Образование

Такси за обучение на международни студенти

Обучението в Обединеното кралство си струва всяка вложена стотинка, защото получавате образование признато в цял свят, упражнявате английския си език и научавате много нови неща, развивате уменията си, които след завършване ще са високо ценени от бъдещите ви работодатели и разбира се, не на последно място, живеете в изключителна среда и се запознавате с различни хора.

Квалификациите и дипломите придобити на Острова са признати навсякъде по света и работодателите веднага разбират, че вие сте обучени добре и имате уменията за да започнете работа. Пред хората завършили образование във Великобритания се отварят много врати, които за останалите остават затворени.

Таксите за обучение не са от най-ниските, но в сравнение с много други държави, не са и  толкова високи. За международните студенти те варират според това какво ще изучавате и за колко дълъг период. Все пак отдолу ще намерите приблизителни такси, които да ви послужат за ориентиране, но ако се интересувате от точна информация, попитайте какви са таксите в избраното от вас учебно заведение.

Такси за висше образование – бакалавър

В Англия, Уелс и Северна Ирландия ще са ви необходими 3 години на обучение за придобиване на висше образование, степен бакалавър, докато в Шотландия ще учите 4.

Учебната година започва през Септември и университетите ще ви таксуват около 9,000GBP на година – такава е таксата за британски студенти, както и такива, които идват от държава членка на Европейския съюз.

Таксата ви за обучение не покрива само лекциите, практическите занятия и семинарите, освен това имате достъп до:

 • Библиотеки;
 • Всякакви проучвания и материали;
 • Компютърни зали;
 • Лаборатории;
 • Спортни съоръжения и площадки;
 • Лични консултации;
 • Срещи с академици и професори;
 • Специални зали, студия и др.

Такси за висше образование – магистър

За някои международни студенти, които се класират за да плащат колкото британските студенти, таксата за степен магистър започва от 3,500GBP, а за останалите чуждестранни студенти минималните такси са около 10,000GBP. Горната граница може да достигна до 50,000GBP и повече, в зависимост какво точно изучавате. При желание за придобиване на степен магистър, е препоръчително да попитате в университета, в който ще учите каква точно ще е таксата.

Курсове по английски език

Някои международни студенти имат желанието да се обучават в Обединеното кралство, но не знаят добре английски език, затова може да им се наложи да посещават курсове. Таксите за тези курсове варират според това какъв точно е курсът ви и в кое училище изучавате английски.

Цената на едноседмичен  курс може да започне от 200GBP и да достигне до 1000GBP. Отново е препоръчително след като сте се спрели на място, където да учите английски, да попитате какви са цените им за обучението.

Пансиони

Пансионните училища включват в таксата си освен цената за обучение и такса за настаняване и храна. Ако посещавате и курсове по английски, може да се наложи да платите допълнителна такса.

При желание за обучение в пансионно училище, трябва да попитате за таксите и какво е включено в тях, за да не се окаже, че после трябва да доплащате.

Други

Ако искате да придобиете друга професионална квалификация или обучение преди влизане в университет, таксите за това варират както следва:

 • AS Level & A Level – от 4,000GBP до 17,000GBP;
 • BTEC – от 4,000GBP до 6,000GBP;
 • HNC/HND – от 5,000GBP до 10,000GBP;
 • Foundation Degree – от 7,000GBP до 12,000GBP;
 • International Foundation Course – от 4,000GBP до 17,000GBP.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
  Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
  novinar
 • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
  Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
  admin

Follow us on Facebook!