1 Април 2013. Всеки имигрант е добре да има регистрация към Home Office – съответния регистрационен сетификат ( синя /жълта или друг цвят карта), удостоверяващ, че живее във Великобритания и работи легално (по начин, които е определен на картата).

За повече информация относно промените на социалните помощи и данъци след 5 април 2013 година моля свържете се с екипа ни за да можем да ви помогнем.

С уважение,

Good Start Consultancy Ltd.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Проверка и подобряване на кредитно досие ноември 14, 2018
  Всеки индивид във Великобритания е обект на следене от страна на финансовите инстутуции. Информацията за неговото поведение по отношение на оперирането с финанси се  записва и споделя. Съществуват много скрити детайли, които не могат да се видят с просто око в един кредитен рапорт. Всеки един от вас може да получи кредитен отчет, но рекламираните […]
  novinar
 • Безплатни курсове по английски – ноември октомври 29, 2018
  Безплатни курсове по английски – ноември Интересът към английския език е изключително голям. Ето защо стотици пъти съм получавал запитване за безплатни курсове по английски. До сега препоръчвах и продължавам да препоръчвам Учебен Център „Рая“, защото техния преподавател и система са много добри. А освен това и положителното на платения курс е, че когато платиш нещо […]
  novinar

Follow us on Facebook!