Сгради

Кралският полумесец в Бат (The Royal Crescent in Bath)

Кралският полумесец е невероятна постройка, логично, както името посочва, във формата на полумесец. Намира се в град Бат. Сградата се счита за архитектурен шедьовър и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно историческо и културно наследство. Конструкцията на постройката е толкова впечатляваща, че от десетилетия насам, мястото е предпочитано за снимане на сцени от филми.

Полумесецът е издигнат в периода 1767 – 1774 година, по дизайн  на архитекта Джон Ууд – младши и е бил едно от най-големите постижения за архитектурата на града през 18 век.

Постройката е била от 30 на брой апартамента, които първоначално са били предвидени за настаняване на важни гости, когато са идвали на почивка в града. За периода от 200 години там са отсядали най-различни известни личности. Днес в полумесеца са останали малко апартаменти, като по-голямата част от сградата е първокласен хотел, музей и офиси.

Формата на Кралския полумесец е много интересна и прилича на половин Колизеум. Това е така, защото за основата на сградата са използвани йонийски колони, като при Колизеума. Всяка от колоните е висока около 76 метра и има диаметър от 14 метра. За направата на полумесеца са използвани 114 йонийски колони. Интериорът на сградата е променян многократно през годините, но за сметка на това, екстериорът е запазен в оригинален вид.

Схема за набиране на капитал и данъчни преференции за физически лица от инвестиции в квалифицирани дейности и компании през 2012 – 2013г.

Правни проблеми при кандидатстване за европейски сертификати (ЕЕА Family Permits) на съпруг/съпруга, които не са граждани на ЕС

Ролята на социалните помощи в Лондон

Кралският полумесец в Бат (The Royal Crescent in Bath)

Днес, посетителите на Кралския полумесец могат да се насладят на уникалната му архитектура и да усетят как са живели благородниците през 18 век. Стаите са запазени в оригинален стил и вътре може да се видят автентични мебели, картини, килими и текстил.

В полумесецът е разположен градският музей на град Бат, както и изискан хотел, в който може да отседне всеки, решил да се поглези.

[nggallery id=53]

Категории