Забележителности и култура Паркове, ботанически градини

Най-добрите паркове за отдих в Лондон

Лондон е една от най-зелените столици в света. В мегаполиса има десетки огромни паркове, които си заслужава да бъдат видени, но в случай, че нямате време да се разходите из всичките, може да изберете само някои от най-добрите. Те са подходящи както за разходка, така и за отдих и пикник с приятели и семейството. Ето някои от тях:

Хайд Парк (Hyde Park) – това е един от най-големите паркове в централната част на Лондон. В парка има над 4000 дървета, голямо езеро, красиви поляни и градини с рози. Независимо дали искате да се разходите, да потичате или просто да поседнете някъде – този парк е особено подходящо място.

Риджънтс Парк (Regent’s Park) – паркът е проектиран през далечната 1811 година и обхваща площ от 166 хектара. В този парк е построена най-голямата открита спортна площадка. В случай, че не искате да спортувате, тук можете да поседнете и да видите красивите диви и водни птици или пък да се разходите около красивите градини с рози.

Ричмънд Парк (Richmond Park) – в този красив парк живеят над 650 елена. Той е разположен върху 1000 хектара площ и разполага с много алеи за велосипедисти. Освен това, в парка ще намерите и конна база, където може да пояздите, две игрища за голф и още много други развлечения. Гледката от върха на хълма на парка е толкова красива, че е защитена със закон от Парламента от строителство на нови високи сгради, които биха могли да нарушат красотата й, затова не забравяйте да вземете и фотоапарат със себе си.

Паркът Сейнт Джеймс (St. James’s Park) – този известен парк е обграден от три кралски двореца. Разположен е на площ от 23 хектара и в него има красиво езеро с пеликани.

Гринуич Парк (Greenwich Park) – паркът е един от най-старите в британската столица и открива страхотни гледки към река Темза. Ако имате повече късмет, може да зърнете и малкото стадо от елени, които живеят тук. Това е перфектното място за семеен излет – тук вашите деца могат да играят на воля, а вие да си почивате.

Паркът Виктория (Victoria Park) – това е първият обществен парк в Лондон. В парка има красиви езерца, кортове за тенис и спортна площадка.

Батърси Парк (Battersea Park) – този парк е огромен и равен, затова и много хора го предпочитат за джогинг. Мястото е особено подходящо за семейства, защото има игрални площадки и дори зоопарк. Може да се разходите по алеята на парка, която е дълга повече от километър или, ако предпочитате, да наемете лодка, с която може да поплавате из езерото.

Категории