Забележителности и култура Зоопаркове, аквариуми Увеселителни паркове

Шестте най-добри тематични британски увеселителни парка

Представяме ви едно кратко ръководство, което ще ви помогне да изберете по-лесно правилния парк за вас и вашето семейство.

  • Alton Towers – намира се близо до Uttoxeter, Staffordshire. Toзи парк е построен около готическо имение от 19 век. В него има 11 тематични зони, а тази година отвориха още една нова атракция – аквариум направен в пиратски стил, който съдържа над 300 представителя на водния свят.  За търсачите на силни усещания има високоскоростни влакчета, които определено могат да оставят без дъх всеки. Разбира се, паркът предлага развлечения и за най-малките, така, че можете спокойно да вземете и малчуганите. Има много атракции, които са подходящи за цялото семейство, така, че ще можете да прекарате достатъчно време заедно, без да се налага да се тревожите, че всеки ще тръгне към различна атракция. Ако си закупите билетите онлайн през сайта на парка, който е AltonTowers.com, ще получите 20% отстъпка. В случай, че ще правите семейно посещение ще е най-добре да си закупите семеен билет, защото така ще спестите най-много.
  • Thorpe Park – намира се в Chertsey, Surrey. В този парк ще откриете повече от 30 атракции, подходящи за малки и големи. Най-новата атракция в парка е първото в света влакче на ужасите, базирано на хитовата хорър поредица „Убийствен пъзел“. Ако искате да покачите адреналина си изключително бързо, може да се повозите високоскоростните влакчета в парка, като едно от тях е сред най-бързите в цяла Европа. За по-малките има 4D кино, детски басейн с плаж и дори влакче, на което да се возят. Тук  също ще получите отстъпка от 20% ако си закупите билетите директно от сайта на парка – ThorpePark.com
  • Legoland – можете да го посетите в Windsor, Berkshire. Едва ли има човек, който да не е чул името Legoland. Този увеселителен парк разполага с над 50 атракциона  и е особено подходящ за деца. Има атракции за малчугани във всякаква възраст, така, че няма защо да се притеснявате, че вашите деца ще останат разочаровани. Има високоскоростни и обикновени влакчета, 4D кино, различни шоута и програми, игри и какво ли още не. Ако си закупите билети онлайн от сайта на адрес legoland.co.uk ще получите отстъпка от 10%.
  • Blackpool Pleasure Beach – разбира се, както подсказва името му, паркът се намира в Blackpool, Lancashire. Този парк е открит на плажната ивица на града още през далечната 1896 година, като целта на създателите му е била да накарат възрастните да се почувстват отново като деца. Тук има над 125 атракции, сред които най-дългото високоскоростно влакче в Европа, ледена пързалка, по която може да покарате кънки и невероятни шоу програми, които ще ви смаят. В този парк има атракции за хора на всякаква възраст – от най-малките до най-възрастните. Можете да спестите 5 паунда като си закупите билетите онлайн през сайта на парка, който е PleasureBeachResort.com, като имате опция  да си закупите билет за вход и избрани атракции или да платите 5 паунда за вход и после да си плащате отделно за всяка атракция.
  • Drayton Manor Park – намира се в Tamworth, Staffordshire. Този увеселителен парк разполага с влакчета и атракции, на които може да изтръпнете от страх. Има 4D кино, а за най-малките има тематични влакчета и закрита площадка, на която могат да си играят. В парка има и зоологическа градина. Ако си закупите билети през сайта на адрес DraytonManor.co.uk може да спестите до 28% от редовната цена.
  • Chessington World of Adventures – този парк съдържа 6 атракции за любителите на силни усещания, 9 семейни атракции и 12 атракциона за най-малките. Освен това в парка има и зоологическа градина и аквариум. И тук можете да спестите до 27% от редовната цена на билетите, ако ги поръчате онлайн през уебсайт на парка, който е Chessington.com

Категории