Образование в Англия, Уелс и С. Ирландия

Записване на дете на училище в Англия

Когато човек с дете или цяло семейство се премести да живее в друга държава, е нормално едно от първите неща, което родителят иска да направи, е да запише детето си на училище, за да не губи една учебна година. В тази статия ще откриете информация, как може да направите това, ако идвате за пръв път в Англия.

Трябва да знаете, че началото може да се окаже доста трудно за вашето дете, поне докато свикне със разликата в класовете, стила на преподаване, изучаваният материал и не на последно място – чуждият език.

.

.

Преди да предприемете каквото и да било, трябва да се запознаете с образователната система. Вижте таблицата отдолу и според възрастта на детето ви, определете за какво училище е то.

Учебната година в Англия започва от 1 септември.

Записването в държавно училище не е сложна процедура. За да запишете детето си в училище, трябва да знаете в какво училище трябва да е то, след което да проверите във вашия район за съответното училище/училища. Трябва да отидете на място с паспорта на детето и ако има места в училището, ще го запишат. Имайте предвид, че в някои училища може да нямат места и да не вземат детето ви, затова се пригответе да обиколите всички възможни училища в близост до вас.

Ако все пак  нямате успех в записването в държавно училище, може да запишете детето си в частно, но за там ще трябва да си приготвите солидна сума за инвестиране. Цената за обучението зависи според училището, но в тази тема от форума ни може да видите примерни цени.

Повече информация по темата за Primary School може да намерите тук, а за Secondary – тук.

Категории