Почивки и ваканции в страната и чужбина Пътуване със самолет

Съвети за пътуващите около Коледа и Нова година

Коледните и новогодишните празници наближават и на много хора им предстои пътуване, което може да им коства доста главоболия, ако не са подготвени. Ето няколко съвета как да организирате своето пътуване така, че да запазите празничното си настроение:

 • Ако сте решили да опаковате подаръците в подаръчни опаковки още преди да отлетите за желаната дестинация, по-добре изчакайте! Ако подаръците са в ръчния ви багаж и ви изберат за проверка на багажа, може да се наложи да ги разопаковате и трудът ви ще отиде напразно. Ако при проверката със скенер на багажа в багажното отделение вашите подаръци изглеждат като нещо, което не бива да се пренася, могат също да бъдат отворени от служителите на летището. Добре е да вземете опаковъчните материали със себе си и да опаковате подаръците, след като пристигнете.
 • Не оставяйте всичко за последния момент. Тръгнете за летището поне два часа по-рано, за да сте сигурни, че ще бъдете там навреме. В противен случай трафикът и задръстванията по улиците могат да ви изиграят лоша шега.
 • Ако сте решили да повдигнете градуса на забавлението с гърмящи конфети, най-добре си ги купете, след като пристигнете, защото пренасянето им в самолета не е разрешено. Коледните лакомства също биха ви създали проблем при проверките и нищо чудно да се наложи да се разделите и с тях преди качването ви в самолета.
 • Уверете се, че пътната ви застраховка ще покрие евентуални загуби на ценен багаж. Скъпите подаръци, които сте купили, както и най-ценните ви вещи препоръчваме да носите със себе си в ръчния багаж, ако се вместват в правилата за разрешен ръчен багаж.
 • Имайте предвид ограниченията в багажа – затова е добре подаръците, които взимате със себе си, да заемат възможно най-малко място. Подходяща алтернатива в случая са подаръчните ваучери.
 • Полетите в самия коледен или новогодишен ден може да ви излязат доста по-скъпо, отколкото ако решите да пътувате в друг ден.
 • Когато тръгвате на път, уверете се, че сте заключили дома си и ако има такава опция, настройте осветлението да се включва през нощта. Така ще изглежда, че има хора в къщата, дори когато вас всъщност ви няма. Можете и да помолите съседите ви да стопанисват имота, докато отсъствате.
 • И накрая, но не на последно място, пишете на дядо Коледа колко послушни сте били през тази година. Не забравяйте да впишете адреса на мястото за където сте тръгнали, а не домашния, за да си получите подаръка.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
  Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
  novinar
 • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
  Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
  admin

Follow us on Facebook!