Забележителности и култура Паркове, ботанически градини

Къде да отидем през есента – на почивка из английските провинции

Есента е на прага ни. Дори и да сте сред тези, които не харесват сезона, пригответе се да промените мнението си, защото в тази статия ще ви представим няколко интересни места, където да отидете през есента.

  • Вижте червените катерички и внушителните дървета в Allen Banks и Staward Gorge, графство Northumberland

Графство Northumberland е красива английска провинция, която може да заплени всеки с красотата на природата, която се разкрива най-добре през есента. Гледките са толкова невероятни, че ще ви запленят още в момента, в който ги зърнете. Посетете Allen Banks и Staward Gorge, за да се насладите на червени катерички, които скачат по клоните на големите дървета, украсени с корона от жълто-оранжеви листа. Тук ще видите и сиви стърчиопашки, чапли, които търсят плячка и още купища красоти, които ще ви накарат да сметнете тези места за магически.

  • Насладете се на невероятната гледка докато се возите на парен влак – Exbury Gardens, графство Hampshire

Началото на октомври е най-точният момент за посещения на Exbury Gardens, където можете да видите изключително красиви дървета и растения като японски кленове, кучешки дрянове, азалии и още много други. Като прибавим и возене на парен влак, преживяването става още по-вълнуващо. Линията, по която се движи влакът е дълга миля и една четвърт. Преминава през изключително красиви места и специално направени тематични градини, така че дъха ви да секне от гледката, която се открива около вас.

  • Разходете се около най-редките дървета в Европа – Westonbirt Arboretum, графство Gloucestershire

Ако сте любители на растенията, особено дърветата, посещението ви в Westonbirt Arboretum е абсолютно задължително. Там можете да видите някои от най-редките дървесни видове в Европа, които са засадени върху площ от 600 акра и дори да се разходите около тях. Само 40 минути път от Bath ви делят от прекрасната гледка на величествени, големи и редки дървета, извисяващи се над пътеки от пожълтели листа.

  • Открийте тайната лондонска гора – Epping Forest, графство Essex

Дори и да живеете в Лондон, ако не сте се интересували, вероятно не знаете за гората, която е разположена на площ от 6000 акра в източните покрайнини. Epping Forest е едно изключително красиво място, където ще се насладите на невероятни гледки. Кравите, които се разхождат свободно из гората само допълват есенния пейзаж, който ще се разкрие пред вас, когато отидете там.

  • Само за непоправими романтици – град Winchester

Ако сте романтични и планирате почивка с любимия човек през есента, няма по-добро място от град Winchester, където да се разходите и да видите гледката, която е вдъхновила британския поет Джон Кийтс (John Keats) да напише поемата си „На есента (To Autumn)” през далечната 1819 година. Започнете обиколката си от центъра на града.

  • Открийте красотата на есента от високо – Malvern Hills, графство Worcestershire

Malvern Hills са разположени върху 4500 акра площ. От най-високите върхове можете да се насладите на невероятни есенни пейзажи. Worcestershire Beacon е най-високият връх в Malvern Hills, от където можете да видите спиращи дъха гледки, сред които долината Severn и Cotsworlds.

  • В търсене на понита и гъби – New Forest, графство Hampshire

Гористата местност New

Forest е на повече от 900 години, а в нея освен красиви дървета с жълти и окапали листа, могат да се видят и много интересни бели гъби. Малките, сладки понита, които се разхождат из гората само допълват невероятната гледка, която може да накара всяко дете или възрастен, да се почувства като в приказка.

  • Прибавете малко изтънченост към есенната си разходка – Stourhead, графство Wiltshire

Stourhead е разположен върху 2650 акра площ и е част от националните обекти на Англия. Тук са запазени изключително красиви градини от 18 век, които ще смаят всеки посетител. Посещение през есента ви гарантира невероятни гледки и пъстри цветове, накъдето и да се завъртите. Можете да прекарате цял ден в разглеждане и разходки или да си направите пикник около елегантното езеро.

Категории