Сгради

Замъкът Порчестър (Portchester Castle)

Замъкът Порчестър е средновековно археологическо съкровище и е много добър образец на римското укрепление. Бившата римска крепост е уникална, единствена по рода си в северна Европа.

Замъкът се намира в английското графство Хемпшър. Лежи на североизточния бряг на пристанището Портсмут и е на около 6 мили северозападно от града, който се намира на южния бряг на Англия.

До старинната постройка, с течение на времето, възниква и селището Порчестър, което днес е посещавано от много туристи. Днес замъкът се състои от външен двор с главна порта, водеща до бастиона. Дворът е добре укрепен и от него може да се влезе в предверието и кулата на замъка.

През вековете оригиналните размери на Порчестър биват многократно променяни. Първоначално е бил с обикновено римско укрепление, а след това е подсилен от саксонските владетели. Една от основните му реконструкции е била през  17-ти век.

През 1700-годишната си история замъкът е използван най-често като отбранителен форд и като кралска резиденция, а след 1665 г. е експлоатиран като затвор.

Замъкът се смята за най-голямата атракция и забележителност в околността. Заради интересните си исторически експонати, той е любим на местните жители и е отлично място за излет или ученическа екскурзия.

Цените на билетите и кога може да посетите замъка, може да откриете тук.

[nggallery id=47]

Категории