Имиграция и работа

Няколко съвета за хора търсещи работа

Когато става въпрос за търсене на работа, независимо дали е в Обединеното кралство или другаде, конкуренцията винаги е голяма и от нас се иска да се преборим с нея за да получим съответната работа. В тази статия ще прочетете няколко съвета, които да ви помогнат в намирането на работа и в доброто представяне на интервюто за нея.

  • Не стойте без работа.

Често работодателите са негативно настроени към кандидати, които имат „дупка“ в автобиографията си. Не допускайте това да се случи и със вас, в момента, в който останете без работа, започнете да търсите нова.

  • Изберете в каква посока искате да се развиете.

Изберете си в коя сфера искате да се развивате и изпълнявайте само длъжности от нея. По този начин ще добиете нужният ви професионализъм и при търсене на работа ще избирате от конкретни длъжности точно в тази сфера. Така и работодателите ще ви предпочитат повече от другите кандидати, защото имате опит и желание да се развивате.

  • Бъдете подготвени.

Винаги четете обявите внимателно, преди да кандидатствате, за да не се окаже в последствие, че вие не сте за тази работа или не отговаряте на някое важно изискване. Винаги се запознавайте с дейността на компанията, която търси работници и ако имате възможност, потърсете отзиви от бивши и настоящи работници в нея.

  • Проверете документите си.

Преди да пуснете автобиографията си за кандидатстване по обява, задължително я проверете за граматически и пунктуационни грешки, както и за неточности около вашата информация.

  • Подгответе се за интервюто.

Ако имате възможност разберете какво представлява интервюто за работа и се подгответе достатъчно добре, за да имате реален шанс да получите работата. Някои интервюта може да изискват от вас презентационни умения, да свършите дадена задача или дори да решите тест. Не забравяйте да сте позитивни и усмихнати, комуникативни и независимо на какво ви подлагат, винаги да показвате ентусиазъм.

  • Отзиви.

Предимно след проведено интервю за работа, до няколко дни на кандидатите им се съобщава дали са одобрени или не. Ако вие не сте сред одобрените, не се отчайвайте, ами поискайте отзив за вашето представяне на интервюто и попитайте какви грешки сте допуснали. По този начин вие ще добиете представа какво сте направили погрешно и така на бъдещи интервюта за работа няма да го направите отново.

  • Бъдете позитивни.

Позитивизмът никога няма да ви навреди. Бъдете позитивни през търсенето на работа, интервютата, евентуалното ви назначаване и през работния процес. Ако не получите определена длъжност, останете позитивно настроени и продължете търсенето с усмивка на лице.

  • Достъп до трудовия пазар за чужденците.

Ако нямате право на пълен достъп до трудовия пазар, трябва да се опитате да си осигурите такова. След като се сдобиете с него, пред вас ще се открият много повече възможности за реализация.

Категории