Имиграция и работа Ревюта на професии

Необходими квалификации, за да станете ветеринар

За да работите като ветеринар ще трябва да положите доста усилия и да се отдадете напълно. Не само, че трябва да ви влекат научните предмети, но трябва и да се представяте отлично по тях.

Когато кандидатствате за работа ще забележите, че конкуренцията е доста голяма, особено на места, където се търсят ветеринари с опит. В такива случаи, доказателства, че имате опит в работата с животни и добитък е задължителен критерии за да имате шанс за назначаване. Ако имате подобен опит, не забравяйте да го впишете най-отгоре във вашата молба за работа или автобиография.

След като сте се квалифицирали като ветеринар, работата, която ще вършите ще е с различни животни, в зависимост от специализацията ви. Всички ветеринари са длъжни да помогнат при спешни случаи, независимо по кое време на денонощието е, така, че в общи линии, имайте готовност да сте денонощно на повикване.

Като ветеринарен лекар имате възможност да работите в някой от следните сектори:

  • Обща ветеринарна медицина (след завършване повечето ветеринари започват от тук);
  • Преподаване и научни изследвания;
  • Правителствени агенции;
  • Фармацевтика;
  • Опазване на дивата природа и др.

Предимства и недостатъци

Няма как да определим предимствата и недостатъците на тази професия, тъй като за различните хора определени предимства могат да бъдат недостатъци, както и обратното, но все пак ще споменем няколко.

Плюсове:

  • Ще работите с много животни с различни проблеми;
  • Имате възможност да помагате на животните;
  • Заплащането е добро.

Минуси:

  • Ще сте на повикване 24 часа в денонощието;
  • Нямате фиксирано работно време.

Необходими квалификации

Ще ви е нужна доста солидна основа от GCSE, задължително по научни предмети и  математика, взети с отлична оценка.

Ще ви трябват поне 3 oтлични A-Level, един, от които по биология и още два по физика, математика или химия. Ако имате BTEC диплома и в нея имате отлична оценка по Animal Science (животновъдни науки), това също ще ви бъде в плюс.

За да станете ветеринар ще трябва да завършите и висше образование в някой от университетите одобрени от Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS). След като изберете някой от одобрените университети проверете какви изисквания има за кандидат-студентите и колко години ще е курсът на обучение.

Завършването на висше образование отнема предимно между 5 и 6 години. След като сте получили своята диплома, трябва да се регистрирате към RCVS.

В Обединеното кралство са регистрирани около 20,000 ветеринарни лекари.

Заплащане

Началната заплата на ветеринарите е около 30,000GBP годишно, като по-опитните лекари получават около 50,000GBP.

About the author

Daniel

1 Comment

Click here to post a comment

Категории